Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Σύντομα διαθέσιμες οι αεροφωτογραφίες του 2011 για τα αυθαίρετα


Mdim

Recommended Posts

Τελειώνει το «κρυφτό» με τα αυθαίρετα, καθώς εντός των ημερών αναρτώνται οι αεροφωτογραφίες, οι οποίες θα χρησιμοποιούνται ως αποδεικτικό στοιχείο για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων.

 

Οι αεροφωτογραφίες θα αναρτηθούν είτε στο ηλεκτρονικό σύστημα για τα αυθαίρετα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας είτε στην ιστοσελίδα της εταιρίας Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση (ΕΚΧΑ Α.Ε.), πρώην εταιρία του Κτηματολογίου, και θα απεικονίζουν την κατάσταση πριν την 28η Ιουλίου 2011 -που θεωρείται ως κόκκινη γραμμή για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων- και την κατάσταση όπως είναι σήμερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου».

 

Οι εν λόγω αεροφωτογραφίες θα έχουν την ισχύ δημοσίου εγγράφου και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από ιδιοκτήτες αυθαιρέτων που δεν διαθέτουν επίσημα έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν την ανέγερση του κτίσματος πριν την 28η Ιουλίου 2011, ώστε να ενταχθούν στο νόμο 4178/13 για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης και να νομιμοποιήσουν το ακίνητό τους.

 

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το μέτρο θα ισχύσει προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων αλλά και για να δοθεί διέξοδος στους περίπου 60.000 αυθαιρετούχους που είχαν προχωρήσει στη διαδικασία τακτοποίησης με βάση ιδιωτικά έγγραφα και υπεύθυνες δηλώσεις, όπως προβλεπόταν από τον «νόμο Παπακωνσταντίνου» για την τακτοποίηση αυθαιρέτων, ο οποίος κηρύχθηκε αντισυνταγματικός.

 

Κανένας ωστόσο δεν αποκλείει ότι ο νόμος θα χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό και νέων αυθαιρέτων, που ανεγέρθηκαν μετά την 28η Ιουλίου 2011, ώστε να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

 

Πηγή: http://www.newsbeast...eton-apo-aeros/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορώ να καταλάβω το (-) που πήρες.. αλλά προφανώς θα είναι κάτι όπως στις αεροφωτογραφίες που δείχνουμε το ακίνητο και μάλλον εκεί θα ενσωματωθούν....

Link to comment
Share on other sites

Θέλω να δώ ποια είναι η ημερομηνία φωτοληψίας! Απ τα λεγόμενα των υπαλλήλων της ΕΚΧΑ(πρωην ΟΚΧΕ) ΔΕΝ υπάρχουν φωτογραφίες μετά τις 31/12/2010! Άρα όσοι δηλώσαν αυθαίρετα στο διάστημα 1/1 - 28/7 δεν μπορούνα να τ αποδείξουν! Οπότε τι;;

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

ούτε α/φ ταυτόχρονα για όλη την Ελλάδα

μόνο στα μυαλά των ταλέντων συντακτών του νόμου

..

τα έχουμε ξανασυζητήσει

 

edit

το "θέμα" στο φόρουμ φαίνεται "κλειδωμένο" 

στις "ειδήσεις" δέχεται σχόλια. πως γίνεται αυτό???

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Λοιπον υποψιάζομαι οτι εχει γινει το εξης: Εχουν αγοράσει από την terra server αεροφωτογραφιες για τον ελλαδικο χωρο με ημερομηνία 10-8-11 απλα τις βαφτισαν οτι ειναι πριν της 27-7-11!

  • Upvote 3
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Και όμως συμβαίνουν ! Εγώ είχα συναντήσει κάποιον - τότε που ίσχυαν τα τιμολόγια - ο οποίος είχε κόψει τα τιμολόγια Αρχές Αυγούστου του 2011 !

Link to comment
Share on other sites

Καλά δεν είναι και τόσο τρομερό από άποψη ουσίας αν υπάρχει απόκλιση 1-2 μήνες στις διάφορες περιοχές της επικράτιας. Στο κάτω κάτω η ουσία είναι να μην γίνονται άλλα.

Link to comment
Share on other sites

Όταν θέτεις με τόσο απολυτο τρόπο την ημερομηνια 28/7/2011, τότε  θα υπάρξουν πολλά προβλήματα αν η αεροφωτογραφία που θα αναρτήσεις είναι ενα με δύο μήνες πρίν ή μετά την "κόκκινη γραμμή". Μην ξεχνιόμαστε η "κόκκινη γραμμή" 'ελαχε να πέσει καλοκαίρι, εποχή που σηκώνονταν πολλά νομιμα και μή κτήρια...

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.