Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Τροπολογία για τα αμετακλήτως κατεδαφιστέα αυθαίρετα και τις εξαιρέσεις υπαγωγής στον νόμο 4178/2013


Engineer

Recommended Posts

Τροπολογία με την οποία διευκρινίζεται πως τα κτίσματα που έχουν κριθεί αμετάκλητα ως κατεδαφιστέα δεν υπάγονται στις διατάξεις του νόμου 4178/2013 για την αντιμετώπιση των αυθαιρέτων, κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή από το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 

Διευκρινίζεται μάλιστα ότι τα κτίσματα για τα οποία δεν έχει εκδοθεί πράξη υπαγωγής -με υπολογισμό προστίμου και τυχόν κανονισμό των δόσεων που πρέπει να καταβληθούν- και δεν έχει καταβληθεί το σχετικό παράβολο μέχρι σήμερα, δεν πρόκειται να υπαχθούν σε καμία περίπτωση στον σχετικό νόμο.

 

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι η τροπολογία δεν έχει αναδρομική ισχύ. Έτσι, για τα κτίσματα τα οποία έχουν ήδη υπαχθεί στον νόμο ή βρίσκονται σε διαδικασία «τακτοποίησης», δεν αναιρούνται οι διοικητικές πράξεις.

 

Κύκλοι του ΥΠΕΚΑ διευκρινίζουν ότι η τροπολογία αφορά μόνο ακίνητα σε όσες περιοχές μπορούν να υπαχθούν στις διατάξεις του Ν.4178/2013 και σε καμία περίπτωση σε περιοχές που δεν προβλέπεται καμία είδους τακτοποίηση, όπως σε δάση αιγιαλό, αρχαιολογικούς χώρους κλπ.

 

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, σημειώνεται ότι η προτεινόμενη διάταξη κατατέθηκε για λόγους εναρμόνισης των διατάξεων του Ν.4178/2013 με το σχετικό άρθρο 20 του Συντάγματος.

 

Πηγή: http://www.imerisia....pubid=113382885

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

προφανώς όλα αυτά που βγαίνουν σιγά σιγά με διάφορες "τροποποιήσεις" καθώς και η "διαρροή" περί "προετοιμασίας νέου νόμου" έχουν να κάνουν με εναρμόνιση (τρόπος του λέγειν) με τα μαντάτα από το ΣτΕ (αυτοί ξέρουν, εμείς θα το μάθουμε τελευταίοι -σαν τους cornutti)

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή τι εννοεί ο ποιητής;;;;; Ότι αν υπάρχει καταγγελία για κάποια αυθαιρεσία, η οποία γράφει ότι πρέπει να καταδαφιστεί, τότε ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να υπαχθεί στο νόμο;;;; Ή μήπως κάτι δεν κατάλαβα καλά;

Link to comment
Share on other sites

Έχει εκδοθεί η σχετική τροπολογία;

Τροπολογία σημαίνει πως θα τροποιηθει ο νόμος και δε θα εκδοθεί σχετική Υ.Α.;

Link to comment
Share on other sites

Όχι, δεν έχει ψηφιστεί και δημοσιευθεί ακόμη. Είναι τροπολογία σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.