Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Περιτοίχιση Ταράτσας


Kallisto

Recommended Posts

Η ταράτσα του σπιτιού μου (ισόγειο) έχει στις δύο πλευρές κάγκελα' στις άλλες δύο τίποτα. Θέλουμε αντί για κάγκελα εκεί να φτιάξουμε δύο τοιχάκια στο ύψος των καγκέλων (το πολύ 1μ). Τι είδους άδεια απαιτεί αυτή η εργασία? Παίζει ρόλο το ύψος και το υλικό με το οποίο θα χτιστούν αυτά? Ισχύει δηλαδή ότι και για τις περιτοιχίσεις γηπέδων με λιθόκτιστους τοίχους?

Edited by Kallisto
Link to comment
Share on other sites

Θέλετε κάποια άδεια μικρής κλίμακας. Ευκολη υπόθεση, οποιοδήποτε ενεργό γραφείο Αρχιτέκτονα, Πολιτικού Μηχανικού μπορεί να σας την εκδώσει.

Σίγουρα παίζει ρόλο το ύψος και το υλικό, ο Αρχιτέκτονας της αρεσκείας σας όμως μπορεί να σας φωτίσει οτι ούτε το 1 μέτρο είναι ανέφικτο, ούτε το υλικό να είναι συμπαγές στηθαίο.

Link to comment
Share on other sites

Με έχετε χαντακώσει :smile:

Ελεγα μήπως είναι κανένα ... ειδικού σχεδιασμού ... ή η κυρία είχε τίποτα παράλογες απαιτήσεις περί design ... με το μέτρο ρε παιδιά τα dislike ... και μέ έχετε σκίσει ... ψυχραιμία, ψυχραιμία, όλοι ζοριζόμαστε ........

 

 

On the other hand

να spammaro

Εχετε σκεφτεί ότι οι Αρχιτέκτονες σήμερα ζορίζονται περισσότερο??????????

Αν έχετε σκεφτεί η Πολιτικοί Μηχανικοί εμπλέκονται περισσότερο με την κατασκευή και με μικροανακαινισούλες μπορεί κάτι να τύχει.

Ξέρω Αρχιτέκτονες που δεν είχαν εγκαταλήψει τα γραφεία τους και σίγουρα στον τομέα της επίβλεψης και εργολαβίας δεν είναι τόσο ισχυροί όσο οι Πολιτικοί Μηχανικοί. Δεν δέχομαι ότι ο σχεδιασμός δεν είναι ένα ειδικό θέμα, που θα έπρεπε κυρίως να ήταν προϊόν εργασίας Αρχιτέκτονα, όμως το Πολιτικό Μηχανικό κρατούμενο κυρίως forum διαπιστώνω ότι έχει άλλη γνώμη.

Οκ πάσο για το σχόλιο, ήταν απλώς μια δύσκολη ώρα........

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Πάντως επειδή εγώ είμαι ΗΜ κάνω περιτοίχιση της ταράτσας μου με κάγκελο με κουπαστή σωλήνα, που θα είναι και αλεξικέραυνο αλλά και σωλήνα πυρόσβεσης!  Καλό? :smile:

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Arche αν και Υπερσυντονιστής (που θα πρέπει να δίνω το καλό παράδειγμα) θα spam-αρω αναγκαστικά για να σου πω ότι είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύω ότι ο καθένας πρέπει να ασχολείται μετά της ειδικότητάς του.

 

Σε δημόσιο όμως διάλογο και κυρίως σε θέμα Ιδιωτών η εν λόγω παρότρυνση είναι, με κάθε σεβασμό, άκρως αντιδεοντολογική και όχι γιατί όλοι ζοριζόμαστε όπως παραπάνω έγραψες, αλλά γιατί θεωρώ ότι προσεγγίζεις λάθος ένα θέμα και δημιουργείς (σε ιδιώτη) λανθασμένη αντίληψη για μία μεγάλη μερίδα συναδέλφων........ασχέτου ειδικότητας.

Ίσως το 98% των Πολιτικών Μηχανικών όντως να πρόετεινε κάτι συμπαγές, αλλά γιατί να σχηματιστεί λανθασμένη εντύπωση για όλους και να πάρει η μπάλα και αυτό το "χαρισματικό" 2% που μπορεί να προτείνει κάτι πιο σύνθετο;

Link to comment
Share on other sites

Με έχετε χαντακώσει :smile:

 ... με το μέτρο ρε παιδιά τα dislike ... και μέ έχετε σκίσει ... ψυχραιμία, ψυχραιμία, όλοι ζοριζόμαστε ........

....

Μεταξύ μας και εγώ χτες που το είδα κρατήθηκα να μη σου ρίξω κι από εμένα ένα – αλλά σήμερα με τόσα που μάζεψες φτάνουν και περισσεύουν…

 

Πέρα από την πλακίτσα υπάρχουν δύο ζητήματα… ένα το ερώτημα που έθεσε δηλαδή τι άδεια θα χρειαστεί…

Αυτό αφορά ας πούμε όλο το φάσμα των τεχνικών γραφείων και αφορά πολεοδομικές διατάξεις κλπ.

 

Το δεύτερο ερώτημα για το κάγκελο ή τοίχο ή κάποια κατασκευή προστασίας ξέρουμε ότι το 99% του κόσμου θα πάει στη μαστοράντζα να του βάλει ένα κάγκελο (ότι βολεύει τον μάστορα), ή σε κάποιον χτίστη να κτίσει ένα τοιχάκι… άντε και ένα σαγρέ σοβάτισμα και μια κουπαστή για το αλεξικέραυνο του συναδέλφου μας μηχανολόγου και πάπαλα…

Φυσικά αν θέλει επ ευκαιρία του κάγκελου ή το τοιχάκι να κάνει αναβάθμιση της γενικότερη όψης του κτιρίου του ή να του προσδώσει και κάποια αρχιτεκτονική υφή, ας πάει σε αρχιτέκτονα να βρει την υγεία του…

 

Αν θέλει τσιμεντακι να τελειώνουμε ας πάει σε ΠΜ…. Κλπ κλπ…

 

Φυσικα όλοι ξέρουμε ότι θα πάει στην μαστοράντζα που είναι και αρχιτέκτονας και πολιτικός μηχανικός και μηχανολόγος…. 

Edited by Didonis
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.