Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

mimoutis

Recommended Posts

Πρόκειται να κατασκευάσω μια 5ώροφη πολυκατοικία στη Θεσσαλία και σπάω το κεφάλι μου για την εξωτερική τοιχοποιία. Από τη μία η επιλογή απλής μονής σειράς τούβλου 30 εκατοστών (είτε Ytong είτε Ορθομπλόκ με τα 6 εκατοστά να κρέμονται ώστε να έρθουν περασιά με την 6αρα μόνωση της πλάκας και του φέροντα οργανισμού). Απο την άλλη η επιλογή εξωτερικής θερμοπρόσοψης με νέο διλημμα (εξηλασμένη πολυστερίνη, συστημα kelyfos της polykem/dow ή γραφιτούχα διογκωμένη (neopor) και απο μέσα ή τουβλίνα 20 εκατοστών ή 20άρι Ytong.

 

Το σκέτο τούβλο με προβληματίζει αν και οι 2 επιλογές εχουν πολύ καλα U. Εμπορικά και μόνο που δεν θα δούν κάποιου είδους φελιζόλ θα αρχίσει η γκρίνια. Απο την άλλη η θερμοπρόσοψη είναι πανάκριβη υπολογίζω να μου βγεί τουλάχιστον +10.000 ευρώ στην 5ωροφή μου με όλες τις αναγωγές και επίσης φοβάμαι την γήρανση του υλικού και τη συμπεριφορά σε σεισμό.

 

Μια τελευταία ιδέα που είχα είναι να κάνω μία παραλλαγή της κλασικής διπλής τοιχοποιίας αλλά με Ytong, δλδ 15 εκατοστά Υtong εξωτερικά ώστε να πατάνε τουλάχιστον τα 9 εκατοστά στην πλάκα, μετά εσωτερικά 5αρα μόνωση και εσωτερικά Ytong 10αρι 15-5-10. Θα έχω φοβερό συνολικο συντελεστή και θα γλιτώσω και τα εργατικά και τα παρελκόμενα της εξωτερικής θερμοπρόσοψης. Με ανησυχεί βέβαια αυτή η κρέμαση του εξωτερικού τούβλου αν και πιστεύω πως με τα 2/3 να πατάει στην πλάκα θα είναι ολα οκ. Επίσης το Ytong σφηνώνεται στα άκρα του με πολυουρεθάνη και στην ουσία εξαλείφει τις ίδιες θερμογέφυρες που θα απέφευγα νε την θερμοπρόσοψη.

 

Είμαι ανοιχός σε κάθε πρόταση.

 

Ευχαριστώ συνάδελφοι.

Λεπτομέρεια Εξωτερικής τοιχοποιίας.pdf

Link to comment
Share on other sites

Υπολογισε παλι το κοστος της θερμοπροσοψης.

Πες μας τα τμ για να δουμε διαφορα.

 

Προσωπικα και επειδη δεν ξερω να δουλευεω το  ytong (οπως και τα συνεργεια) δεν θα το εβαζα ουτε κατα διανοια.

Μονο ρηγματωσεις και προβληματα.

 

Η θερμοπροσοψη δεν εχει τα προβληματα που λες.

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Την θερμομόνωση στον φέροντα οργανισμό πως

και σε τι φάση θα την τοποθετήσεις? 

 

 

Υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές που μπορείς να συγκρίνεις

όπως σύστημα τσιμεντοσανίδων - γυψοσανίδων

όπου εκεί δημιουργείς καθαρή - ενιαία εξωτερική περασιά από τσιμεντοσανίδα. 

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν, τα 6cm μόνωσης στο φέροντα οργανισμό, επαρκούν για να περάσεις ΚΕΝΑΚ στη Θεσσαλία ?

 

Επίσης, αν έχεις ένα στύλο 40 cm x 60 cm, και εξωτερικά βάλεις μόνωση κατά το καλούπωμα,πως θα καλουπώσει ο εργολάβος? Πως θα φτιάξει το καλούπι του?

Θέλει 12άρες σανίδες.... Αν ειδικά δουλεύει μπετοφόρμ... θα έχει θέμα.

 

Θα πρότεινα να φτιάξεις το φέροντα οργανισμό χωρίς μόνωση. Έτσι θα δεις αν έχεις το παραμικρό θεματάκι μετά τις σκυροδετήσεις το οποίο θα επισκευάσεις.

Επιπλέον μπορείς να κάνεις και ότι άλλο θες (επί του φέροντα οργανισμού) για καλύτερη προστασία του (μείωση πορώδους ας πούμε) από υγρασία ας πούμε ή από χλωριόντα. Πόσο κοντά στη θάλασσα είσαι?

 

Αν οι δοκοί σου είναι 25cm, θα πρότεινα την εξωτερική θερμομόνωση. Δεν είναι τόσο ακριβή όσο νομίζεις. Βάζεις και 30άρι ορθομπλόκ, και είσαι κούκλος. Τώρα αν έχεις δοντάκι 1 ή 2 cm στην εσωτερική πλευρά, το φτιάχνεις με το σοβά.

 

Αυτά που σου λέω είναι σκέψεις-προτάσεις. Υπάρχουν και πιο ειδικοί εδώ μέσα. Πάντως και εγώ δεν το πολυσυμπαθώ το YTONG.

 

Σχετικά με το μεταξύ διογκωμένης/εξηλασμένης, θα πρότεινα εξηλασμένη που δεν έχει θέμα με την υγρασία. Πιο ακριβή μεν, αλλά....

Edited by FouksMechMech
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.