Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Θεσμικό Πλαίσιο Άσκησης του Επαγγέλματος του Μηχανικού


iovo

Recommended Posts

Αυτά τα διεστραμμένα-άρρωστα μυαλά κατέστρεψαν το παρόν μας, τη χώρα, τη ζωή μας δε θα τους αφήσουμε να καταστρέψουν και το μέλλον το παιδιών μας !!!!

  • Upvote 1
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 37
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η ουσία είναι ότι οι Διπλ.Πολ.Μηχ. (ΣΠΜΕ) δε δέχονται ότι οι εποχές από το 1930 άλλαξαν η τεχνολογία οι κοινωνίες και η παιδεία αναπτύχθηκαν, και δεν μπορούνε τόσα χρόνια μετά, να κάνουν τους γιατρούς για όλες τις "ασθένειες". Δε χρείαζεται να "μαλώνουμε" γι αυτό, έτσι τα βρήκανε κ έτσι μάθανε..Τώρα προσωπική μου άποψη είναι ότι η διάκριση του ρόλου για κάθε ειδικότητα έχει αργήσει δεκαετίες...

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

 

Αυτά τα διεστραμμένα-άρρωστα μυαλά κατέστρεψαν το παρόν μας, τη χώρα, τη ζωή μας δε θα τους αφήσουμε να καταστρέψουν και το μέλλον το παιδιών μας !!!!

Τι προτείνεις δηλαδή; 

Δεν στοχοποιώ εσένα απλώς πιάνομαι για συζήτηση. Δεν φταις εσύ που φωνάζεις, σίγουρα κάποιος σε έβαλε σε μια σχολή και εκεί μέσα κάποιοι συνδικαλιστές και καθηγητές σου πούλησαν φούμαρα. Για να δούμε όμως τι ακριβώς γίνεται.

Να ξεκινήσουμε από τα νούμερα. 130000 διπλωματούχοι μηχανικοί και δεν ξέρω πόσοι τεχνολόγοι μηχανικοί. Ποιοι είναι τα διεστραμμένα και άρρωστα μυαλά; Ποιοι ήταν εκείνοι που έφτιαξαν για πλάκα ΑΕΙ και ΤΕΙ σε όλη την Ελλάδα; Ποιος είναι εκείνος που μέσα σε συνθήκες πλήρους κατάρρευσης του κλάδου αύξησε τους εισακτέους στην σχολές πολιτικών μηχανικών φέτος;   

 

Το ποιο ωραίο όμως δεν το προσέξατε όλοι:

Β) Διαβάθμιση των Μηχανικών στα Δημόσια Έργα που δεν προκαλεί μείωση του ανταγωνισμού αλλά αποκλείει ευκαιριακούς κερδοσκόπους που ενδέχεται να απορρυθμίσουν την Αγορά και να βλάψουν τη Δημόσια Ασφάλεια.

Αυτό μεταφράζεται ως εξής: Παρά την υπερπληθώρα μηχανικών οι τιμές των δημοσίων έργων δεν κατεβαίνουν...Για λόγους "Εθνικής Ασφάλειας". Και φυσικό είναι αυτό γιατί πληρώνει ο μαλ@κας. 

Προσέξτε τον ομιλητή στο 48:30 και την ομιλήτρια στο 60:00. 

Edited by Konstantinos IB
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε Κων/νε εμένα δε με έβαλε κάποιος αλλά μπήκα με την αξία μου (μέσω πανελληνίων), τελείωσα με την αξία μου(με την αξία μου όλες τις εργασίες τις έκανα μόνο μου, και δεν έστειλα κανέναν να γράψει στη θέση μου όταν δε μπορούσα να περάσω το μάθημα)με την αξία μου  δουλεύω και στο ελεύθερο επάγγελμα εδώ και χρόνια!!! Το πόσοι μηχανικοί είναι στη χώρα δεν με απασχολεί καθόλου, αυτά ας τα έβλεπε το ΤΕΕ στην ώρα τους! Ως πτυχιούχος Ανώτατου Εκπαιδ, Ιδρύματος έχω την απαίτηση άσκησης του επαγγέλματός μου πλήρως και ισότιμα. Δε μιλάω για εξομοιώσει, αυτά τα λένε κάτι τύποι σαν κι αυτούς στο βίντεο για να τσιμπήσετε όσοι δεν γνωρίζετε σε βάθος το θέμα. Οι άνθρωποι αυτοί που δήθεν κόπτονται για το καλό σου και την δημόσια και δωρεάν παιδεία προχθές είχαν αναρτήσει στην επίσημη ιστοσελίδα του ΤΕΕ  ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ MEDETERIAN COLLEGE!!! 

