Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Δημιουργία video tutorial για Solidworks


gnusselt

Recommended Posts

Είμαστε μια ομάδα τριών μηχανικών και σκεφτήκαμε τη δημιουργία video tutorials για solidworks, εφόσον δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην ελληνική γλώσσα.

Επειδή όμως η όλη διαδικασία απαιτεί πολύ χρόνο σκέφτηκα να απευθυνθώ σε εσάς συνάδελφοι για να ρωτήσω τις ανάγκες σας. Πιστεύετε ότι ένα τέτοιο επιχείρημα θα βρει μηχανικούς ή φοιτητές πρόθυμους να αγοράσουν αυτό το προϊόν; 

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ασχολήθηκα λίγο με Solidworks παρακολουθώντας tutorials στο youtube.Αν και τα αγγλικά μου είναι άριστα θα προτιμούσα ένα tutorial στα ελληνικά.Εγώ σίγουρα θα παρακολουθώ τα βιντεάκια σας καθώς βρίσκω το συγκεκριμένο λογισμικό πολύ ισχυρό και ενδιαφέρον.Περιμένω νέα και αν αποφασίσετε να ξεκινήσετε,καλή αρχή

Link to comment
Share on other sites

το solidworks ειναι πολυ καλό εργαλείο. 

νομίζω οτι εξειδικευμένα tutorial θα βοηθήσουν πχ στο module της λαμαρίνας.

 

για μένα πάντως με ελάχιστη ενασχόληση με το autocad (το οποίο παράτησα λόγω έλλειψης παραμετροποίησης - η τουλάχιστον δεν κατάφερα ποτέ να βρώ αν και πως δουλεύει η παραμετροποίηση) και ερασιτεχνική με το solidworks θεωρώ το δεύτερο μακράν ταχύτερο και αποδοτικότερο.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι,

 

Καταπληκτική ιδέα κ θα βρει ανταποκριςη. Μερικά tips:

 

1. Προσοχή στις εξηγήσεις. Τιποτα δεν ειναι αυτονόητο!!

 

2. Νομιζω οτι η γενική μεθοδολογία και τα tools μετράνε πιο πολυ, αλλα ενα παράδειγμα απο καθε τομέα μηχανικού θα ηταν εκπληκτικό. Προσοχή, οχι να χτίσουμε plant απο την αρχή, αλλα ενα reactor και καμία σωληνωςη απο τον δικό μου τομέα θα ηταν τέλειο.

 

3. Έχετε ψάξει το θεμα με τα copyright? Μπορεί να λέω μαργαριτάρι, αλλα αν είστε καλυμμένοι τότε ολα καλα.

 

Σίγουρα θα αφιέρωσω χρονο στα βιντεακια σας.

Link to comment
Share on other sites

Καλή κίνηση θα ββοηθήσει συναδέλφους, αλλά παιδιά άν περιμενετε να βγαλετε λεφτά υπάρχει τόσο υλικό δωρεάν που δεν ξέρω άν θα το πληρώσει κανένας

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστούμε για τις απαντήσεις σας.

Σκεφτόμαστε όντως για sheet metal !   :smile:

Αν κάποιος βρει μαζεμένα σε ένα video tutorial, πως να κινείται γρήγορα και εύκολα στο περιβάλλον εργασίας, με διάφορα "κολπάκια" και shortcuts, πως να φτιάξει το δικό του περιβάλλον εργασίας και πως να κάνει όλα όσα του προσφέρει το solidworks στο θέμα του sheet metal, τότε πιστεύω ότι αξίζει να πληρώσει €80 που θεωρούμε ότι θα κοστολογήσουμε το τελικό προϊόν.

Στην παρέα υπάρχει γραφίστας και ειδικός σε video editing οπότε θα προκύψει μια άκρως επαγγελματική δουλειά όπου θα εμφανίζονται πάνω στην οθόνη τα πατήματα του πληκτρολογίου, θα γίνεται zoom in στο χώρο της οθόνης που πρέπει να επικεντρωθεί ο χρήστης, καθώς θα υπάρχει και παράθεση εικόνων και εγγράφων γύρω από το κάθε θέμα ανά περίπτωση (π.χ. πίνακες με πάχος λαμαρίνας και δυνατότητες αναδίπλωσης). Γιατί άλλο το να σχεδιάζεις κι άλλο να σχεδιάζεις και να κατασκευάζεις.

Σκεφτόμαστε κι άλλα καλούδια που μπορεί να συνοδεύουν το DVD, χωρίς να αυξηθεί η τιμή, αλλά είμαστε σε συζητήσεις.

Edited by gnusselt
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

 

 

Εννοείτε οτί το solidworks είναι κορυφή.Απλά είναι  δυσκολότερο και  ποιό ακριβό πρόγραμμα απο το autocad.

Δεν κατάλαβα οτι ήθελες απλός μόνο να σχεδιάσεις μηχανολογικά εξαρτήματα.

Για να σας δώσω να καταλάβετε προσωπικά σχεδιάζω στο solidworks electrical 2d .Ειδικά οταν σχεδιάζω πίνακες σε 2d  με ένα κλικ μετατρέπει το σχέδιο σε 3d.Μιλάμε για απίστευτο πρόγράμμα που αν το μάθεις σωστα κάνεις παπάδες.Εχω κάτσει αρκετές ωρες και αρκετές εβδομάδες για να καταλάβω πως λειτουργεί.Eπίσης συνεργάζεται και με το caddy see electrical.Μετατρέπει σχέδια πινάκων που εχουν σχεδιαστεί με το caddy απο 2d σε 3d.

Αντιγράφω μήνυμα μου απο άλλη ενότητα .

Το SW το θεωρώ κορυφαίο πρόγραμμα,αλλα σύγχρονος και δυσκολότερο και ακριβότερο απο το autocad.Για κάποιον αρχάριο  θα συνιστούσα autocad.Aλλα αν έχει λεφτα και υπομονή για να μάθει SW  σίγουρα δεν θα βγεί χαμένος.

Edited by hektor
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.