Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

πάγκοι στη πρασιά


Recommended Posts

Καλησπερα,
θα ηθελα να κανω την εξης ερωτηση μηπως εχει τυχει σε καποιον κατι αντιστοιχο.
Σε μεζεδοπωλειο που κανει ανακαινιση, θελει να διαμορφωσει την πρασια και να τοποθετησει χτιστους παγκους με μαξιλαρια για καθισματα, επιτρεπεται να το κανει η΄πρεπει να βγαλει αδεια δομησησ? στις αδειες μικρης κλιμακας δεν περιλαμβανεται κατι τετοιο. Δεν ειναι υπερβολικο να βγαλει αδεια δομησης μονο για αυτο?
ευχαριστω


Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στους τίτλους των θεμάτων, όσο και στο κείμενο των δημοσιεύσεων. Έγινε διόρθωση από την ομάδα συντονισμού.
Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να περιγράφουν με σαφήνεια το αντικείμενο και να μην είναι αόριστοι.
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
yian

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

ας κάνουμε κάποιο αλλο ερώτημα...η πρασιά είναι ιδιόκτητη η ανήκει στην οικοδομή?

στην άδεια λειτουργίας φαίνονται τα καθίσματα αυτά?

Link to comment
Share on other sites

Εναλακτικά, που αν ήσουν Αρχιτέκτονας θα το είχες σκεφτεί :grin: 

Θα πρότεινες την κατασκευή μη μόνιμων κατασκευών στο χώρο, που καλά λέει ο Συνάδελφος αν η άδεια τα περιγράφει, αν η φύτευση επαρκεί, και κατόπιν προτείνεις.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ κύριε Arche, την κατασκευή μη μόνιμων κατασκευών στο χώρο ήταν το πρώτο πράγμα που προτείναμε γιατί δε χρειάζεται να είσαι αρχιτέκτονας για να το σκεφτείς.. :smile: απλώς ο πελάτης θα τα προτιμούσε χτιστά και προσπαθούμε να τον εξυπηρετήσουμε..

κατά τα άλλα η άδεια δεν περιγράφει κάτι στον εξωτερικό χώρο, αλλά επειδή θα κάνει προσθήκη δραστηριότητας θα βγάλει καινούρια άδεια, οπότε ό,τι καινούριο μπει θα το εντάξουμε στην καινούρια..

η πρασιά δεν είναι ιδιόκτητη, αλλά συναινούν οι υπόλοιποι συνιδιοκτήτες οπότε δεν πάρχει πρόβλημα από αυτή την άποψη..

Link to comment
Share on other sites

αφου τα έχετε σκεφτεί όλα :mrgreen: ...τότε θα εχετε σίγουρα διαβάσει και πολυ καλά τον ΝΟΚ, υγειονομικές διατάξεις. πυρασφαλειες κλπ κλπ...

εκ πρώτης, έχουμε αυξηση πληθυσμού, αρα νεες τουαλετες, πιθανότατα wc αμεα,  νεες απαιτήσεις κουζίνας  και παει λέγοντας...οπότε ερχόμαστε στην απαντηση #3.

Link to comment
Share on other sites

... και εναλλακτικά δοκιμάστε κάποιον ειδικό σχεδιασμό για «ζαρντινιέρα» όπου τμήμα της να είναι σκεπασμένο (ή και με δυνατότητα να ανοιγοκλείνει ξύλινο παγκάκι) και το υπόλοιπο τμήμα της να έχει φύτευση….

 

Είναι θέμα δικού σας σχεδιασμού αν θα βγει κάτι ενδιαφέρον λειτουργικό εύχρηστο και όμορφο.

Μη ξεχνάμε ότι το όμορφο με το κιτς συχνά απέχει μια τρίχα απόσταση

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ κύριε Arche, την κατασκευή μη μόνιμων κατασκευών στο χώρο ήταν το πρώτο πράγμα που προτείναμε γιατί δε χρειάζεται να είσαι αρχιτέκτονας για να το σκεφτείς.. :smile: απλώς ο πελάτης θα τα προτιμούσε χτιστά και προσπαθούμε να τον εξυπηρετήσουμε..

Είναι η γνωστή βλακεία, που κάνουν όσοι δεν είναι αρχιτέκτονες.

Ο Σωστός αρχιτέκτονας την κατασκευή που μελετά πριν την πει την υποστηρίζει

 

----------------------------

Αφετέρου, πιάσε το διάγραμμα κάλυψης να δεις τι γίνεται με την φύτευση...........................................................

