Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τεχνική περιγραφή αποχέτευσης όμβριων υδάτων


Recommended Posts

Προς τι αυτό το ύφος? Η κοπέλα μπορεί να είναι υπάλληλος κάποιου πολιτικού μηχανικού και μεταξύ άλλων να της ανέθεσε κι αυτή τη μελέτη. Που μπορεί να μην είναι καν μελέτη, η μελέτη να έχει γίνει από τον αρμόδιο μελετητή (κατά πάσα πιθανότητα με ρετσέτες) και μετά να της ανέθεσαν τη σύνταξη του φακέλου. Πώς αλλιώς θα μπορούσε να σχετίζεται με ένα συγκοινωνιακό δημόσιο έργο? Ελπίζω να μας πει η ίδια από ποιόν της ανετέθη αυτή η μελέτη.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 36
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τι εχει δηλαδη το υφος μου?

 

Εγω ειπα στην κοπελα συγκεκριμενα που μπορει να βρει κατι που να τι βοηθησει στη δουλεια της.

 

Επιπλεον εκανα και ενα σχολιο οτι καλο θα ηταν ο καθενας να ασχολειται με το αντικειμενο του, και οτι η εποχη του πανεπιστημονα μηχανικου καλο θα ηταν να τελειωσει

Link to comment
Share on other sites

Είναι παράλογο να της προτείνεις να παραιτηθεί και μάλιστα οικειοθελώς από την όποια, νόμιμη πάντα, εργασία της προτείνεται.

Link to comment
Share on other sites

συμφωνω με τον cvlengr οτι ο καθενας πρεπει να ασχολειται με το γνωστικο του αντικειμενο. Εγω μαλιστα θα προσθεσω οτι θα πρεπει να ασχολειιται  με αυτο που εχει (ή θελει να) ειδικευτει καθως το γνωστικο αντικειμενο ειναι μεγαλο.

Βεβαια αυτο ειναι λιγο ειρωνικο να το λεει ανας ΠΜ προς εναν ΜΜ.

 

Στην προκειμενη, η αποχετευση ομβριων, απο την αποψη του υπολογισμου παροχω και διατομων, εμπιπτει στο γνωστικο αντικειμενο του ΜΜ. Εκεινο που ειναι εκτος, ειναι τα τεχνικα εργα (σκυροδεματα κλπ).

Δεν ειναι λοιπον παραλογο να ζητησει τη συνεργασια του αρμοδιου μηχανικου, αλλα αντιθετως ειναι τιμη, σοβαροτητα, επαγγελματικο ηθος. Και προφανως η μελετη θα εχει τις προϋποθεσεις για να ειανι στο επιπεδο που τις αρμοζει.... 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν, όντος δεν έχω αναλάβει ολόκληρη τη μελέτη του κόμβου.  Προφανώς αυτό που ζητήθηκε από μένα να κάνω ήταν η ηλεκτροδότηση και μέσα στα υπόλοιπα δικαιολογητικά ήταν και η συγκεκριμένη τεχνική έκθεση, όπως πολύ σωστά υπέθεσε ο georgiosmadonanakis, ο οποίος όντως σωστά υπέθεσε επίσης ότι στεγάζομαι σε γραφεία πολ. μηχ. Η λογική "όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω" είναι λογική των περισσότερων πολ μηχ και δε θα μπω στη διαδικασία να σου απαντήσω φίλτατε cvlengr, δηλαδή ΕΛΕΟΣ!!! Και στην τελική, μάθε ορθογραφία που γράφεις αντωνυμίες με "ι" και μετά έλα μας το παίξεις η υπερμηχανικάρα που προφανώς έχει ξεχάσει πως ξεκίνησε. Σύνηθες φαινόμενο στην Ελλάδα. 

 

Ζητώ συγγνώμη από τους υπόλοιπους για το ύφος μου, αλλά πραγματικά αυτός ο κύριος δεν έχει καμία συναίσθηση της συναδελφικότητας και του σεβασμού.

