Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μένει από χρήμα το Πράσινο Ταμείο για την κλιματική αλλαγή


Engineer

Recommended Posts

Εκτός του αρχικού του στόχου βρίσκεται το αποκαλούμενο «Πράσινο Ταμείο» του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη, καθώς μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει το ποσό των 2,3 δισ. δολ. σε κρατικές υποσχέσεις μετά και από την απόφαση της Γαλλίας να καταβάλει 1 δισ. δολ.

 

Όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν στο τέλος της διάσκεψης για το κλίμα, το ποσό αυτό είναι αρκετά μικρότερο από τον αρχικό στόχο συγκέντρωσης των 10 δισ. δολ. έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

 

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα, οι ιδιωτικές τράπεζες έχουν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να εκδώσουν πράσινα ομόλογα με το ποσό των 20 δισ. δολ. και να αυξηθεί το ποσό στα 50 δισ. δολ. το 2015. Επιπλέον, οι ασφαλιστές εταιρείες έχουν υποσχεθεί να «διπλασιάσουν τις πράσινες επενδύσεις τους» από το 2015, έτσι ώστε το ταμείο να ξεπεράσει το ποσό των 82 δισεκατομμυρίων δολαρίων, πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.

 

 

Ο... χορηγός

 

Ωστόσο, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ανέφερε νωρίτερα ότι η Γαλλία θα μπορούσε να συμβάλει «με το ποσό του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια» στο «Πράσινο Ταμείο», το οποίο έχει ως στόχο να βοηθήσει τις ευπαθείς χώρες να μειώσουν τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου που προκαλούν επιπτώσεις στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Η Γερμανία έχει ήδη συμφωνήσει και αυτό πριν από τη Σύνοδο Κορυφής για το παγκόσμιο κλίμα να δώσει 1 δισ. δολ. στο ταμείο.

 

Σύμφωνα με την Oxfam, το ποσό που ανέφερε ο Μπαν Κι-μουν περιλαμβάνει τη συνεισφορά της Γερμανίας, η οποία ανακοινώθηκε τον Ιούλιο.

 

Πολλές άλλες χώρες έχουν δεσμευτεί να προσφέρουν μικρότερα ποσά που κυμαίνονται από τα 100 εκατ. δολ. της Ελβετίας και της Νότιας Κορέας, έως τα 5,5 εκατ. δολ. που προσφέρει η Τσεχία. Η Δανία έχει υποσχεθεί 70 εκατ. και η Νορβηγία 33 εκατ.

 

Η Σύνοδος Κορυφής οδήγησε σε μια «ισχυρή δέσμευση για μια σημαντική συμφωνία για το κλίμα» στο συνέδριο του Δεκεμβρίου του 2015, που θα διεξαχθεί στο Παρίσι, δήλωσε ο Μπαν Κι-μουν, ο οποίος μίλησε επίσης για μια «ιστορική μέρα» για το κλίμα.

 

Πηγή και πλήρες άρθρο: http://www.imerisia....pubid=113355378

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.