Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Το «φάντασμα» του Κεράνη στοιχειώνει το ελληνικό Δημόσιο


Engineer

Recommended Posts

Οριστική ταφόπλακα στο σχέδιο για μεταφορά των δικαστηρίων Πειραιά στο κτίριο του Κεράνη (το οποίο πλέον ανήκει στην εθνική Πανγαία) έβαλαν χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο δήμαρχος Πειραιά

 

Ο Χαρ. Αθανασίου συναντήθηκε με τον Γ. Μώραλη και τον δικηγορικό σύλλογο του λιμανιού και συμφώνησαν στους σχεδιασμούς για την ανακατασκευή του κτιρίου της Ραλλείου και την μετεγκατάσταση των δικαστηρίων εκεί. Οπως ειπώθηκε από τον υπουργό, είναι απόφαση και του πρωθυπουργού να παραμείνουν τα δικαστήρια στον Πειραιά, οπότε δεν τίθεται θέμα μεταφοράς τους στη Λ. Θηβών, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί. Ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 30 Οκτωβρίου η δημοτική αρχή θα δώσει τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν για την ανακατασκευή της Ραλλείου Σχολής.

 

Ηδη σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της προμελέτης που κάνει η Θέμις Κατασκευαστική, η ανώνυμη εταιρεία του υπ. Δικαιοσύνης για το εν λόγω κτίριο, οπότε εγκαταλείπεται οριστικά το κτίριο - φάντασμα του πρώην καπνεργοστασίου του Κεράνη. Το ελληνικό δημόσιο βρίσκεται μπροστά σε μια ακόμη γκάφα καθώς πούλησε (με sale and lease back) το κτίριο των 40 χιλιάδων και πλέον τετραγωνικών, χωρίς να έχει εξασφαλίσει τα μισθώματα αφού δεν υπάρχει ενοικιαστής. Το δημόσιο έχει δεσμευτεί απέναντι στην Πανγαία για την παραχώρηση του κτιρίου μισθωμένο από το ίδιο και μένει πλέον να βρεθεί άλλη υπηρεσία που θα μπορούσε πάει στη Λ. Θηβών. Κάτι πολύ δύσκολο αφού η συγκεκριμένη προσπάθεια έχει καταλήξει με παταγώδη αποτυχία την τελευταία 15ετία και ένα κτίριο που κόστισε συνολικά πάνω από 70 εκατ. ευρώ μένει στα αζήτητα.

 

Πηγή: http://www.ered.gr/c...o/#.VD7G7Pl_tnY

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Πρώτα έγινε απόπειρα να μεταφερθεί εκεί το τότε ΥΠΕΧΩΔΕ, μετά είχαμε το υπουργείο πολιτισμού (μάλιστα τότε η διαδικασία έφτασε μέχρι τον διαγωνισμό για την μεταφορική εταιρεία που θα έκανε την μετακόμιση - υπουργός πολιτισμού εκείνη την εποχή  ο νυν πρωθυπουργός). Τελευταία είχαμε την επίσης άγονη απόπειρα μεταφοράς των δικαστηρίων Πειραιά.

 

Σε κάθε περίπτωση το εγχείρημα αποτύγχανε μετά από αντιδράσεις κυρίως των εργαζόμενων των προς μεταφορά υπηρεσιών εκτός από την τελευταία περίπτωση όπου υπήρξε ισχυρή αντίδραση και από τον τοπικό δικηγορικό σύλλογο.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάποια από τις περιπτώσεις οι εργαζόμενοι προέβαλαν και το επιχείρημα ότι το κτήριο σαν πρώην καπνεργοστάσιο είναι "καρκινογόνο" διότι οι βλαβερές ουσίες του καπνού έχουν ποτίσει μέχρι και τα μπετά :shock: .

 

Η ουσία είναι ότι το κτήριο βρίσκεται σε μία αρκετά υποβαθμισμένη περιοχή δίπλα σε εργοστάσια και βιοτεχνίες (εν ενεργεία ή εγκατελειμένα) καθώς και παλαιές εργατικές πολυκατοικίες με αποτέλεσμα κανείς εργαζόμενος που έχει συνηθίσει να εργάζεται σε "high" ή "κεντρικές" περιοχές δεν θέλει να πάει εκεί.

 

Ας λέμε επί τέλους τα πράγματα με το όνομά τους και ας μην εθελοτυφλούμε σε αυτόν τον τόπο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.