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πάντως σε περιπτώσεις που γίνεται ομαδική εργασία μηχανικών διαφόρων ειδικοτήτων δεν είναι απίθανο να γίνουν αλλαγές ρόλων επειδή το απαιτεί η στιγμή. Πχ αν κάποιου ο φόρτος εργασίας κάποια περίοδο τυχαίνει να είναι μικρός, αναλαμβάνει και κομμάτια της δουλειάς του άλλης ειδικότητας υπερφορτωμένου συνεργάτη του. Περιορισμός υπάρχει στο ποιός υπογράφει και αναλαμβάνει την ευθύνη. Κι αυτός μετά μπορεί να βάλει όποιον θέλει για να του κάνει τη δουλειά. Έτσι δε θα εκπλαγώ αν η χριστίνα αρχίσει να μας ρωτάει και για τα σκυροδέματα.

 

Αυτό που δε κατάλαβα είναι αν το συγκεκριμένο έργο είναι μελέτη ή κατασκευή και σε ποιά κατηγορία εντάσσεται και ποιές ειδικότητες εμπλέκονται (επισήμως).

Link to comment
Share on other sites

Πριν από μία εβδομάδα παρέδωσα μία τεχνική έκθεση με κοινοποίηση στην πολεοδομία, για λογαριασμό ιδιώτη καταστηματάρχη που αφορούσε επισκευή φρεατίων και αποκατάσταση τμήματος αγωγού δικτύου αποχέτευσης σε ένα εμπορικό... Απλή περίπτωση, κανένας δεν ζήτησε να συνταχθεί αποκλειστικά από ΠΜ, άλλωστε μιλάμε για μία δουλειά (αυτή που ανέλαβα) που κάλλιστα επιβλέπει ΜΜ.. 

Link to comment
Share on other sites

Τι εχει δηλαδη το υφος μου?

 

Εγω ειπα στην κοπελα συγκεκριμενα που μπορει να βρει κατι που να τι βοηθησει στη δουλεια της.

 

Επιπλεον εκανα και ενα σχολιο οτι καλο θα ηταν ο καθενας να ασχολειται με το αντικειμενο του, και οτι η εποχη του πανεπιστημονα μηχανικου καλο θα ηταν να τελειωσει

 

Δηλαδή εσύ μας εγγυάσαι ότι Η/Μ δεν θα υπογράψεις για μικρές κατοικίες παρόλο που σου επιτρέπει ο νόμος και θα μοιράσεις την αμοιβή σου με Ηλεκτρολόγο-Μηχανολόγο; Ή ότι για τοπογραφικά μέχρι κάποια τετραγωνικά που πάλι σου επιτρέπει ο νόμος, θα φωνάξεις τοπογράφο; Το ΤΕΕ έκανε τους Πολ.Μηχ. από χρόνια Πανεπιστήμονες, χωρίς το πρόγραμμα σπουδών να το δικαιολογεί.

Edited by dzois1985
Link to comment
Share on other sites

Λογικη : οι πολιτικοι μηχανικοι τα σφαζουν ολα (αληθες), o cvlengnr ειναι πολιτικος μηχανικος ΑΡΑ και αυτος τα σφαζει ολα, παροτι διαφωνει με αυτο, οπως εγραψε. Πολυ καλο

 

Το τι κανω εγω με τα μηχανολογικα μου και τα τοπογραφικα το ξερω εγω κυριε πονηριδη dzois.

 

Αλλα για μια ακομα φορα η λογικη του παραλογου :" Κανω κατι που ειναι λαθος αλλα σιγουρα το κανεις κ εσυ οποτε τι μιλας"

 

Πστ κοπελια πανεπιστημονισσα απο τη Ροδο. Ελα να κανουμε ενα διαγωνισμο ορθογραφιας να δουμε ποιος ξερει τι. Αλλα οταν τελειωνουν τα επιχειρηματα αρχιζουν οι εξυνπναδες τυπου μαθε ορθογραφια.

 

Και τελος εχω να πω προς τους φιλους μηχανολογους : Μη δικαιωνετε ολους αυτους  τους κακεντρεχεις πολ. μηχ. που ισχυριζονται οτι γκρινιάζετε για τα απειρα δικαιωματα που εχουμε επειδη στην πραγματικοτητα σας τρεχουν τα σαλια να γινετε κ εσεις "ολα τα σφαζω ολα τα μαχαιρωνω"

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μόνο που τώρα τελευταία μαθαίνω ότι σφάζετε αέρα κοπανιστό, γι'αυτό και η στάση της κοινωνίας, που σας βγάζει πολύυυυ πίσω στις προτιμήσεις όσον αφορά επιλογή σχολής..τυχαίο? Οπότε μάλλον τα "άπειρα δικαιώματα" δεν είναι και τόσο "πιασάδικα" πλέον....

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.