Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Οι Έλληνες έχασαν τουλάχιστον τη μισή περιουσία που είχαν επενδύσει σε ακίνητα


Engineer

Recommended Posts

Ούτε μία περιοχή της Ελλάδας δεν γλίτωσε από την κατάρρευση της κτηματαγοράς και τη δραματική πτώση των τιμών. Όπως λένε, χαριτολογώντας κτηματομεσίτες που δραστηριοποιούνται σε ακριβές συνοικίες, «το Κολωνάκι έγινε μέσα σε λίγα χρόνια… Κολωνός και η Εκάλη… Νίκαια».

 

Γενική ισοπέδωση στο real estate παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, καθώς η μεγάλη βουτιά στις τιμές των πολυτελών σπιτιών έκλεισε το χάσμα με τις μεσοαστικές συνοικίες.

 

Σύμφωνα με τις αγγελίες για πωλήσεις νεόδμητων, αλλά και πολυτελών σπιτιών, κάποιες γειτονιές της Αθήνας, όπως το Χαλάνδρι, το Μαρούσι, η Κηφισιά, τα Βριλήσσια, το Ελληνικό, συναγωνίζονται σε τιμές τις άλλες απλησίαστες βόρειες περιοχές της Αττικής.

 

Ο λόγος φυσικά είναι το μαζικό ξεπούλημα όσο όσο των ακριβών μεζονετών και μονοκατοικιών σε Εκάλη, Καστρί, Διόνυσο, Πεντέλη, Βουλιαγμένη.

 

Μεγάλες εκπτώσεις στις τιμές παρατηρούνται και σε άλλες προβεβλημένες περιοχές της Ελλάδας, όπως η Αράχοβα, η Σαντορίνη, η Μύκονος, όπου έχουν βγει στο σφυρί χιλιάδες σπίτια.

 

Πηγή: Έθνος της Κυριακής

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

και  που  εισαι  ακομα  ,  ειμαστε  ακομα  στην  αρχη 

και  εχουμε  αρκετο  δρομο  μπροστα  μας  ,

τα  σπιτια  θα  φθηνυνουν  και  άλλο  διοτι  αυτό  οριζουν  τα 

μνημονια  που  εχουν  υπογραψει   οι  δικοι μας  πολιτικοι 

κατοπιν  εξουσιοδοτήσεως   ελευθερας  από  υπνωτισμενο  λαο  που  τρεφεται   με  λωτους , η χωρα  των  λωτοφαγων .

αν  προσθεσουμε  και  τους  πλειστηριασμούς  που  αρχιζουν  από  1/1/2015 ;;

( θα  είναι  πρωτοτυπο  την ωρα  που   θα  σου  παιρνουν το  σπιτι  να   ψεύδονται  περι  τρομερης  αναπτύξεως από  επενδύσεις  τυπου  σουβλατζηδικων

με  θαλλασοδανεια   και  θαλλασοεπενδυτες  τυπου  μπαμπη  )

η  κατασταση  το  2016 -2020  θα    απογειωθεί .τα  καλυτερα  μας  τα  αφησαν  για  τα  επομενα  χρονια .

Edited by loser
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Πέρα από το πολιτικό-κοινωνικό-οικονομικό σκέλος του θέματος (που το έχουμε ξαναπιάσει, αλλά καλό κάνει, να το ξαναδούμε), ένα σχόλιο «τεχνικής» φύσεως:

 

Σύμφωνα με τις αγγελίες για πωλήσεις νεόδμητων, αλλά και πολυτελών σπιτιών

 

Άλλη μία έρευνα από τον σπιτόγατο, δηλαδή... Άντε και υπολογισμό αγοραίων αξιών με αυτό τον τρόπο...

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Υπήρξε όμως συγκεκριμένη πολιτική η οποία έφερε κρίση στην οικοδομή κυρίως με άξονα το χρηματοπιστωτικό σύστημα. 

Link to comment
Share on other sites

  ήθελα κ ν΄αξερα, πόσο αληταράς είσαι , ποιους καλύφεις κ για ποια νου τα συμφέροντα δουλεύεις ;  

  • Upvote 2
  • Downvote 4
Link to comment
Share on other sites

Υπήρξε όμως συγκεκριμένη πολιτική η οποία έφερε κρίση στην οικοδομή κυρίως με άξονα το χρηματοπιστωτικό σύστημα. 

Ότι ήταν φούσκα που έσκασε, ναι, αναμφισβήτητα. Κατά πόσο ήταν αποτέλεσμα πολιτικής σκέψης & βούλησης, δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά.

 

  ήθελα κ ν΄αξερα, πόσο αληταράς είσαι , ποιους καλύφεις κ για ποια νου τα συμφέροντα δουλεύεις ;  

Εξηγήσου.

Άλλο. Το "καλύφεις" βγαίνει από το "χαλίφης";

 

Πέρα από το πολιτικό-κοινωνικό-οικονομικό σκέλος του θέματος (που το έχουμε ξαναπιάσει, αλλά καλό κάνει, να το ξαναδούμε), ένα σχόλιο «τεχνικής» φύσεως:

 

 

Άλλη μία έρευνα από τον σπιτόγατο, δηλαδή... Άντε και υπολογισμό αγοραίων αξιών με αυτό τον τρόπο...

Μην γελάτε. Πριν 4 χρόνια είδα εκτιμήσεις αγοραίας αξίας σε δίκες για καθορισμό τιμής μονάδος (αναγκαστικές απαλλοτριώσεις), με εκτιμήσεις από έρευνα στον σπιτόγατο. Και όταν είπα στον δικαστή ότι ο καθένας μπορούσε να φυτέψει μία αγγελία το προηγούμενο βράδυ και να ζητάει ότι θέλει, με κοίταζε σαν χάνος...

