Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Οι Έλληνες έχασαν τουλάχιστον τη μισή περιουσία που είχαν επενδύσει σε ακίνητα


Engineer

Recommended Posts

O πίνακας είναι γιά τα μπάζα , αφού οι πραγματικές τιμές δεν γράφονταν στα συμβόλαια , ενώ το κράτος άλλαζε τις αντικειμενικές κατά το δοκούν και χωρίς πρόγραμμα .

 

Εχω πραγματικά στατιστικά στοιχεία 30 χρόνων και μπορούμε να το συζητήσουμε όταν βρούμε χρόνο , γιατί έχω ασχοληθεί πολύ με το θέμα και με δικό μου κόπο και πόνο .

Link to comment
Share on other sites

O πίνακας είναι γιά τα μπάζα , αφού οι πραγματικές τιμές δεν γράφονταν στα συμβόλαια , ενώ το κράτος άλλαζε τις αντικειμενικές κατά το δοκούν και χωρίς πρόγραμμα .

 

 

 

ο πινακας μπορει να είναι (κατά τη γνωμη σου) για τα μπαζα (που πολύ αμφιβαλω) αλλα βιαζεσαι....

τα στοιχεια δεν προερχονται ουτε από συμβολαια ουτε από αντικειμενικες........

Link to comment
Share on other sites

Και από που προέρχονται ?

 

Από συμβόλαια , εκτιμήσεις , προσημειώσεις κλπ 

 

Αφού και τώρα έτσι υπολογίζει την κίνηση των οικοδομών , από την προσημειώσεις που τις περισσότερες φορές αποτελούν νέες εμπράγματες εγγυήσεις υπαρχόντων δανείων .

 

Προφανώς όταν 32 χρόνια ασχολούμαι με το συγκεκριμένο αντικείμενο και έχω και στατιστικά στοιχεία , μάλλον δεν βιάζομαι .

 

Αλλά είμαι ανοιχτός στις άλλες απόψεις , γιά την προαγωγή του διαλόγου .

Link to comment
Share on other sites

 

 

Προφανώς όταν 32 χρόνια ασχολούμαι με το συγκεκριμένο αντικείμενο και έχω και στατιστικά στοιχεία , μάλλον δεν βιάζομαι .

 

 

 

δεν εισαι ο μονος που ασχολειται με το αντικειμενο. ουτε τα χρονια αποδεικνυουν τπτ (εκτος από τις διαφημισεις τυπου 40 χρονια φούρναρης, και μην το δεις προσβλητικα αυτό).

 

στο δια ταυτα.... αμφισβητεις τον παραπανω πινακα σε συγκριση με τα δικα σου δεδομενα???? θες να μας δωσεις ένα παράδειγμα...?? πχ την αξια βασης 100 του 1997 πως την αποτυπώνεις εσυ στα επομενα χρονια???? το 260 του 2008 το βλέπεις υπερβολικο??? ποσο είναι με βαση τα δικα σου δεδομενα????

 

τα δικα σου δεδομενα που στηρίζονται????? σε ποια περιοχη???? σε τι είδους ακινητα???? με τι κατανομή ???? με τι σταθμιση?????

 

ένα απλο "για τα μπαζα" δεν αρκει.....

Link to comment
Share on other sites

Εδώ είναι το θέμα, τα στοιχεία αυτά δεν προέρχονται από τις «κοινές» αγοραπωλησίες ή τις εφορίες, αλλά από τα στοιχεία των τραπεζών (αγοραπωλησίες ακινήτων, δάνεια, κλπ). Αν είναι για τα μπάζα, τότε λέμε ότι οι τράπεζες δεν ξέρουν τι έκαναν, ούτε αλήθεια ούτε ψέμα απ' όσο γνωρίζω και εγώ προσωπικά. Να κάνουμε κουβέντα για αυτό, αλλά εγώ είμαι πλέον σίγουρος για δύο πράγματα:

1. όλες οι εκτιμήσεις ακινήτων είναι σε μεγάλο βαθμό «μύρισα τα νύχια μου» και θα είναι όσο δεν θεσμοθετείται ένα σύστημα καταγραφής εφάμιλλο αυτών που υπάρχουν στο εξωτερικό (συν κατάργηση των αντικειμενικών, συν συναλλαγές μέσω τράπεζας συν ό,τι άλλο χρειαστεί μέχρι να αλλάξει η νοοτροπία στην αγοραπωλησία ακινήτου)

2. το 80% των στελεχών των τραπεζών που ασχολήθηκαν/ασχολούνται με τα δάνεια κατοικίας είναι άχρηστο & ανίδεο. Και λίγα λέω.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

To ΣΚ θα γράψω την άποψη μου .

