Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Γη και ύδωρ στους μεγαλοεργολάβους


Engineer

Recommended Posts

ΑΠEIΛEITAI βραχυκύκλωμα σε έργα και υποδομές άνω των 4 δισ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ μέσα στο επόμενο εξάμηνο, με νέες τραγικές συνέπειες στην ανάπτυξη, την οικονομία και την απασχόληση, καθώς βρίσκεται στον αέρα το νέο σύστημα ανάθεσης των έργων του υπουργείου Υποδομών. Ετοιμάζεται παρέμβαση της Aνεξάρτητης Aρχής Δημόσιων Συμβάσεων, ενώ κορυφώνονται οι αντιδράσεις για τη διανομή της πίτας των έργων.

 

Οι μικρομεσαίοι εργολάβοι τεκμηριώνουν με ανεξάρτητη γνωμοδότηση ότι η διατήρηση των κατώτατων ορίων στους προϋπολογισμούς των έργων, που έσπευσε η κυβέρνηση να καταργήσει από τον περασμένο Αύγουστο, είναι απόλυτα συμβατή με το Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Eνωσης, καταγγέλλοντας ταυτοχρόνως μεθοδευμένη διάλυση των ατομικών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το υπουργείο Υποδομών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι μεγαλοεργολάβοι.

 

Απειλή γενικού «μττλακ άουτ» οτα έργα

 

Γενικό «μπλοκ άουτ» απειλείται σία δημόσια έργα, με κίνδυνο μέσα στο επόμενο εξάμηνο να παγώσουν νέες αναθέσεις και να βραχυκυκλώσουν έργα και υποδομές άνω των 4 δισ. ευρώ, που βρίσκονται στο στάδιο προέγκρισης για χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ, με περαιτέρω τραγικές συνέπειες για την ανάπτυξη, την οικονομία και την απασχόληση.

To υπουργείο Υποδομών έσπευσε από τον περασμένο Αύγουστο να ανατρέψει το ισχύον επί 40 χρόνια καθεστώς των δημόσιων έργων, με αφετηρία θερινή διάταξη στο νόμο 4278/2014, με την οποία καταργήθηκαν ήδη τα κατώτατα όρια προϋπολογισμών, ανοίγοντας αμέσως το δρόμο να μπουν οι μεγάλοι εργολάβοι και στα μικρά δημόσια έργα, προϋπολογισμού έως και 5.186 εκατομμυρίων ευρώ.

 

To νέο Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο θα καθοριστούν οι προϋποθέσεις συμμετοχής στις διαδικασίες ανάθεσης δημόσιων έργων και μελετών, για όλο το φάσμα των εμπλεκομένων, ενώ είχε επισήμως ανακοινωθεί από τον αρμόδιο υπουργό Μ. Χρυσοχοΐδη από τα μέσα Σεπτεμβρίου, εξακολουθεί να βρίσκεται στον αέρα.

 

Στο μεταξύ, τις επόμενες ημέρες αναμένεται παρέμβαση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, με πρωτοβουλία του προέδρου της αρχής Δημήτρη Ράικου, εφέτη της Διοικητικής Δικαιοσύνης και αναπληρωτή καθηγητή Διοικητικού Δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ο οποίος φέρεται ότι κρατά αποστάσεις από τις δρομολογημένες εξελίξεις και ότι ετοιμάζεται να κάνει φύλλο και φτερό τις αλλαγές που ετοιμάζονται στα δημόσια έργα.

 

Παράλληλα, κορυφώνονται οι αντιδράσεις των μικρομεσαίων εργολάβων, οι οποίοι επανέρχονται στο προσκήνιο, τεκμηριώνοντας με ανεξάρτητη γνωμοδότηση ότι η διατήρηση των κατώτατων ορίων είναι απόλυτα συμβατή με το Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης καταγγέλλοντας ταυτοχρόνως μεθοδευμένη διάλυση.

 

Κορυφώνονται οι αντιδράσεις των μικρομεσαίων εργολάβων για την κατάργηση των κατώτατων ορίων που εξυπηρετούν τους μεγαλοεργολάβους των ατομικών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το υπουργείο Υποδομών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι μεγαλοεργολάβοι.

 

Πηγή: http://www.enet.gr/?...itikh&id=449879 και πλήρες άρθρο: http://www.iekemtee....εγαλοεργολάβους

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Η ειρωνία είναι πως η συγκεκριμένη ανάρτηση είναι στην κατηγορία "Ειδήσεις".Είναι είδηση το bend over στους μεγαλοεργολάβους;

Link to comment
Share on other sites

Σε δημοπρασία της προηγούμενης Τρίτης 23/9 στην Αττική στα Βόρεια Προάστια, κατέβηκαν 4 έγκυρες προσφορές με εκπτώσεις 41%, 38%, 35% και 17%.

Το έργο ανατέθηκε στην εταιρία με έκπτωση 35%, με αιτιολογικό την πολύ μεγάλη έκπτωση του 41% και του 38%!!! Χωρίς καν να ζητηθεί αιτιολόγηση προσφοράς!!!

Τώρα είμαστε στη διαδικασία των ενστάσεων.

Κάτα τύχη θέλω να πιστεύω, η εταιρία με το -35% είναι 5ης τάξης. Όλοι οι άλλοι είναι μικροεργολάβοι μέχρι 3ης τάξης. Μιλάμε για μικρό έργο με προϋπολογισμού 411.501,29Ε με ΦΠΑ.

Να τους δώσουμε και τις ελάχιστες αποταμιεύσεις που μας έχουν μείνει??? Τις γυναίκες και τα παιδιά μας θα τα κρατήσουμε για πάρτυ μας...

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμμη, εχω χάσει κάποιο επεισόδιο; που βασίζεται το αιτιολογικό απόρριψης των μεγάλων προσφορών;

 

Επανήλθε μήπως ο τύπος και δεν πήραμε χαμπάρι;

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Έχεις χάσει το "αποφασίζουμε και διατάζουμε" και το "έχω τάξει αλλού τη δουλειά"!!!

Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο τώρα...

Link to comment
Share on other sites

Και πού βασίστηκε ο ΒΠ για να απορρίψει προσφορές? Έχω υπόψιν το ανάποδο αλλά για αυτό δεν μπορώ να βρω σκεπτικό απόρριψης...αν δε μας λείπει κάποιο στοιχείο μιλάμε για βαρβάτη παρανομία και άμα ο απορριφθείς "βαστάει" ας πάει και σε κανένα εισαγγελέα απευθείας!

Link to comment
Share on other sites

Έτσι, κάτι τέτοιες ειδήσεις να βλέπουμε, "γενικό μπλάκ άουτ στα δημόσια έργα" "απειλή για βραχυκύκλωμα στα δημόσια έργα 4δις ευρώ". Και μετά να σκέφτεσαι αυτό που έλεγε ο Αντωνάκης κάποτε, "βρε παιδί μου, έρχεται όντως ανάπτυξη"??

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.