Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τεχνική περιγραφή αποχέτευσης όμβριων υδάτων


Recommended Posts

Καλησπέρα,

 

έχω αναλάβει μια κυκλοφοριακή σύνδεση με κόμβο τύπου Δ και μεταξύ άλλων διακαιολογητικών μου ζητείται το σχέδιο της αποχέτευσης των όμβριων υδάτων και η τεχνική περιγραφή αυτών.

Μήπως υπάρχει κάπου κάποιο πρότυπο που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω? 

Αν όχι, μήπως μπορεί κάποιος να μου δώσει κάποιες κατευθυντήριες οδηγίες για το πως πρέπει να κινηθώ?

 

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 36
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

  • 3 weeks later...

Πρότυπο θα βρεις σε βιβλία οδοποιϊας ή ακόμα καλύτερα σε κάποια παρόμοια μελέτη που θα βρεις στα αρχεία των σχετικών υπηρεσιών.

 

Η γενική κατευθυντήρια οδηγία είναι να κάνεις μια αποτύπωση του κόμβου (οριζοντιογραφία, μηκοτομές, διατομές) με έμφαση στις κλίσεις του οδοστρώματος. Αυτές λογικά καταλήγουν σε παράπλευρα αυλάκια κι αυτά με τη σειρά τους σε φρεάτια. Μπορείς να φτιάξεις ένα σχήμα που να δείχνει τη ροή του ύδατος και σχέδια λεπτομερειών των φρεατίων. Λίγο απίθανο να χρειάζεται υδραυλικός υπολογισμός αλλά αν χρειάζεται ξαναρώτα να σου πούμε πώς γίνεται.

Link to comment
Share on other sites

και μετα λεμε για τους ιδιωτες που ζητανε μελετη μεσω ιντερνετ.

 

Η αποχετευση των ομβριων ειναι σημαντικο μελετητητικο αντικείμενο σε κάθε μελέτη οδοποιίας. Ξέρεις τι έργα χρειάζονται για την αποχετευση του καταστρώματος και των εξωτερικων λεκανών (αγωτοι? ταφροι? στραγγηστηρια ? οχετοι ?, τα εχεις διαστασιολογήσει ? Εχεις αποδέκτη ?

 

Σαν να λεμε κανω μια μελετη σπιτου αλλα θελω και μια μελετη θέρμανσης. εχουμε κανα προτυπο ?

 

Για να σε βοηθησω.

 

Βρισκεις τι νερα έχεις στο κατάστρωμα και τι νερα απο εξωτερικές λεκάνες

Υπολογίζεις τις παροχες (σε βοηθαει ο ΚΜΕ και οι ΟΜΟΕ)

Καθορίζεις τα έργα ανάλογα με τις ποσότητες του νερου, τις διατομες, τους χωματισμους κλπ

διαστασιολογεις τα έργα σου

Βάζεις τις ανάλογες τεχνικες προδιαγραφες

 

Αν ολα τα παραπανω σου φαινονται κινεζικα (λογικο αφου εισαι μηχανολογος), απευθυνεσαι σε πολιτικο η τοπογραφο μηχανικο που ασχολειται με το αντικειμενο

Link to comment
Share on other sites

Άσχετο, οι μηχανολόγοι κάνουν μελέτες οδοποιϊας? Εγώ υπέθεσα ότι θα 'ναι καμια μελέτη ηλεκτροφωτισμού της διασταύρωσης και ότι η μελέτη ομβρίων ζητιέται σαν συνοδευτικό δικαιολογητικό, όχι ότι θα γίνει τώρα για πρώτη φορά.. αλλιώς μάλλον θέλει και υπογραφή πμ ή τμ.

Link to comment
Share on other sites

......Αν ολα τα παραπανω σου φαινονται κινεζικα (λογικο αφου εισαι μηχανολογος), απευθυνεσαι σε πολιτικο η ........

 

και εμεις απο πολυτεχνειο εχουμε περασει "συναδελφε".

Το "προβλημα" στην συγκεκριμενη περιπτωση δεν ειναι η αποχετευση αλλα το δομικο μερος των εργων.

 

 

Φιλικα

Ο κινεζος....

Link to comment
Share on other sites

Σωστά, δεν είναι και τίποτα φοβερές γνώσεις. Αλλά ούτε και το δομικό μέρος είναι καμια μεγάλη σοφία. Το πρόβλημα του κοριτσιού είναι να παραδώσει μια μελέτη για την οποία θέλει έναν μπούσουλα. Και μετά βλέπουμε..

