Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η κοροϊδία για την επιλογή μικρότερης ασφαλιστικής κατηγορίας στο ΤΣΜΕΔΕ


georgegaleos

Recommended Posts

Oι μηχανικοί είναι σαν τα βατραχακια μεσα στο βραστό νερό...θα καταλαβουν ότι το νερό έβρασε όταν θα είναι πολυ αργα και δεν θα μπορούν να πηδηξουν απο την κατσαρόλα....έχουμε συνηθησει το καυτό νερό αυτό με προβληματιζει...ότι εχουμε αποδεχτεί την ηττα μας γιατι λειτουργουμε ανταγωνιστικά τρομάρα μας...

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 36
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η μικροτερη ασφαλιστικη κατηγορια ειναι αυτη στην οποια ειναι καποιος που μολις ενταχθηκε στο ΤΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ. Οταν ξεκινησα ηταν 975€ το εξαμηνο σημερα νομιζω ειναι 1000 κατι.. Γιατι να μην εχει καποιος το δικαιωμα να επιλεγει κατηγορια με αντιστοιχο αντιτιμο στη συνταξη του δεν μπορω να καταλαβω. Αυτοι θεωρουν defacto οτι οσο περνανε τα χρονια τοσο περισσοτερα λεφτα βγαζεις αρα πρπει να πληρωνεις περισσοτερα

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Γιατι να μην εχει καποιος το δικαιωμα να επιλεγει κατηγορια με αντιστοιχο αντιτιμο στη συνταξη του δεν μπορω να καταλαβω. 

 

Τι πιο λογικό και όμως ούτε αυτό δεν μπορούμε να το πετύχουμε σαν κλάδος. Δυστυχώς... Άλλο 1000€ ανά εξάμηνο και άλλο 2500€ που θα είναι οι περισσότεροι.

Link to comment
Share on other sites

Αυτο που φαίνεται ειναι οτι καίγονται για όσον το δυνατό περισσότερα χρήματα χωρίς να υπολογίζουν οτι με αυτόν τον τροπο δεν μπορούν να μαζέψουν ούτε τα μισά που υπολογιζαν. Αν υπήρχε το δικαίωμα επιλογής περισσότερος κόσμος θα πλήρωνε κουτσά στραβα..

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αν λειτουργεί το κράτος με την αρπαχτική λογική τόσα μου λείπουν, τόσα θα πάρω π.χ. από τους αγρότες γιατί είναι εύκολο, έχουμε καταργήσει συντάγματα, κοινωνική δικαιοσύνη και κάθε αρχή που στηρίζεται σήμερα μια δημοκρατία. Και δυστυχως ακούγονται και εδώ τέτοιες απόψεις.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

1. για δείτε και αυτά έχουν το ενδιαφέρον τους...

Ενημερώσεις για τη διάλυση του ΤΣΜΕΔΕ

 

2. πόσοι είναι οι ένστολοι?

"Ο πίνακας που ακολουθεί είναι επίσης πολύ διαφωτιστικός μια και δείχνει την κατανομή των υπαλλήλων ανά φορέα εργασίας (με στοιχεία Ιουλίου 2013). Η κατανομή αυτή δείχνει ότι ένα μεγάλο μέρος είναι ένστολοι (83.000 από 90.000 του Υπ. Άμυνας, 60.000 από 63.000 του Δημόσιας Τάξης, 7.500 από 8.200 του Υπ. Ναυτιλίας). Συνολικά δηλαδή περίπου 150 στις 600 χιλιάδες (ένα ποσοστό της τάξης του 25%) που συγκροτεί τον κατασταλτικό πυρήνα του κράτους, ο οποίος μάλιστα έχει εξαιρεθεί ολοτελώς από τις διαδικασίες απολύσεων κλπ, έχει διατηρήσει ειδικά μισθολόγια με πολύ μικρότερες περικοπές από αυτές των υπολοίπων υπαλλήλων κλπ."

στοιχεία από εδώ

 

3. πως υπολογίζονται οι εισφορές των αυτοαπασχολούμενων?

