Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Η ΠΟΜΙΔΑ προτείνει...το υπουργειο...αποδεχεται..


dimitris GM

Recommended Posts

..."δεν θα επιτρέψουμε άναρχα την αυτοβουλη   ατομική θέρμανση.. ...."

 

το υπουργειο αποδεχθηκε τις εισηγησεις της ΠΟΜΙΔΑ

 

http://www.buildnet.gr/default.asp?pid=235&la=1&catid=213&artid=13587

 

και η απαντηση  της "αλλης πλευρας"

 

http://www.energypress.gr/news/Gia-ta-matia-ths-POMIDA

 

 

υγ

 

οχι, το ΤΕΕ...δεν ελαβε θεση..

 

εκριναν, προφανως,  οτι   δεν το  αφορά...

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Εγώ Δημήτρη το βλέπω από μία άλλη πλευρά που έχει την ιστορική της σημασία .

 

Εκεί στην Θεσσαλονίκη οι παλιές σας πολυκατοικίες είχαν τους ατομικούς λέβητες από την αρχή , ενώ εδώ στην Αθήνα η κεντρική θέρμανση ήταν το καθεστώς . Ακόμη το δίκτυο ΦΑ είναι χρόνια σταματημένο και καλύπτει ελάχιστους , αλλά είναι και υπέρμετρα ακριβή λύση και έχει και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και καθυστερήσεις , ενώ πάσχει το νομικό του καθεστώς αφού δεν έχει σταθερές προδιαγραφές και είσαι έρμαιο του πόσο θέλεις να τσακωθείς .

 

Σε ανακαίνιση που έκανα πέρσι παλιάς διπλοκατοικίας σε περιοχή με αέριο , είχε συνεννοηθεί ο μηχανολόγος με ΔΕΗ και ΑΕΡΙΟ γιά το πως θα έμπαιναν οι μετρητές σε ειδικό ερμάριο στην όψη .

 

Ε όταν πήγαν να τα βάλουν οι εργολάβοι έκαναν ότι τους κατέβαινε και έτσι μέχρι να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα είχαμε δίμηνη καθυστέρηση , έγγραφα και τσακωμούς . Ευτυχώς οι άνθρωποι δεν έμεναν μέσα , αλλά αυτό δεν είναι ο κανόνας αλλά η εξαίρεση .

 

Ακόμα έχοντας συγγενείς που έχουν αέριο έχουν υποστεί αυξήσεις όπως πριν 3 χρόνια που το πετρέλαιο ήταν φτηνότερο και γενικά δεν βολεύει οικονομοτεχνικά πολλούς που έχουν νέα σπίτια ή έχουν αλλάξει σχετικά πρόσφατα λέβητες .

 

Το μόνο κίνητρο είναι η ύπαρξη θέρμανσης , όταν στην πολυκατοικία λόγω οικονομικών δυσχερειών δεν δουλεύει η θέρμανση . Εκεί βέβαια όσοι έχουν την δυνατότητα θα φύγουν , αλλά πράγματι θα έχουμε διαχωρισμούς και διαμάχες .

 

Ακόμα να μην ξεχνάμε ότι η ΠΟΜΙΔΑ έχει μέλη κυρίως ιδιοκτήτες παλαιών κατοικιών , γραφείων και καταστημάτων στο κέντρο της πόλης , όπου πράγματι οι αξίες έχουν απαξιωθεί γιά τον γνωστό λόγο που έχω επανειλημμένα γράψει .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.