Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Και μετά τι κάνετε? Νέο έργο με τις υπόλοιπες μελέτες? Ή μπορεί στο ίδιο έργο να προστεθεί και το υπόλοιπο της αρχιτεκτονικής???

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 272
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

στο ίδιο έργο συνεχίζεις, κάνεις τα αρχιτεκτονικά από προμελέτη πλήρης μελέτη και προσθέτεις και τις υπόλοιπες

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα.

Δεν το είχα κάνει ποτέ...

Προσωπικά, χτυπούσα όλες τις εργασίες (Μ+Ε) και στην έγκριση τους πήγαινα  ΤΣΜΕΔΕ για τοπογραφικό και αρχιτεκτονικά.....

Την επόμενη φορά (όταν αυτή έλθει) θα το κάνω όπως λες....

Link to comment
Share on other sites

Προς ενημέρωση η ΥΔΟΜ μου ζήτησε για την έγκριση δόμησης κανονική μελέτη στα αρχιτεκτονικά και όχι προμελέτη, επειδή θεωρεί πως τα αρχιτεκτονικά έχουν γίνει κανονικά για να συμπληρωθεί το Διάγραμμα Δόμησης.

Link to comment
Share on other sites

δεν προκύπτει από κάπου αυτό, στην Αθήνα πάντως και σε 'δύσκολες' ΥΔΟΜ (Αγία Παρασκευή, Αργυρούπολη, Περισσός, Πειραιάς) δέχονται κανονικά προμελέτη αρχιτεκτονικών για την έγκριση που είναι και το σωστό κατά τη γνώμη μου

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Εφόσον έχει καταργηθεί η υποχρέωση κατάθεσης αμοιβής  αλλά ακόμα και η χρήση του συστήματος διαχείρισης αμοιβών του ΤΕΕ, προκειμένου να πιστοποιηθεί η ύπαρξη/πληρωμή  αμοιβής, τότε γιατί στα απαιτούμενα αρχεία του ηλεκτρονικού φακέλλου για τα αυθαίρετα υπάρχει ακόμα η γενική απαίτηση υποβολής των αποδείξεων αμοιβής και ΤΣΜΕΔΕ/ΤΕΕ ;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
Γεια σας!

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Είχα κάνει πριν από τέσσερα χρόνια περίπου μια κατάθεση αμοιβής για μελέτη αδείας στην Εθνική Τράπεζα. Η κατάθεση αυτή ήταν τότε στο όνομα της υποψήφιας ιδιοκτήτριας της αδείας. Η αμοιβή αυτή ήταν τότε υποχρεωτική για την πληρότητα του φακέλου, όπως όλοι ξέρουμε. Στην πορεία με ενημέρωσαν από την Πολεοδομία ότι η άδεια δεν μπορούσε να βγει στο όνομα της ιδιοκτήτριας γιατί το οικόπεδο ήταν εξ'αδιαιρέτου σε 4 συνιδιοκτήτες. Ενας από αυτούς ήταν η μητέρα της. Οπότε με τη σύμφωνη συγκατάθεση της πελάτισσας προχώρησα στην έκδοση της αδείας στο όνομα και των 4 συνιδιοκτητών.

Μετά από 3 χρόνια τώρα η πελάτισσα αυτή ήρθε με το αποδεικτικό κατάθεσης της αμοιβής στο όνομά της και μου λέει: εγώ πλήρωσα (η κατάθεση αμοιβής στην ΕΤΕ είναι στο όνομά της) και δεν έχω άδεια στο όνομά μου. Τι γίνεται?? Υπάρχουν κυρώσεις για το μηχανικό?

Link to comment
Share on other sites

δεν κατάλαβα όμως

το όνομα της διαμαρτυρόμενης

φαίνεται ή δεν φαίνεται μέσα στο στέλεχος της Ο.Α? 

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς δεν φαίνεται το όνομά της πουθενά μέσα στο στέλεχος της αδείας. Η αδεια βγήκε στο όνομα των τεσσάρων συνιδιοκτητών και ένας από αυτούς είναι η μητέρα της. Οι άλλες τρεις θείες της έχουν αφήσει απλά διαθήκη ότι θα κληρονομήσει τα δικά τους ποσοστά. Ολα αυτά τα γνώριζε η πελάτισσα. Τώρα όμως ζητά τα χρήματα της άδειας πίσω..

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον έχει οικονομικές δυσκολίες η πελάτισσα.

Δυο μπορούν να σου συμβούν :

 

1.Να σε καταγγείλει στο ΤΕΕ και να περάσεις πειθαρχικό που μάλλον δεν θα έχεις πρόβλημα.

2. Να σου κάνει αγωγή και να ζητά τα χρήματα πίσω. Εκεί θα κρίνει το Δικαστήριο.

Ερώτηση : H άδεια εκδόθηκε με το ίδιο καταθετήριο  ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.