Τι σημαίνει αύξηση εισφορών - παραδείγματα

Οι νέες αυξημένες εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ

Να μειωθούν άμεσα οι εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ τουλάχιστον 30%

Το ύψος των εισφορών σήμερα καθορίζεται από τους Ν2084/92, Ν3518/06 και το Μεσοπρόθεσμο, καθώς και από το Προεδρικό Διάταγμα 124/1993 το οποίο όρισε τότε για πρώτη φορά, το ύψος των 14 ασφαλιστικών κατηγοριών (105.000 δρχ η 1η) και έκτοτε αναπροσαρμόζεται σύμφωνα με την παράγραφο 2 «κάθε φορά βάση του ποσού αυξήσεως των συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων». Επί του ποσού αυτού ποσοστιαία υπολογίζονται κάθε φορά οι εισφορές. Μετά από 20 έτη σήμερα έχει ανέλθει στα 700 €, τη στιγμή που τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν μειωθεί δραματικά οι συντάξεις, οι μισθοί και οι υπόλοιπες παροχές. Είναι απολύτως αναγκαίο και εύλογο οι εισφορές να μειωθούν άμεσα και αναδρομικά τουλάχιστον όσο έχουν μειωθεί ποσοστιαία και οι αντίστοιχες συντάξεις (τουλάχιστον 30%) και το ΑΕΠ.
Edited by littledragon
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Αν λειτουργεί το κράτος με την αρπαχτική λογική τόσα μου λείπουν, τόσα θα πάρω π.χ. από τους αγρότες γιατί είναι εύκολο, έχουμε καταργήσει συντάγματα, κοινωνική δικαιοσύνη και κάθε αρχή που στηρίζεται σήμερα μια δημοκρατία. Και δυστυχως ακούγονται και εδώ τέτοιες απόψεις.

 

Η λογική του να έχεις θετικό προϋπολογισμό δεν είναι λάθος. Το λάθος είναι να την εφαρμόζεις εκ των υστέρων. Δηλαδή αφού πρώτα έχεις καταχρεωθεί να τρέχεις να βουλώσεις τρύπες με μνημόνια και φόρους. Αλλά κι αυτό με δημοκρατικές μεθόδους αποφασίστηκε..

Link to comment
Share on other sites

Η κοροϊδία συνεχίζεται:

 

 

«ΟΑΕΕ κατάταξη σε χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία μέχρι το 2017»

 

 

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Ρύθμιση συνταξιοδοτικών θεμάτων του Δημοσίου και άλλες διατάξεις», που πρόκειται να κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα προβλέπεται η παράταση της επιλογής χαμηλότερης ασφαλιστικής κατηγορίας για τους ασφαλισμένους του OAEE για ακόμη δύο χρόνια

 

Συγκεκριμένα σύμφωνα με διάταξη του νομοσχεδίου για την ρύθμιση ζητημάτων συνταξιοδότησης στο Δημόσιο αλλά και ζητήματα αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας παρατείνεται η προθεσμία δυνατότητας επιλογής κατώτερης ή της δεύτερης κατώτερης ασφαλιστικής κατηγορίας κλάδου σύνταξης του π.δ. 5/2007 για ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ και παραμονής σε αυτήν για δύο ακόμα έτη και συγκεκριμένα μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2016, αντί της 31ης Δεκεμβρίου 2014.

Σύμφωνα με την διάταξη οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ θα μπορούν για ακόμη δύο χρόνια να χρησιμοποιήσουν τη ευνοϊκή αυτή διάταξη και είτε έχουν κάνει ήδη την διαδικασία είτε επιθυμούν να κάνουν χρήση θα μπορούν να πληρώνουν για ακόμη ένα χρόνο μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές με την επιλογή της χαμηλότερης ασφαλιστικής κατηγορίας.

Το μέτρο αυτό σχετίζεται άμεσα με την εφαρμογή της νέας ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών, καθώς όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες επιλέξουν να υπαχθούν σε αυτή, αποκτούν μέσω της επιλογής κατώτερης ασφαλιστικής κατηγορίας, δυνατότητα για μικρότερη μηνιαία δόση.

 

http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/asfalish/43287/katataksi-se-xamiloteri-asfalistiki-katigoria-tou-oaee-mexri-to-2017

 

Που είσαι Μπέζα να δεις το δημοσιονομικό κενό!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.