 

-----------------------------

Θα αρχίσουμε τις κοκινίλες τώρα? :confused:

Δηλαδή αμφιβάλετε ότι ο σχεδιασμός - διακόσμηση χώρου είναι εργασία Αρχιτέκτονα?

Σας έχω δώσει τα ρέστα στα μπετά και στους Τοπογράφους όπου πρέπει και τώρα με "μαλώνετε", επειδή είπα με φιλικότατη διάθεση (που υποδηλώνει η συνοδευτική φάτσα) "αν ήσουν αρχιτέκτονας"?

Εντάξει και θα ξεκινήσει άλλη μια μάχη πολ.μηχ. με αρχ. μηχ. που υπερτερείτε, άρα εγώ θα τρώω τις κοκκινίλες (βάλτε επιτέλους ένα θυμωμένο smile)! Επειδή υπερτερείτε αριθμητικά!

Λίγη αιδώ συνάδελφοι, συνάδελφοι είμαστε βέβαια, όλους μας επηρεάζει βέβαια η κρίση αλλά κοινό νου να έχουμε, να γνωρίζει ο καθένας το Α' αντικείμενο απασχόλησης και οταν "ατάκες", ακούγονται όπως "οτι δεν χρειάζεται να είσαι αρχιτέκτονας για να σκεφτείς την κατασκευή μη μόνιμων κατασκευών", όταν εγώ μίλησα φιλικότατα και να με προσβάλει με αυτόν τον τρόπο και θίγει την νοημοσύνη και την απάντηση μου, με προσβάλει.

Πάντως βλέπω ότι μόνο τρεις αρχιτέκτονες μηχανικοί απαντάνε! Που περιμένω την στήριξη τους και έχω να πω, Ντροπήσε όποιον με κοκίνησε που έχει το δικαίωμα να το κάνει αν κάτι δεν του άρεσε και κάτι είπα στραβά αλλά δεν είπα τίποτα, μόνο το ότι το κατεξοχήν αντικείμενο που ασχολείται ένας αρχιτέκτονας είναι να σχεδιάζει. Οταν οι λοιποί Μηχανικοί μπορούν να ασχοληθούν ακόμα σε άλλους τομείς όπως οδοποιία, σιδηρές κατασκευές, βιομηχανία και πόσα άλλα .....

Edited by Arche
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Κανείς δεν αμφέβαλε ότι ο σχεδιασμός και διακόσμηση χώρου είναι δουλειά του αρχιτέκτονα! και φυσικά είναι του αχριτέκτονα...και ούτε ήθελα να θίξω κανέναν..απλώς σου απάντησα με

τον ανάλογο "αστειευτικό" τρόπο (με τη συνοδευτική φατσούλα) που μου απάντησες κι εσύ...

Εξάλλου εγώ δεν είπα ότι δεν τα κάνω σε συνεργασία με διακοσμητή-αρχιτέκτονα...απλώς εσείς βιαστήκατε να βγάλετε συμπεράσματα...

Σας ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις σας. Έχω κοιτάξει τι επίτρέπεται στους κοινόχρηστους χώρους..το ερώτημα είναι ότι αν αυτά που επιτρέπονται μπορούν να κατασκευαστούν και χωρίς άδεια, νομίζω πως όχι..

Link to comment
Share on other sites

μπαίνουμε σε άλλα "παιχνίδια" τώρα...

κολλήστε αγαπητή μου κάπου την λέξη μηχανικός στον Αρχιτέκτονα γιατί έτσι όπως το γράφεις  ολοι οι αχριτέκτονες (κατα δήλωση σου) ειναι διακοσμητές και σχεδιαστές ...!

αρχιτεκτονας περνιέται και ο απο ιεκ σχεδιαστης διακοσμητης και αρχιτεκτονας θεωρει τον εαυτό του και ο απόφοιτος τει διακοσμητικής εξωτερικών χώρων (κατι με πράσινα κλπ)...αρχιτέκτονας ειναι και ο απόφοιτος ΕΜΠ, ΑΠΘ κλπ...δεν ειναι ολοι ιδιοι...

 

πάντα φιλικα και χωρις παραπέρα διάθεση και όρεξη ενα απλο ερώτημα να το κανουμε επαγγελματικά δικαιώματα και μη...

 

κατα τα λοιπά...την απάντηση την έδωσες μόνη σου νομοθετικά...για το τί μπορεί να σηκώσει η ανακαίνιση ή οχι...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.