Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΥΠΕΚΑ: Δημιουργία online πλατοφόρμας για την περιβαλλοντική αδειοδότηση


Engineer

Recommended Posts

Τη δημιουργία online πλατφόρμας, μέσω της οποίας οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να παρακολουθούν την πορεία της αίτησής τους για περιβαλλοντική αδειοδότηση, ανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας σήμερα στο συνέδριο της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών, που πραγματοποιείται σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

 

Σύμφωνα με τον υπουργό ΠΕΚΑ, με την κατάθεση της αίτησης ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί ηλεκτρονικά να παρακολουθεί πού βρίσκεται ο φάκελός του, ποιος τον έχει χρεωθεί, σε ποια προθεσμία πρέπει να απαντήσει, εάν έχει καθυστερήσει κλπ, στο επίπεδο της διοίκησης αλλά και των αιρετών υπεύθυνων της αυτοδιοίκησης.

 

Αυτό το σύστημα θα εφαρμοστεί σε ορίζοντα διμήνου και συνδυάζεται με το νέο σύστημα περιβαλλοντικής αδειοδότησης που εφαρμόζεται από το 2011, μέσω του οποίου περιορίστηκε δραστικά το πλήθος των αιτήσεων.

 

Ακόμη, ο κ. Μανιάτης επεσήμανε ότι με τον αγωγό ΤΑΡ και τον ελληνοβουλγαρικό, τα ενεργειακά έργα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος και τις έρευνες για υδρογονάνθρακες, η Ελλάδα έχει κατακτήσει την αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της.

 

Τέλος, ο υπουργός στάθηκε στη σημασία της ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων, ως πηγής επενδύσεων, θέσεων εργασίας, εξοικονόμησης πόρων και αύξησης της εγχώριας προστιθέμενης αξίας, τονίζοντας ότι το μέλλον της οικοδομής δεν βρίσκεται στην κατασκευή νέων κτιρίων αλλά στην αναβάθμιση των υπαρχόντων.

 

Πηγή: http://www.imerisia....pubid=113362751

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.