Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η κοροϊδία για την επιλογή μικρότερης ασφαλιστικής κατηγορίας στο ΤΣΜΕΔΕ


georgegaleos

Recommended Posts

Αν είχε "κλάμπανα" το ΤΕΕ θα έλεγε. "τα μέλη μου αρνούνται να πληρώσουν νταβατζιλίκια. Υπολογίστε 100.000+ μέλη Χ 4000 κατά μέσο όρο ετησίως δεν θα μπουν στο ταμείο σας κύριοι και άμα σας αρέσει. Αλλιώς παίζω μπάλα αλλού σε μια διεθνή ασφαλιστική και σας γράφω εκεί που δεν πιάνει μελάνι".

Αλλά είπαμε, όλοι παίζουν το παιχνιδάκι τους, συνδικαλιστές, κομματόσκυλα, πολιτικά συμφέροντα και δε συμμαζεύεται.

Το αυτονόητο εδώ και 5 χρόνια είναι αφενός η μείωση των εισφορών και αφετέρου η διευκόλυνση μέσω πολλών δόσεων για να μπορέσει ο επαγγελματίας μηχανικός να παραμείνει στο επάγγελμα.

Αλλά αντί αυτού....τα γνωστά..

..και όπως λέει και ο λάος..."σπείρατε ανέμους, θα θερίσετε θύελλες" 

  • Upvote 7
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 36
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

 

 

 για να μπορέσει ο επαγγελματίας μηχανικός να παραμείνει στο επάγγελμα

 

πιστεύω ότι πλέον είναι ξεκάθαρο... Δεν μας θέλουν όλους στο επάγγελμα!!!

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Aυτοί δε μας θέλουν και το ΤΕΕ κάνει τόσο τον Κινέζο που καλύτερα να μετονομαστεί σε TCC (Technical Chamber of China - είναι και πιο εύηχο σαν πολυεθνική ακούγεται :mrgreen: ). Το ίδιο οι σύλλογοι και οι παρατάξεις. Όλοι Πεκίνο έχουν εγκατασταθεί. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων για να είμαστε ακριβοδίκαιοι.

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

Είναι γεγονός ότι οι παλαιοί μηχανικοί ευνούνται απο μια τέτοια κατασταση για να ξεκαθαρίσει όπως χαρακτηριστικά μου είπε καποίος 50νταρης μηχανικός η πιάτσα.Το θέμα είναι όταν η πίτα μικραίνει πρέπει να μικραίνουν και τα στόματα.Το ΤΕΕ εκπρόσωποί συγκεκριμένα στόματα και για αυτό δεν προκείται ούτε θα πρόκειται να αντιδράσει.Χαρακτηρίστική κουβέντα συναδερφού μηχανικού όπου απασχολούμουν πριν μερικά χρόνια :Καλά εσυ δεν διαγράφτηκες ακομή;Με θλίψη αλλά και με απόλυτη ρεαλιστικότητα βιώνω την κατασταση και προσπαθώ να διατηρησώ την αξιοπρέπεια μου όπως και πολλοι άλλοι συναδερφοι υποθέτω.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

... κσιπω οπως λεει στο παρσκατω link .. "το δουλεμα συνεχιζεται"

 

Για δύο χρόνια ακόμη θα διατηρήσουν οι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ το δικαίωμα να πληρώνουν μικρότερες ασφαλιστικές εισφορές.

Με νομοθετική ρύθμιση που ενσωματώθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών (σ.σ.: ρύθμιση συνταξιοδοτικών θεμάτων του Δημοσίου και άλλες διατάξεις) παρατείνεται έως την 31η Δεκεμβρίου 2016 (αντί της 31ης Δεκεμβρίου 2014 που έληγε κανονικά) η προθεσμία για την επιλογή της κατώτερης ή της δεύτερης κατώτερης ασφαλιστικής κατηγορίας. Οσοι έχουν ήδη διαλέξει να ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ με μία ή δύο κλάσεις χαμηλότερα, θα διατηρήσουν το δικαίωμα για επιπλέον δύο χρόνια.

 

 

syspeirosiaristeronmihanikon.blogspot.gr/2014/11/2016.html?m=1

Edited by georgegaleos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Τα χθεσινά κουλούρια:

 

Η κοροϊδία συνεχίζεται:

 

 

«ΟΑΕΕ κατάταξη σε χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία μέχρι το 2017»

 

 

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Ρύθμιση συνταξιοδοτικών θεμάτων του Δημοσίου και άλλες διατάξεις», που πρόκειται να κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα προβλέπεται η παράταση της επιλογής χαμηλότερης ασφαλιστικής κατηγορίας για τους ασφαλισμένους του OAEE για ακόμη δύο χρόνια

 

Συγκεκριμένα σύμφωνα με διάταξη του νομοσχεδίου για την ρύθμιση ζητημάτων συνταξιοδότησης στο Δημόσιο αλλά και ζητήματα αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας παρατείνεται η προθεσμία δυνατότητας επιλογής κατώτερης ή της δεύτερης κατώτερης ασφαλιστικής κατηγορίας κλάδου σύνταξης του π.δ. 5/2007 για ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ και παραμονής σε αυτήν για δύο ακόμα έτη και συγκεκριμένα μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2016, αντί της 31ης Δεκεμβρίου 2014.

Σύμφωνα με την διάταξη οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ θα μπορούν για ακόμη δύο χρόνια να χρησιμοποιήσουν τη ευνοϊκή αυτή διάταξη και είτε έχουν κάνει ήδη την διαδικασία είτε επιθυμούν να κάνουν χρήση θα μπορούν να πληρώνουν για ακόμη ένα χρόνο μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές με την επιλογή της χαμηλότερης ασφαλιστικής κατηγορίας.

