Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ειδικά κτίρια με σφηνοειδείς βαθμίδες


Roy_Hobbs

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλημέρα,

 

περίπτωση ειδικού κτιρίου με άδεια του 1972 (προ ΓΟΚ '73). Ο ιδιοκτήτης θέλει να του αλλάξει χρήση επίσης σε ειδικό κτίριο. Το κλιμακοστάσιο έχει σφηνοειδείς βαθμίδες και απ'όσο γνωρίζω αυτό είναι νόμιμο αφού ο ΓΟΚ 73 έθεσε πρώτη φορά την απαγόρευση σφηνοειδών βαθμίδων στα ειδικά κτίρια (άρθρο 82 παρ. 6 ΓΟΚ 73). Στο παρελθόν δεν είχα αντιμετωπίσει πρόβλημα σε αντίστοιχες αλλαγές χρήσεις με το σκεπτικό ότι αφού όταν βγήκε η αρχική άδεια επιτρέπονταν οι σφηνοειδείς βαθμίδες στα ειδικά κτίρια, επιτρέπονται και σήμερα με τη νέα χρήση ειδικού κτιρίου. Η ΥΔΟΜ εκφράζει ενστάσεις. Τι λέτε? ευχαριστώ

 

edit: πολλά δημόσια κτίρια (π.χ. Πολεοδομία Δήμου Αθηναίων στην Σωκράτους) λειτουργούν σε κτίρια με σφηνοειδείς βαθμίδες. Η συγκεκριμένη Πολεοδομία εγκαταστάθηκε εκεί το 2000 κάτι μου φαίνεται. Όχι ότι σημαίνει αυτό τίποτα βέβαια αλλά η Πολεοδομία Αθήνας σε κτίριο που δεν προβλέπεται το 2000 είναι ψιλοχοντρό δεν είναι?

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε ευχαριστώ κατ'αρχάς για την απάντηση. Αυτό που λες προκύπτει από κάπου? Γιατί ξέρω για παράδειγμα ότι κτίρια προ του 1989 (έτος εφαρμογής του ΠΔ 71/88) δεν ελέγχονται για παθητική πυροπροστασία ακόμα κι αν γίνει σήμερα η αλλαγή χρήσης, με αποτέλεσμα να μην απαιτείται η κατασκευή δεύτερου κλιμακοστασίου κλπ.

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.