Μετάβαση στο περιεχόμενο

(Επιδαπέδια Θέρμανση) - Συνδιασμός με Ηλιακά Πάνελ , Καυστήρα Πετρελαίου , Ξυλόσομπα και Ρεύμα


invader7

Recommended Posts

Το πρόβλημα είναι η λανθασμένη επιλογή εξ'αρχής της ενδοδαπέδιας θέρμανσης.

Η ενδοδαπέδια θέρμανση αξίζει για κατοικίες που χρησιμοποιούνται πολλές ώρες και αερίζονται ένα τέταρτο το πρωί και ένα τέταρτο το απόγευμα.

 

Αν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας δεν κατοικείται το σπίτι τότε η αδράνεια του συστήματος λειτουργεί αρνητικά ως προς την θερμική του απόδοση.

Ουσιαστικά ο λέβητας καίει στο μέγιστο στην αρχή για να ζεστάνει το δάπεδο οπότε καίει αρκετό καύσιμο ενώ παράλληλα λόγω της θερμοχωρητικότητας του δαπέδου αργεί να ζεστάνει τον χώρο. Αφού φύγει ο ιδιοκτήτης από το σπίτι η θερμότητα που έχει αποθηκευτεί στο δάπεδο αποβάλλεται στον χώρο και πάει χαμένη καθώς δεν είναι κανένας μέσα.

 

Η ύπαρξη πάνελ βοηθάει στην μείωση της κατανάλωσης αλλά χρειάζονται αρκετά μ² για να φανεί η θερμότητα που κερδίζεις.

Edited by sdim
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 42
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

antloukidis  θα συμφωνήσω με το "στήσιμο" που έχεις κάνει στο σύστημα θέρμανσης ...

 

Ο τρόπος που επιλέγεται ο αυτοματισμός ενός συστήματος θέρμανσης εξαρτάται από τα διαθέσιμα υλικά, τις ιδιαιτερότητες της εγκατάστασης, την τεχνογνωσία του εγκαταστάτη, αλλά και την απαιτούμενη ευελιξία και εξελιξιμότητα του συστήματος σε συνάρτηση με τον χρήστη....

 

Και επειδή ο invader7 μας είπε ότι "το έχει" με αυτοματισμούς, αν ψαχτεί και λίγο μπορεί να περάσει και χρονικούς παραμέτρους  κτλ... Ωστόσο, και sorry αν γίνομαι κουραστικός, ο αυτοματισμός θα πρέπει να στηθεί σε συνεργασία με μηχανολόγο τουλάχιστον για τα θέματα ασφάλειας!!!

Link to comment
Share on other sites

Ο συνδιασμος διαφορετικων πηγων ενεργειας θα πρεπει να εχει γινει με σχεδιασμο και χρηση αυτοματισμου .Απευθυνσου σε μηχανολογους που εχουν την εμπειρια και τεχνογνωσια .Το ενδοδαπέδιο θα πρεπει να δουλευει συνεχεια και σε χαμηλες θερμοκρασίες .Εφοσον εχουν γινει τα παραπανω και ο εξοπλισμος σου εχει μελετηθει και εγκατασταθει σωστα δεν θα εχεις ποτε προβλημα

Link to comment
Share on other sites

Έχω καταλάβει πως χρειάζεται αυτοματισμός , απο την αρχή το ήξερα , δεν ρωτάω αν χρειάζεται ή όχι , ρωτάω ποιος είναι ο κατάλληλος αυτοματισμός για να δουλεύει αποδοτικότερα !

 

Δηλαδή ,

 

ηλιακά απευθείας στο πάτωμα ή στο θερμοδοχείο;

σόμπα απευθείας στο πάτωμα ή στο θερμοδοχείο;

ζεσταίνω απευθείας το δάπεδο όποτε χρειάζεται και μετά το θερμοδοχείο ή πρώτα το θερμοδοχείο και μετά το πάτωμα;

 

αυτές είναι οι ερωτήσεις μου , το "πως" θα γίνει θα το βρώ εγώ , το θέμα μου είναι "τι" πρεπει να γίνει

Link to comment
Share on other sites

Οπότε πρέπει να βρώ έναν τρόπο , να συντηρώ το θερμοδοχείο πάση θυσία στους Χ βαθμούς όλη μέρα και να τροδοφοτώ το κύκλωμα της ενδοδαπέδιας όταν αυτό χρειάζεται , αλλιώς θα δουλεύει σαν ξεχωριστώ κύκλωμα η ενδοδαπέδια μόνη της !

 

Αυτό που μου είπατε στην αρχή , "το όλα σε ένα είνα λάθος" , τι εννοούσατε ? πως είναι λάθος να τα έχω συνδεμένα όλα σε ένα χωρίς αυτοματισμό ; Δηλαδή να μην περνάει το νερό απο τον καυστήρα/σόμπα/ηλιακά όταν δν έχουν κάτι να προσφέρουν ;

 

Το σωστό είναι να τα έχω όλα σε ένα ΜΕ αυτοματισμό αποκλεισμού της κάθε πηγής σωστά;

Link to comment
Share on other sites

Κανονικά πρέπει να γίνουν κάποιες μελέτες

 

Αρχικά μια Η/Μ για να οριστούν οι απαιτούμενες προδιαγραφές και να γίνει έλεγχος αν η παρούσα εγκατάσταση τις καλύπτει .

 

Μετά μια οικονομοτεχνική μελέτη για το κόστος λειτουργίας του συστήματος με τις πραγματικές συνθήκες λειτουργίας του συστήματος και το κόστος λειτουργίας αν καταργηθεί η χρήση της ενδοδαπέδιας θέρμανσης και αντικατασταθεί με άλλο μέσο, π.χ. τοπικές αντλίες θερμότητας στον κάθε χώρο και στο μπάνιο θέρμανση με ήλεκτρικό σώμα/αερόθερμο/θερμάστρα μπάνιου.

 

Τουλάχιστον στο σπίτι μου αυτό θα έκανα.

Link to comment
Share on other sites

κατα την φτωχή μου άποψη οχι δοχείο όλα σε ένα.

Κάθε πηγή ενέργειας σε δικό της δοχείο όπου χρειάζεται αυτό.

Χωρίς να διεκδικώ την τελειότητα της μελέτης μου, μετά όμως από πολλά κουβαδάκια γεμάτα χαρτιά κατέληξα ακριβώς σε αυτό.

 

Ένα δοχείο με "ένα νερό" για όλα.

 

Μετά από δύο χειμώνες λειτουργίας δεν είχα κανένα πρόβλημα.

 

Y. Γ. Να προσθέσω ότι επειδή κατέληξα σε αυτό το σύστημα για το σπίτι μου, δεν σημαίνει ότι το προτείνω σε κάθε περίπτωση.

Edited by antloukidis
Link to comment
Share on other sites

Φίλοι antoloukidis και invader7 αν μπορείτε  ποστάρετε τα δοχείο που έχετε για να μπορέσουμε να συζητήσουμε πάνω σε αυτά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.