Link to comment
Share on other sites

Όταν λέω ότι σε έβαλε δεν εννοώ με μέσον  :D ούτε ότι βγήκες με λουμπινιά :D. Απλώς ότι κάποιος σου δημιούργησε τη θέση, όπως μου τη δημιούργησε κι εμένα. Και εσύ βέβαια μπήκες με την αξία σου. 

Κατά τα άλλα όμως βλέπω ότι αποφεύγεις να μιλήσεις για το δια ταύτα. Όπως φυσικά και πολλοί άλλοι.  

 

Το πόσοι μηχανικοί είναι στη χώρα δεν με απασχολεί καθόλου, αυτά ας τα έβλεπε το ΤΕΕ στην ώρα τους! 

Μη μου πει ότι το ΤΕΕ άνοιξε τις θέσεις στα ΑΕΙ - ΤΕΙ ή ΑΤΕΙ

 Δε μιλάω για εξομοιώσει, αυτά τα λένε κάτι τύποι σαν κι αυτούς στο βίντεο για να τσιμπήσετε όσοι δεν γνωρίζετε σε βάθος  :o το θέμα. 

Για διαφώτισέ μας. 

Edited by Konstantinos IB
Link to comment
Share on other sites

Είναι μεγάλη συζήτηση αν διαβάσεις τα post περί επαγγελματικών δικαιωμάτων θα καταλάβεις! 

Για τις θέσεις μη σκας όπως ανοίγουν κλείνουν, είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης!

Όσο για το τι προτείνω εγώ μπορώ να σου γράφω μέχρι το πρωϊ τις προτάσεις μου, απλά δεν έχει ουσία πλέον. 

Να γνωρίζεις ότι σέβομαι και εκτιμώ τις σπουδές σου! Το ίδιο όμως επιθυμώ και για εμένα!

Είναι πολλά τα στραβά!!! Ο Αλαβάνος που φαίνεται στο βίντεο και κόπτεται για πενταετής σπουδές έχει πάρει Δίπλωμα με 4 χρόνια σπουδών και μιλάει για παραβίαση συνταγματικών δικαιωμάτων...!!! Επίσης για παρατήρησε τη λέει ο Ξανθόπουλος για τους μηχανικούς εξ Ιταλίας...Τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμος τους!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Η ανακοινωση βρωμαει πασοκιλα των 80s, φουλ συντεχνιακη και κοντοφθαλμη. Δεν τους πειραζει που η πιτα μικραινει,

αρκει αυτοι να εχουν το μεγαλο κομματι...

Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν τοποθετήθηκα στις σπουδές σου. Τοποθετήθηκα εδώ:

Αυτά τα διεστραμμένα-άρρωστα μυαλά κατέστρεψαν το παρόν μας, τη χώρα, τη ζωή μας δε θα τους αφήσουμε να καταστρέψουν και το μέλλον το παιδιών μας !!!!

Τις δικές σου απόψεις για τα ε.δ. όπως επίσης και τις δικές μου :grin: δεν τις ακούει κανείς. Υπάρχουν φορείς. Και αν θέλεις πήγαινε να δεις τα "αιτήματα" της ΕΕΤΕΜ και πως τα παλεύουν. Εγώ το έχω δει το έργο.

Τι νόμο προσφοράς και ζήτησης μου λες τώρα. Με βάση αυτό το νόμο έπρεπε να έχουν κλείσει οι μισές σχολές. Προβλέπεται κάποια ανάπτυξη μήπως στη χώρα και παίρνουν μηχανικούς αβέρτα;

 

Σε συντεχνιακά ζητήματα δεν τοποθετούμαι στο φόρουμ, αυτή είναι η πρώτη φορά. 

Το ζήτημα της συντεχνίας των μηχανικών από τη μεταπολίτευση και μετά είναι πρόβλημα, όχι πλέον αυθόρμητο του 1960, αλλά σκόπιμο που αναπαράγεται από δύο συγκεκριμένα πολιτικά κόμματα (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ). Οι εκπρόσωποί τους από τη μια όταν είναι στα ΤΕΙ μάχονται για την αναγνώρισή τους και από την άλλη όταν είναι στο ΤΕΕ μάχονται εναντίον τους. Για ψάξε να βρεις σε άλλες πολιτικές θέσεις των κομμάτων τους υπάρχει τέτοια χρόνια διχογνωμία; ΟΧΙ. Για ψάξε ακόμη και την ιστορία τους σαν κόμματα. Για ψάξε την Ευρωπαϊκή πολιτική ιστορία να δεις να υπάρχει κάτι παρόμοιο...