Link to comment
Share on other sites

1. Ότι ήταν φούσκα που έσκασε, ναι, αναμφισβήτητα. Κατά πόσο ήταν αποτέλεσμα πολιτικής σκέψης & βούλησης, δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά.

 

2. Και όταν είπα στον δικαστή ότι ο καθένας μπορούσε να φυτέψει μία αγγελία το προηγούμενο βράδυ και να ζητάει ότι θέλει, με κοίταζε σαν χάνος...

1. το μοντέλο της "χαριστικής" άκριτης χρηματοδότησης στα στεγαστικά παίχτηκε και στην αμερική και στη γερμανία πολλά χρόνια πριν. κατά συνέπεια ήταν γνωστά στους εφαρμόσαντές την και εδώ τα αποτελέσματα

τα θύματα-δανειολήπτες (που τη στιγμή που έπαιρναν το δάνειο νόμιζαν ότι γίνανε "μάγκες") δεν κατάλαβαν ποτέ ότι δεν έβαζαν υποθήκη το σπίτι τους (που δεν παράγει τίποτα) αλλά την δουλειά τους και την ύπαρξή τους

έτσι εκτός χρηματοδότησης απέκτησαν και μια πολιτική ομηρία (σαν αυτή των αυθαιρετούχων) που μειώνει τις αντιστάσεις σε οποιαδήποτε πολιτική που τους υποθηκεύει το μέλλον άμεσα ή έμμεσα

2. η γυναίκα μου νευριάζει με τις αποφάσεις των κριτών στα reality-show και της λέω "να σου δώσω να διαβάσεις καμιά απόφαση του ΣτΕ?"

Edited by imhotep
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Στο θέμα έχουμε αναφερθεί πολλές φορές . Μην το ξαναλέμε .

 

Ολη την αγορά την χειραγώγησαν οι τράπεζες με το κράτος .

 

Μέχρι το 1997 δεν έδιναν δάνεια , πέραν της Κτηματικής γιά πρώτη κατοικία και μόνο γιά ένα μικρό μέρος . Από το 1997 μέχρι το 2002 έδιναν μόνο μέχρι το 60-65 % της εμπορικής αξίας και όχι πάνω από την αντικειμενική . Από το 2002 είπε η συμμορία ότι οι Ελληνες δεν είναι καθόλου δανεισμένοι και έδιναν πάνω από το 100 % . Αυτό ανέβασε την ζήτηση , τις τιμές της γης , τα υλικά , τα μεροκάματα , το ΙΚΑ , έβαλε άσχετους στον χώρο , οδήγησε τους ελληναράδες στα μεγάλα σπίτια και υπερθέρμανε την αγορά .

 

6 μόλις χρόνια μετά , λίγος χρόνος γιά την συγκεκριμένη αγορά , που όλη η διαδικασία της οικοδομής κρατάει 24-36 μήνες , από την εύρεση του οικοπέδου μέχρι την αποπεράτωση , οι τράπεζες αποφάσισαν να κλείσουν εντελώς την χρηματοδότηση και από το 120 % πήγαμε σε μία μέρα στο 0 % . Ταυτόχρονα η πολιτική εξουσία σήμανε γενική επίθεση κατά των ακινήτων και τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ άρχισαν να μιλάνε περί φούσκας .

 

Προφανώς φούσκα δεν υπήρξε , γιατί η κατάσταση δεν ήταν ομαλή . Ηταν καθαρά πολεμική . Ακόμα όπως έχω δείξει σε άλλο θέμα , η αύξηση του αριθμού των σπιτιών στην δεκαετία του 2000 , έναντι αυτής του 1990 , ήταν μόλις 7 % , ποσοστὀ που δεν δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό φούσκα .

 

http://www.michanikos.gr/topic/40411-%CE%B7-%CF%86%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%BA%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%AE%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%B5%CF%81/

Edited by BAS
Link to comment
Share on other sites

Κοίτα BAS, περιληπτικά (και ελπίζω να βρω χρόνο για πιο αναλυτικά κάποια άλλη στιγμή, μια και δεν σχολίασα το άλλο thread που άνοιξες, τότε).

 

Καταρχάς, υπάρχει θέμα ποιότητας στατιστικών δεδομένων, αλλά ας το αφήσουμε στην άκρη.

 

Στα χοντρά, 1981-91 ζήτηση κατοικίας προκαλεί η άνοδος του επιπέδου των μεσαίων τάξεων επί ΠΑΣΟΚ, 1991-01 ζήτηση κατοικίας προκαλεί η πληθυσμιακή αύξηση που προκύπτει από μετανάστες & παλινοστούντες, 2001-11 ζήτηση κατοικίας προκαλεί εν μέρει το προηγούμενο, εν μέρει το χρήμα που έριξαν οι τράπεζες με τα στεγαστικά, αλλά...

 

η πραγματική φούσκα είναι στις τιμές των ακινήτων και φαίνεται εδώ

 

post-1092-0-18959100-1416472081_thumb.jpg

 

στοιχεία της ΤτΕ που μαζεύει από τις τράπεζες, (που και πάλι θέτω θέμα ποιότητας και το ξαναλέω, η κτηματαγορά πάει στα τυφλά γιατί όλα γίνονται στα μουλωχτά), το οποίο λέει ότι κάτι που άξιζε 100€ το 1997, το 2008 άξιζε 260€. Το τραπεζικό μπαμ φαίνεται στα χρονιές 2004-2005.

 

Όσο για το κατά πόσο οι τράπεζες το έκαναν αυτό εσκεμμένα, πάμε για πολύ μεγάλη κουβέντα.

post-1092-0-18959100-1416472081_thumb.jpg

Edited by dsworks
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.