Το μέτρο αυτό σχετίζεται άμεσα με την εφαρμογή της νέας ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών, καθώς όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες επιλέξουν να υπαχθούν σε αυτή, αποκτούν μέσω της επιλογής κατώτερης ασφαλιστικής κατηγορίας, δυνατότητα για μικρότερη μηνιαία δόση.

 

http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/asfalish/43287/katataksi-se-xamiloteri-asfalistiki-katigoria-tou-oaee-mexri-to-2017

 

Που είσαι Μπέζα να δεις το δημοσιονομικό κενό!

 

 

Και τα σημερινά:

 

 

Έως το 2016 το δικαίωμα καταβολής χαμηλότερων εισφορών στον ΟΑΕΕ
 
16/11/2014
10:19

Έως το τέλος του 2016, θα έχουν τη δυνατότητα οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), να επιλέγουν ασφαλιστική κατηγορία με μικρότερα ασφάλιστρα.

Με νομοθετική ρύθμιση που καταθέτει τις επόμενες ημέρες ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2016, η προθεσμία για την επιλογή της κατώτερης ή της δεύτερης κατώτερης ασφαλιστικής κατηγορίας.

Η δυνατότητα όσων είχαν επιλέξει την ασφάλιση στον ΟΑΕΕ, να ασφαλίζονται με μία ή δύο κλάσεις χαμηλότερα, και να καταβάλλουν μικρότερες εισφορές, θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά το 2012, (ν. 4075/2012), προκειμένου να μετριασθούν

τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι αυτοαπασχολούμενοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες λόγω της οικονομικής κρίσης.

Η προθεσμία την οποία προέβλεπε ο νόμος έληγε, στο τέλος του 2014 και από την 1η Ιανουαρίου του 2015, όλοι οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού, όφειλαν να επανέλθουν στην αρχική ασφαλιστική κατηγορία, στην οποία είχαν ενταχθεί.

Σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείου Εργασίας, η νέα παράταση δίνεται για να μπορέσουν οι ασφαλισμένοι να ανταποκριθούν στην καταβολή των εισφορών τους αλλά και να είναι συνεπείς στην εξόφληση των προηγούμενων οφειλών, όσοι επιλέξουν να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση.

Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, με την κατάταξη σε χαμηλότερη κατηγορία, ο ασφαλισμένος εξοικονομεί από 70 έως 100 ευρώ κατά μέσο όρο, ενώ δεν προκαλείται δημοσιονομική επιβάρυνση, αφού το ύψος των εισφορών αντιστοιχείται στη σύνταξη που θα χορηγηθεί.

Η νέα ρύθμιση, η οποία έχει ενσωματωθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, μαζί με άλλες διατάξεις αρμοδιότητος του υπουργείου Εργασίας, αποτελεί ένα είδος «επιβράβευσης» στους ασφαλισμένους που είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους.

Η κατάταξη σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία ισχύει για όσο χρόνο οι ασφαλισμένοι είναι ενήμεροι, όσο δηλαδή καταβάλουν κανονικά τις τρέχουσες εισφορές και τις δόσεις της τυχόν ρύθμισης.

Αν ο ασφαλισμένος δεν είναι ενήμερος, επανέρχεται αυτοδικαίως στην κατηγορία στην οποία βρισκόταν πριν από την αίτησή του για αλλαγή κατηγορίας.

Σε κάθε περίπτωση, από την 1-1-2017 όλοι οι ασφαλισμένοι που έχουν κάνει χρήση της διάταξης αυτής επανέρχονται υποχρεωτικά στην κατηγορία στην οποία βρίσκονταν.

 

89351104-8ebc-4737-a590-143f4b63aa18.jpg

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=4683962&pg=2&OrderDir=asc

 

 

 

Δείτε τις ασφαλιστικές κατηγορίες και φρίξτε!

 

 

Είμαστε ήδη στην 7η κατά ΟΑΕΕ και από 1η Ιανουαρίου θα πάμε στη 10η η οποία είναι και η τελευταία υποχρεωτική στον ΟΑΕΕ.

Εμείς βέβαια θα συνεχίσουμε να ανεβαίνουμε κατηγορίες. Μάλλον είμαστε πολύ πλούσιοι ή απλά ηλίθιοι για τους κυβερνώντες.

Θα μας εντάξουν και στον ΟΑΕΕ για να πληρώνουμε τα σπασμένα του ή θα αφήσουμε το επάγγελμα για να δουλεύουμε μαύρα για τους παλιούς ασφαλισμένους μηχανικούς, προ 93, με ένα πεντακοσάρικο το μήνα και πολλά μας είναι!

 

Σημαντικές σημειώσεις για να καταλάβουμε την κοροϊδία εις βάρος μας:

 

  1. Η αλλαγή ασφαλιστικών κατηγοριών είναι υποχρεωτική για παλιούς και νέους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ, ενώ σε μας μόνο για τους ασφαλισμένους μετά το 1993.
  2. Οι κρατήσεις για το ΤΣΜΕΔΕ από τις αμοιβές μας χαρακτηρίζονται εισφορές υπέρ τρίτων και θα καταργηθούν, ενώ η τρόικα πρότεινε για να αντιμετωπιστούν τα ελλείμματα του ΟΑΕΕ να θεσπιστεί εισφορά 1τις χιλίοις επί του τζίρου υπέρ ΟΑΕΕ.

 

Δεν πρόκειται για κοροϊδία πια, αλλά για σχέδιο εξόντωσης μας.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.