 

Κατ' αρχήν είναι σωστό ένα συντεχνιακό πρόβλημα να ανάγεται σε κυρίαρχο; Ποια είναι η κυρίαρχη αντίθεση στην Ελληνική κοινωνία η σχέση κεφαλαίου - εργασίας ή ΤΕE - ΕΕΤΕΜ; Ποια είναι η κυρίαρχη αντίθεση που υποβιβάζει τα εθνικά συμφέροντα η συντεχνία του ΤΕΕ ή εξάρτηση της χώρας από ΗΠΑ, ΕΕ; Θα μου πεις μπούρδες λες. Καθόλου. Αν έρθει ένας πολιτικός σήμερα και σου πει "με το που βγαίνω εξισώνω τα ε.δ. ΤΕΙ - ΑΕΙ" εσύ τι θα ψηφίσεις; Ή αν πει "ανοίγω τις πύλες των ΑΕΙ - ΑΤΕΙ, όλοι μέσα". Μπείτε σκύλοι αλέσετε. Δεν θα τον ψηφίσουν όλοι οι γονείς; Χωρίς να εξετάσουν ποιος είναι και τι θέλει. Αυτά ακριβώς έκανε και ο Γ.Α.Π. όλα αυτά τα χρόνια που "πολιτευόταν" και να η κατάντια μας.    

Δεν μπορεί σήμερα να μου λέει εμένα ένας νέος άνθρωπος δεν με ενδιαφέρει το πρόβλημα των αποφοίτων. Πόσοι είναι και τι θα κάνουν. Είναι τρελό αυτό το πράγμα. 

Και για να γυρίσουμε το χρόνο πίσω, εγώ σαν μηχανικός Τ.Ε. δούλεψα πάρα πολύ καλά παρότι είχα παράλληλα και τον τίτλο του "Διπλωματούχου". Διότι ΤΕΙ ήθελαν σε όλες τις δουλειές. Χαμηλόμισθους. Οι διπλωματούχοι ήταν άνεργοι ελεύθεροι επαγγελματίες. Ή στην καλύτερη περίπτωση υπάλληλοι ομοιόβαθμών τους κρατικοδίαιτων εργολάβων.

 

Η ανακοινωση βρωμαει πασοκιλα των 80s, φουλ συντεχνιακη και κοντοφθαλμη. Δεν τους πειραζει που η πιτα μικραινει,

αρκει αυτοι να εχουν το μεγαλο κομματι...

Πες τα Χρυσόστομε 

Edited by Konstantinos IB
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

ρε παιδια σε και σε αυτη την κατασταση αυξησαν του εισακτεους σε ολες τις σχολες Μηχανικων  , στην Αρχιτεκτονικη π.χ. στα Χανια κατα 30% !!!!!!!!!!!

Αν ειναι δυνατον σε πια χωρα ζουμε..........................................

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Μην στεκόμαστε σε θέματα που όλοι γνωρίζουμε .

 

Τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα .

 

Από το 80 και μετά πολλαπλασιάστηκε ο αριθμός των εισακτέων στις σχολές . Σαν σύνολο μάλιστα τριπλασιάστηκε , ενώ λόγω της υπογεννητικότητας οι γεννήσεις έπεσαν στο 1/3 αυτών του 60 .

 

Τα μισά μέλη του ΤΕΕ με πτυχίο-δίπλωμα  από το 80 και μετά , είναι από το εξωτερικό .

 

Αρα η αύξηση των εισακτέων ήταν εθνική επιλογή , αφού όσοι δεν πέρναγαν εδώ πήγαιναν έξω .

 

Η ιστορία της διαμάχης Πολυτεχνείων - Τει ήταν μιά στημένη διαδικασία των συνδικαλιστών , των καθηγητών και των πολιτικών , άλλωστε και οι τρείς κατηγορίες είναι μέλη του ίδιου διεφθαρμένου κυκλώματος , ώστε τα απλά μέλη να νομίζουν ότι οι προύχοντες πάλευαν γιά τα συμφέροντα τους , ενώ απλά έκρυβαν από τα απλά μέλη το πάρτυ που έκαναν με τις μεγάλες δουλειές και τις διάφορες θέσεις στον δημόσιο τομέα . 

 

Τώρα επειδή ήρθε η Τρόικα και τους χάλασε το πάρτυ , οι χαλασμένοι ψάχνουν να βρούν άλλο τρόπο , μήπως πάλι παραμυθιάσουν τους χαχόλους .

 

Αλλά στην ιστορία αυτή , μετείχαν ΟΛΑ τα κόμματα , ακόμα και αυτά που παριστάνουν τις παρθένες .

 

Αλλωστε αν ήταν παρθένες θα ήταν μωρές με τόσο χρήμα που κυκλοφορούσε γύρω τους .

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.