Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΤΣΜΕΔΕ: Με το μήνα η πληρωμή των εισφορών


Engineer

Recommended Posts

Αν έχω καταλάβει σωστά το ποσό το οποίο πάει να ρυθμιστεί, αφενός θα έχει συμπεριλάβει τις προσαυξήσεις μέχρι τη χρονική στιγμή της ρύθμισης και ανάλογα με το σχήμα πληρωμής θα διαγραφεί ένα μέρος των προσαυξήσεων, αφετέρου το ποσό που τελικά μπαίνει για ρύθμιση θα χρεώνεται και με ετήσιο επιτόκιο 4.56%.

Άρα αν υποτεθεί ότι την 1-1-015 μπαίνει πόσο για ρύθμιση 10.000 ευρώ (μετά την αφαίρεση μέρους προσαυξήσεων) σε ένα χρόνο αυτό θα ήταν 10456 ευρώ. Στα 8,33 χρόνια (100 μήνες-δοσεις) το ποσό προς πληρωμή θα είναι 10.000+3800 (38 ευρώ ανά μήνα επιπλέον λόγω ετήσιου επιτοκίου). Οπότε η μέση μηναία δόση υπολογίζεται σε 13.800/100=138 ευρώ/μήνα και όχι 10.000/100=100 ευρώ/μήνα.

Γνώμες?

Link to comment
Share on other sites

Ωραίος!!!

 

Παλιά έλεγαν: "το είπε ο μηχανικος. Τέλος."

τώρα λένε: "δώσε ρε 50€ στον μαλακα (χωρίς τόνο για να περάσει) τον μηχανικό να τελειώνουμε."

Σε παραδέχομαι την αξίζεις την  ψήφο μου και με το παραπάνω!

Link to comment
Share on other sites

Θα καλύπτονται και οι ασφαλιστικές εισφορές.

Διάβασε εδώ. (τυχαία η επιλογή του site)

Άρα ηλεκτρονικά κι εύκολα δεν θα γίνει καμία ρύθμιση εισφορών.

Σε ταμεία του ΤΣΜΕΔΕ με ένα κάρο χαρτιά.

Άντε πάλι ταλαιπωρία.

ΥΓ: Θα ρυθμίσουμε αλλά έχοντας πληρώσει τρέχουσες εισφορές. Άρα το 2χίλιαρο στο χέρι και τα υπόλοιπα 50+ από τον επόμενο μήνα.

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά είναι απλά τα πράγματα..Ολες μα όλες οι ρυθμίσεις είτε είναι για 20 είτε για 100 είτε για 500 δόσεις αφορούν αυτούς που λόγω δυσκολίας βρέθηκαν να χρωστούν ένα μέρος από τις υποχρεώσεις τους και μαζί με τα υπόλοιπα έξοδα αδυνατούν. ΔΕΝ αφορά αυτούς που δεν έχουν δουλειά ή υποαπασχολούνται. Από τη στιγμή που τα τρέχοντα πρέπει να εξοφλούνται εγκαίρως σημαίνει ότι πρέπει να έχεις έτσι και αλλιώς όχι μόνο για τις δόσεις.

Ούτε το κράτος περιμένει τίποτα από αυτούς που δεν έχουν, τι να περιμένει άλλωστε? Βοηθάει (αν μπορούμε να το πούμε) αυτούς που έχουν πχ μια επιχείρηση αλλά λόγω εποχής βρέθηκαν να χρωστούν αλλά συνεχίζουν, κάπου να ξεμπλοκάρουν βρε αδελφέ... Δεν το κάνει για να βοηθήσει αυτόν πχ που έχει μία ατομική επιχείρηση και επειδή βαράει μύγες χρωστάει 1,2,3,4 χρόνια...Τον θεωρεί χαζό και ανίκανο αφού συνεχίζει και έχει την ατομική επιχείρηση..Με τέτοιους δεν ασχολείται γιατί δεν θα πάρει και τίποτε πίσω..

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Απορώ μάλιστα, αυτούς τους τέτοιους, πως τους επιτρέπει να κυκλοφορούν έτσι αδέσποτοι ελεύθερα ακόμη, κανονικά θα έπρεπε να συνοδεύονται από τους κηδεμώνες τους..... :shock:

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη αλλά αν κάποιος δεν κάνει τίποτε για αρκετά χρόνια, τότε κάτι δεν πάει καλά, δεν φταίει μόνο η κρίση. Ισως θα έπρεπε να ψαχτεί αλλού αντί να επιμένει να κρατάει ανοικτή μία ζημιογόνο επιχείρηση..Λέω κάτι λάθος? Δεν μπορώ να μεταφέρω πλήρως το σκεπτικό που το λέω αλλά πιστεύω ότι πιάνεις το νόημα. 

Εκεί που φταίει το κράτος είναι όταν πχ υποχρεωτικά χρεώνει εισφορές, σε κάποιον που αποδεδειγμένα δεν είναι επιτηδευματίας..Αλλά από την άλλη αν κάποιος είναι, άσχετα αν βγάζει 100 ευρώ το τρίμηνο διέπεται από κάποιες υποχρεώσεις. Ε, αν συνεχίζει με αυτή τη λογική να παραμένει ανοικτός....κάτι δεν πάει καλά...Αυτός τι διακανονισμό να κάνει που ούτε τα προσωπικά του έξοδα δεν μπορεί να βγάλει?

Το λέω και για τον εαυτό μου, μην παρεξηγηθεί κανένας... 

  • Upvote 7
Link to comment
Share on other sites

Ίκαρε 1000+

Αυτή είναι η σκέψη του κράτους.

Ακόμα και καλοπροαίρετα κράτη (πόσο μάλλον το "ελληνικό") σκέφτονται "στρατηγικά".

Δηλαδή όπως ένας στρατηγός λέει θα θυσιάσουμε τους στρατιώτες στις 2-3 πρώτες γραμμές επίθεσης για να περάσουν οι επόμενοι και να νικήσουμε, έτσι και το κράτος.

Δεν το πολυνοιάζει αν μερικοί θυσιαστούν προς χάρη κάποιων άλλων.

Και το έχω αναλύσει αλλού, έχει επιλέξει να σώσει ΔΥ, τράπεζες, τουριστικά-εστιάτορες και κάποιους κολλητούς επιχειρηματίες.

Οι μηχανικοί του φαίνονται αναλώσιμοι.

Δεν ζούμε στο Ντουμπάι όπου το real estate είναι ο κύριος μοχλός ανάπτυξης.

Ούτε και Γερμανία με αυτοκίνητα-μηχανολογικό εξοπλισμό.

Edited by Julius Caesar
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.