Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τεχνική περιγραφή αποχέτευσης όμβριων υδάτων


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 36
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καμια ζηλια. Αναφερω αυτο που βλεπω και βλεπει ολος ο κοσμος. Εκτος αν εσυ βλεπεις διαφορετικα αποτελεσματα

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Ενώ τα δικά σου επιχειρήματα είναι ακλόνητα υπέρτατε επιστήμονα των μηχανικών!! Δεν τις ξεκίνησα εγώ τις ειρωνίες αγοράκι. Ήμουν πολύ ευγενική σε αντίθεση με εσένα που το μόνο που σε ενδιέφερε εξ αρχής ήταν να κάνεις επίθεση όχι μόνο σε εμένα αλλα στους Μηχανολογους γενικα!

 

Και πάλι συγγνωμη προς τους υπόλοιπους για το ύφος μου!!

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αυτή η αντιπαράθεση θα βλάψει και τις δύο ειδικότητες που στα μάτια των υπόλοιπων διπλωματούχων φαίνονται προνομιούχες μιας και οι δύο έχουν αρκετά ευρύ φάσμα αρμοδιοτήτων. Κι όπως κάποιοι επιμένουν να διασπαστεί η ενότητα αρμοδιοτήτων του ΠΜ, έτσι θα 'ρθει και η σειρά των ηλεκτρο-μηχανολόγων, ιδίως αν αναδειχθούν πρώτη δύναμη στην αγορά. Και υπάρχουν και οι ειδικότητες που βλέπουν όλους τους διπλωματούχους σαν προνομιούχους και θέλουν να καταργηθεί γενικώς η έννοια του πολυτεχνίτη μηχανικού, με ένα αξιοπρεπούς εύρους γνωστικό αντικείμενο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη αλλά όλοι αυτοί οι πολ.μηχ. που ανοίγαν εταιρείες και στήναν φωτοβολταϊκά δικαίως τα κάναν; Δεν έπρεπε κάποιος χριστιανός να τους πει που πας ρε Καραμήτρο;;;; Και μετά λέμε για τους απατεώνες που κάνουν αντιποίηση επαγγέλματος. Αυτοί δεν ήταν απατεώνες δηλαδή;

Edited by dzois1985
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

παιδια μην το κανουμε αρενα παλι και ταλαιπωρουμε και τους συντονιστες. Τις αντιληψεις και συμπεριφορες των ΠΜ τις γνωριζουμε και υπαρχουνε ειδικα θεματα γιαυτο.

Αν και δεν ειναι θεμα ειδικοτητας ή επαγγελματικων δικαιωματων αλλα αντιληψης και συμπεριφορας του καθενος μας.

Ομως μης τους βαζουμε ολους συλληβδην στο ιδιο καζανι. Εδω ο clevngr δεν ειπε κατι παραλογο, το αυτονοητο ειπε (ΚΑι η φραση της xristina "...στην Ελλάδα του 2014 δεν απορρίπτω δουλειές..." λεει πολλα....).

 

Παντως αν και τον εχετε παρει "απο τα μουτρα" ειναι ο μονος που εδωσε πληροφοριες επι του ζητουμενου θεματος.

Edited by maneni
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

η φραση της xristina "...στην Ελλάδα του 2014 δεν απορρίπτω δουλειές..." λεει πολλα....).

 

Διευκρίνισε όμως ότι η εργασία της επιβλέπεται κι από τον καθ ύλην αρμόδιο μηχανικό με τον οποίο και συστεγάζεται. Κι αν δε συμμετάσχει στο πρότζεκτ απλά θα τη διώξουν από το γραφείο και τη μελέτη θα τη συνεχίσει η γραμματέας του γραφείου που μπορεί να μην έχει βγάλει ούτε το λύκειο.

 

dzois, αν δεν υπάρχει νόμος που να υποχρεώνει την τοποθέτηση φβ μόνο από ηλεκτρολόγους μηχανικούς, (οι οποίοι είναι και οι μόνοι που έχουν σπουδάσει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας), γιατί είναι απατεώνες όσοι πολιτικοί μηχανικοί ίδρυσαν τέτοια εταιρεία? μήπως η συγκεκριμένη δουλειά δεν απαιτεί γνώσεις ηλεκτρολόγου? μήπως είναι κάτι ανάλογο με τις οικοδομικές επιχειρήσεις με τις οποίες ασχολείται ο οποιοσδήποτε, συμπεριλαμβανομένων και ηλεκτρολόγων μηχανικών?

Link to comment
Share on other sites

Αυτά ακούει ο περίγυρος και γεμίζει ο τόπος αυθαίρετα και αυθαίρετους. Με τις νοοτροπίες έλα μωρέ δεν είναι κάτι δύσκολο το ξέρω και εγώ, φτάνουμε εκεί που φτάνουμε, να απαξιωνόμαστε πλήρως και να θεωρούμαστε τεχνοκρατικοί κομπάρσοι του 50αρικου. Γιατί δεν κάνει ο καθένας την δουλειά του, αλλά κάνει αυτή που νομίζει ότι θα του φέρει γρήγορο κέρδος. Και ας εκτίθεται ανεπανάληπτα στους πελάτες του....

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

δεν κάνει ο καθένας την δουλειά του, αλλά κάνει αυτή που νομίζει ότι θα του φέρει γρήγορο κέρδος.....

 

και ποιός καθορίζει ποιά είναι η δουλειά του καθενός? 

Link to comment
Share on other sites

Κάθε Μηχανικός (θά 'πρεπε να) υπογράφει  αυτό που ξέρει καλά και να συνεργάζεται με άλλους συναδέλφους αντίστοιχων ειδικοτήτων για να παραδώσει σωστά ένα έργο. Αμοιβή σε όσους δουλέψουν και υπογράψουν το αντικείμενό τους. Τόσο απλά και δουλειά για όλους (έστω και λίγη)

Ερώτηση  :  αφού το γραφείο έχει και Πολιτικό Μηχανικό γιατί δεν το κάνει αυτός ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.