Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αυθαίρετη επέκταση υπογείου και ανωδομής σε κτίριο με Ο.Α. και σύσταση Ο.Ι


τλήμων

Recommended Posts

Σε δυώροφη οικοδομή με υπερυψωμένο υπόγειο και οικ. Αδ. υπάρχει σύσταση Ο.Ι. για το ισόγειο και τον όροφο, ενώ το υπόγειο είναι εξ αδιαιρέτου 50%-50% στους δύο συνιδιοκτήτες. Έχουν γίνει οι εξείς αυθαιρεσίες:

  1.     Επέκταση υπογείου εκτός περιγράμματος κτιρίου κατα 25 τ.μ., εκ των οποίων τα 20 τ.μ. συνεχίζουν και στο ισόγειο και στον όροφο (δηλ. 2*20=40τ.μ.). Σημειωτέον, ότι όλη η επί πλέον κάλυψη των αυθαιρεσιών (υπόγειο-ισόγειο-όροφος) χωρεί στο υπόλοιπο κάλυψης της αδείας.
  2.     Κλείσιμο ενός Η/Χ
  3.     Υπερύψωση πραγματοποιηθείσα νόμιμου υπογείου = 1,75μ. έναντι επιτρεπόμενης 1,50μ με αντίστοιχη υπέρβαση του συνολικού ύψους του κτιρίου κατά 25 εκ. Τα επί μέρους ύψη ισογείου και ορόφου δεν θίχτηκαν.Υπερύψωση αυθαίρετου τμήματος υπογείου 2,5μ. (δηλαδή υπάρχει μπάζωμα μόνο 0,50μ.-το ύψος του υπογείου στην άδεια είναι 3,00μ.)


Τα ερωτήματά μου στον υπολογισμό του προστίμου είναι τα εξείς :

  1.     Για την επέκταση των 25,00μ. υπογείου θεωρώ ΥΔ ΧΜΣ και ΥΥ (3,00μ.?, ενώ για τα 40μ. ΥΔ ΚΧ και ΥΥ (πόσο ; 3+3+3?). Το ορθό δεν είναι να γίνει ξεχωριστή δήλωση για αυτές τις αυθαιρεσίες, αφού είναι όλες εξ αδιαιρέτου?
  2.     ΥΔ ΚΧ
  3.     Στο ισόγειο και όροφο της οικ. αδείας τι υπέρβαση ύψους να δηλώσω;(γιατί γι' αυτά θα γίνει ανά μία ξεχωριστή δήλωση αυτοτελούς ιδιοκτησίας) και τα δύο έχουν ξεφύγει κατά 0,25μ. από το υψόμετρο της τομής της αδείας. Συνολική υπέρβαση κτιρίου δηλαδή 0,25μ.
     
Link to comment
Share on other sites

Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις.
Παρακαλώ αναρτήστε τα θέματα και τα ερωτήματά σας, στη σωστή θεματική κατηγορία. Το θέμα σας έχει ηδη μεταφερθεί από τη προηγούμενη ανάρτηση στο Διαφορες περιπτώσεις αυθαιρεσιών του Ν. 4178/13

 

Το παρόν θέμα κλειδώνει.
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
yian

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.