Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

SOS μπαίνουν νερά από την ταράτσα


markoulida

Recommended Posts

Καλησπέρα. Σήμερα με την πολλή βροχή ανακάλυψα ότι στάζουν νερά από την πλάκα της ταρατσας . Το σπίτι είναι μονοκατοικία χτισμένη το 1950.τα νερά τα είδα να τρέχουν από μια χοντρή ρωγμή στο κομμάτι της πλάκας πάνω από το μπαλκόνι. Δεν ξέρω αν υπάρχει διαρροή Κ στο ταβάνι μέσα στο σπίτι λόγω του ότι υπάρχει ψευδοροφη. Έχω μονωσει τη μισή ταράτσα(Όχι το κομμάτι που τρέχει ) με τη γνωστή άσπρη επαλειφομενη μόνωση. Μπορώ να προχωρήσω στην ίδια διαδικασία κ στο υπόλοιπο κομμάτι που έχει διαρροή ή λόγω του ότι ήδη τράβηξε νερά πρέπει να περιμένω το καλοκαίρι να στεγνώσει πρώτα ?

Link to comment
Share on other sites

Για να λυθεί το πρόβλημά σου χρειάζεται να έρθει μηχανικός επί τόπου, από τον οποίον θα απαιτήσεις υπεύθυνη τεχνική λύση (και για τις ρωγμές) με το ανάλογο τίμημα.

Link to comment
Share on other sites

Προς το παρόν δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα ούτε για μηχανικό ούτε για κανονική μόνωση. Για αυτό είπα να προχωρήσω σε αυτή την απλή μόνωση να αντέξει αυτό το χειμώνα κ αργότερα θα δω τι θα κάνω. Αν αφήσω καμία βδομάδα Μετά τις βροχές κ περάσω ασταρι και την λευκή μόνωση ~μπογιά θα είναι εντάξει ?

Link to comment
Share on other sites

μπορεί να είστε εντάξει μπορεί και όχι.

υπάρχει πιθανότητα τα νερά να εισέρχονται απο άλλο σημείο και όχι απο κει που νομίζετε.

μονο με επι τόπου αυτοψία μπορούμε να βγάλουμε υγιή συμπεράσματα.

πράξτε ότι νομίζετε...χωρις να ελπίζετε σε θετική ή αρνητική απάντηση απο ενα φόρουμ για πρόβλημα μάλιστα μη θεωρητικό.

Link to comment
Share on other sites

Άποψή μου είναι να περιμένεις πρώτα να στεγνώσει, να περάσουν οι βροχές και μετά να κάνεις την επάλειψη. Τα προηγούμενα χρόνια δεν είχες τέτοιο περιστατικό? Η ψευδοροφή με γυψοσανίδα είναι λογικά ε? Αν ναι τότε αν περάσει νερό θα καταστραφεί και θα ανοίξει σε διάφορα σημεία

 

 

Να επισημάνω όμως όπως είπαν και οι συνάδερφοι, καλύτερα να γίνει αυτοψία από μηχανικό γιατί μπορεί να κοστίσει κάτι μεν αλλά η ζημιά που προκαλούν τα νερά θα κοστίσει ενδεχομένως τα διπλάσια

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Δεν είχα ποτέ προβλημα. Όλη η ταράτσα είναι καλυμμένη με ελλενιτ (Δυστυχώς από παλιά )κ έχει μείνει ουσιαστικά μονο το κομμάτι της ταράτσας πάνω από το διαδρόμο κ τηΝ κουζίνα ακάλυπτο. ΤΟ κομμάτι του διαδρόμου το έχω περάσει τα τελευταία χρόνια με το άσπρο μονωτικο κ δεν είχε προβλήματα. Κοίταξα προσεκτικά όλο το υπόλοιπο κομμάτι της κουζίνας κ δεν έχει ρωγμές Η σκασιματα. Μόνο στο σημείο ακριβώς πάνω από τη διαρροή έχει ξεκολλήσει τελείως ένα κομμάτι του ασφαλτοπανου. Δεν αναζητώ μόνιμη λύση μέσα από το Φόρουμ προς Θεού απλώς μια συμβουλή για να καλύψω προσωρινά τους 4~5 μήνες του χειμώνα. Να μην χειροτερεψει τουλάχιστον το πράγμα ...

 

Ναι Είναι από γυψοσανιδα η οροφή.

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Τότε από ότι κατάλαβα έχει γίνει κακοτεχνία στη στεγανοποίηση καθώς το ασφαλτόπανο δεν τοποθετήθηκε στο τέλος πάνω μέχρι το στηθαίο της ταράτσας. Βέβαια καλό θα ήταν να γίνει επιτόπου μία αυτοψία γιατί κι εδώ ό,τι και να πούμε είναι απλά εικασίες. Άποψή μου θα ήταν να τοποθετηθεί ασφαλτόπανο κάποια στιγμή εκ νέου (με επιφύλαξη βέβαια γιατί δεν το έχω δει)

Link to comment
Share on other sites

Οταν λέμε ρωγμή τι εννούμε? πλάτος, μήκος καμιά φωτό κλπ. Προσοχή εφόσον στάζει μιλάμε για διαμπερή. Αυτοψία αν είναι δυνατόν. Αν δεν είναι δυνατόν μέχρι να βρείς χρήματα μην την σφραγίσεις απο κάτω. ΠΟΤΕ!!!!!!!!!  αν δεν την κλείσεις απο επανω πρώτα.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν στην ταράτσα το σκίσιμο από τα ασφαλτοπανα είναι γύρω στα 30cm μήκος και το πάχος 0,5cm (το ασφαλτοπανο όμως έχει ξεκολλήσει οπότε και έχει κενο Από κάτω). Από την κάτω πλευρά τώρα η ρωγμή είναι στην Ένωση δύο τοίχων.δηλαδη το κομμάτι του σπίτιου που είναι χτισμένο το 1910 ειναι καλυμμένο όλο με το ελλενιτ. Το 1950 έγινε προέκταση κατά ένα δωμάτιο ακόμα (κουζίνα )η ταράτσα του οποίου δεν είναι καλυμμένη πάρα μόνο με το ασφαλτοπανο.Η πρόσοψη της κουζίνας προεξέχει απο Την υπόλοιπη πρόσοψη του σπιτιού κατά 1m περίπου σχηματίζοντας έτσι Μια γωνία ~μπαλκόνι. Στην γωνία της Ένωσης λοιπόν της κουζίνας με το δίπλα δωμάτιο Υπάρχει σκάσιμο του σοβά μήκους 50cm Κ πάχους 1~2cm από όπου στάζουν νερά με ρυθμό 1 σταγόνα ανά δευτερόλεπτο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.