Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Δεύτερη μεγαλύτερη μείωση τιμών στον κόσμο για τα ελληνικά ακίνητα


Engineer

Recommended Posts

Δευτεραθλήτρια… κόσμου την οποία ξεπέρασε μόνο η Κύπρος, κατατάγεται η ελληνική κτηματαγορά σε ότι αφορά τις μειώσεις τιμών στις κατοικίες κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2014.

 

Η έρευνα του διεθνούς γραφείου real estate Knight Frank με έδρα τη Βρετανία, δείχνει ότι τα σπίτια στην Ελλάδα υποχώρησαν σε ένα τρίμηνο κατά 7,9% και μόνο η Κύπρος, μεταξύ 54 χωρών του κόσμου, έχει χειρότερο επιδόσεις, ήτοι υποχώρηση 9,2%. Δύο χώρες που έχουν χτυπηθεί από την οικονομική κρίση, που βρίσκονται εντός μνημονίων και με την κτηματαγορά να έχει πληγεί σημαντικά. Αυτή η επίδοση της ελληνικής αγοράς έρχεται σε άμεση αντίθεση με εκείνη της Ιρλανδίας. Παρότι το τρίτο τρίμηνο του 2013, Ελλάδα και Ιρλανδία βρίσκονταν στην ίδια άσχημη θέση (στις δύο τελευταίες θέσεις παγκοσμίως, σύμφωνα με τα στοιχεία της Knight Frank), η ιρλανδική αγορά ακινήτων “τρέχει” αυτή τη στιγμή με ρυθμούς 12,5%.

 

Τους τελευταίους έξι μήνες, οι τιμές των κατοικιών στην Ελλάδα σημείωσαν πτώση 3,1% (πρόκειται για την τρίτη χειρότερη επίδοση παγκοσμίως, μετά το -4,8% της Σλοβενίας και το -4,6% της Κύπρου). Το τελευταίο τρίμηνο, καταγράφηκε μείωση 1,4%.

 

Όπως επισημαίνει η εταιερεία, εάν ο Mario Draghi προχωρούσε στην υλοποίηση ενός προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, αυτό θα βοηθούσε τις πιο αδύναμες αγορές της Ευρώπης, και κατ΄ επέκταση και την ελληνική.

 

Την καλύτερη επίδοση στην κατάταξη έχει το Ντουμπάι όπου οι κατοικίες το β' τρίμηνο σε ετήσια βάση αυξήθηκαν κατά 24% και ακολουθεί η Τουρκία με 14%.

 

Διαβάστε εδώ την έρευνα: http://content-mcdn....a_id3359752.pdf

 

Πηγή: http://www.imerisia....pubid=113348393

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Είπαμε από το 15 αλλάζουν τα πράγματα . Τα πρώτα πρόδρομα μέτρα , πόθεν έσχες , μη  φορολογία τόκων ΜΟΝΟ γιά καινούργια δάνεια , ΦΠΑ 13 % , θα τα δούμε στον προυπολογισμό .

 

Αλλωστε οι νέοι παίκτες έχουν πάρει θέση στην αφετηρία , οι παλιοί έχουν φύγει και όλοι περιμένουν τον αφέτη να πυροβολήσει .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.