Link to comment
Share on other sites

Να ζητήσω συγγνώμη για το γεγονός ότι δεν έχω ούτε χρόνο από τη λήψη του διπλώματός μου και προφανώς σαν  καινούργια στο επάγγελμα έχω κάποιες απορίες σε διάφορες δουλειές που μου τυχαίνουν. Να ζητήσω επίσης συγγνώμη γιατί στην Ελλάδα του 2014 δεν απορρίπτω δουλειές. Υποτίθεται ότι στη συγκεκριμένη διαδικτυακή κοινότητα μπορούμε να εκφράζουμε τις απορίες μας ελεύθερα ώστε κάποιος πιο έμπειρος ή κάποιος που εν πάσι περιπτώσει έχει ασχοληθεί με κάτι παρόμοιο να βοηθήσει. Αν διάβαζες, θα έβλεπες ότι ζήτησα για ένα πρότυπο ή κάποιες κατευθυντήριες οδηγίες. 

Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να γίνει τόσο θέμα αυτό που εγώ ζήτησα, απλά και μόνο επειδή είμαι Μηχανολόγος και όχι Πολιτικός (γιατί εκεί εστιάζεται το πρόβλημά σου απ' όσο φαίνεται), όταν εδώ κυκλοφορούν διάφορες μελέτες και τεχνικές εκθέσεις για διάφορα ζητήματα.

Link to comment
Share on other sites

Καλά κάνεις και αναλαμβάνεις τις δουλειές (αρκεί να μην υπογράφεις για κάτι που δεν είσαι). Κι εγώ κάνω το αντίθετο και ασχολούμαι με μηχανολογικά ενώ είμαι πμ. 

 

Τελικά κοίταξες στις νομαρχίες για παρόμοιες μελέτες? Σε ποιά φάση βρίσκεσαι?

Link to comment
Share on other sites

Να με συγχωρειτε συναδελφοι, αλλα καθεις εφ ω εταχθη. Εκαστος στο ειδος του. Το οτι περασαμε απο ενα πολυτεχνειο δε σημαινει οτι ειμαστε σε θεση να αναλαβουμε οποιαδηποτε δουλεια κανει ενας μηχανικος.

 

Αποχετευση ομβριων στην οδοποιια κανουν οι πολιτικοι μηχανικοι και οι τοπογραφοι. Τι να κανουμε τωρα, ετσι ειναι. Το οτι το αντικειμενο αυτο μπορει να φαινεται κινεζικο σε εναν μηχανολογο δεν σημαινει οτι αυτος ειναι ασχετος η κατι τετοιο ,αλλα το πλεον απλο : οτι δεν απτεται της ειδικοτητας του. Το παραπανω σε μενα φαινεται αυτονοητο, αλλα μαλλον δεν ειναι.

 

Οι δουλειες και οι μελετες δε γινονται κοιτωντας ενα προτυπο η μια προηγουμενη μελετη και αλλαζοντας τους τιτλους. Αυτο ειναι μπακαλικη του αισχιστου ειδους.

 

Η νοοτροπια "ολα τα σφαζω ολα τα μαχαιρωνω" μπορει να ειναι συνεπεια της αναδουλειας που υπαρχει και της δυσκολης καταστασης αλλα κατα τη γνωμη μου ειναι και σε μεγαλο βαθμο υπευθυνη για την πολυ κακη ποιοτητα τεχνικων υπηρεσιων που προσφερονται στη χωρα μας.

 

Οταν δε λες οχι σε καμια δουλεια ειτε την ξερεις ειτε οχι, τοτε το πιθανοτερο ειναι η δουλεια που θα κανεις να ειναι χαμηλοτατου επιπεδου με πολλαπλο κόστος για το ιδιο το εργο και τον κυριο αυτου.

 

Κατα τη γνωμη μου δεν ειναι σωστο και δε θα επρεπε να επιτρεπεται να ασχολειται ο καθενας με οτι να ναι. Το τελευταιο το λεω γενικα και οχι για την κοπελα που εβαλε το παρον ποστ.

 

Ο καθενας πορευεται οπως αυτος νομιζει. Δικια του ειναι η υπογραφη δικια του και οι ευθυνη.

 

Στην τελικη αφου κοπελια εισαι τοσο καλη, που αναλαμβανεις τα παντα ολα, παρε διαβασε τον ΚΜΕ (κανονισμος μελετων εργων) τους ΟΜΟΕ το ΠΔ696/1974 και τις εθνικες τεχνικες προδιαγραφες και κανε τη δουλιτσα σου.

 

Ολα τα αλλα σχετικα με κινεζους και δήθεν απολογιες για το ποια δουλεια θα αναλάβεις ειναι για να χουμε να λεμε.....

 

Καλη επιτυχια

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.