 

Οι υπάλληλοι των τραπεζών και οι εκτιμητές χρησιμοποιούν ξένες λογικές και οι εκτιμήσεις τους απέχουν από την πραγματικότητα .

 

Το ότι έχω άποψη δεν σημαίνει ότι δεν ακούω άλλες , Αρκεί να τις τεκμηριώνουμε όλοι τις απόψεις μας .

 

Και ακόμα δεδομένα κόστους σε περίοδο υψηλού πληθωρισμού όπως ήταν από το 1973 μέχρι το 1996 και πληθωρισμού μέχρι το 2002 , δεν μπορούν να μας δώσουν στοιχεία .

 

Ακόμα και συγκρίσεις με την αξία της χρυσής λίρας η του δολλαρίου είναι επισφαλείς , αφού και εκεί είχαμε αυξομειώσεις γιά την πρώτη και πληθωρισμός γιά το δεύτερο .

 

Μην ξεχνάμε επίσης ότι η ECU ήταν 0,80 του $ , το € έφτασε το 1,40 και γενικά δεν είναι εύκολο να έχεις αξιόπιστα στοιχεία . Πόσο μάλλον αν είσαι άσχετος τραπεζικός υπάλληλος .

 

Γιά να πάρετε μιά ιδέα του τι σήμαινε υψηλός πληθωρισμός , το 1984 το κυβικό του ριγμένου μπετόν , μπετό , χάλυβας και φατούρα , ήταν 3000 δρχ και το 1987 ήταν 9000 δρχ . Τριπλασιασμός μόλις σε 3 χρόνια .

Link to comment
Share on other sites

Εξηγήσου..

Για τον αρθογράφο κ την εφημερίδα τα λέω κ όχι για εσάς , αυτές οι κωλοφιλάδες με αυτούς τους αρθογράφους δεν μας προέτρεπαν πριν μερικά χρόνια τα λεφτά μας να τα κανουμε σπίτια κ οικοδομές; διαβάζοντας αυτό το άρθρο τώρα  αισθάνομαι να μου λενε ΄΄δώστα ΄΄ΜΑΛΑΚΑ΄΄ όσο όσο τώρα που προλαβαίνεις….΄΄  .                                                                                                                                                                                                    Καλύβεις  ήθελα να γράψω…                                                                                                                                                                                            edit                                                                                                                                                                                                                                                     οσο για τις αρνητικες χεστικα , δεν αισθάνομαι ότι βρίσκομαι στ fb  για να με ενδιαφέρουν τα like κ τα dislike, θα βριζω οσο θελω, γιατι όλα, μα όλα τα πολιτικά κόμματα με τις κωλοφιλάδες τους έχουν ευθύνη για αυτό το κατάντημα της χώρας, κ το παράδοξο είναι ότι το συνεχίζουν….

Edited by ΝΙΚΟΣΤΡΙ
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Μια συγνώμη για την επεξεργασία.
Είχα δει μόνο την 1 σελίδα, όταν έβαλα το παρακάτω μήνυμα.

----
"Όσο για το κατά πόσο οι τράπεζες το έκαναν αυτό εσκεμμένα, πάμε για πολύ μεγάλη κουβέντα."

θα τη βρούμε σιγά σιγά

--
Ξεκινάω με τα καλά! :)
dsworks, μπορει επίσης να βγαίνει από το Γαλίφης. Αυτός που κάνει αστείο, τύπου Γαλιφιανάκης :P

Kωνσταντίνε ΙΒ

Υπήρξε όμως συγκεκριμένη πολιτική η οποία έφερε κρίση στην οικοδομή κυρίως με άξονα το χρηματοπιστωτικό σύστημα. 

Επειδή με ενδιαφέρει η σκέψη σου, η εναλακτική ποιά είναι?

---
διαβάζοντας τη σελίδα 2, συμπληρώνω:

Κωνσταντίνε, με ενδιαφέρει η απάντηση σου περιμένω,

Νικος στρι, μην το πάρεις στραβά, ούτε σε περιγελώ, λίγο πολύ με το σκεπτικό σου όπως φαίνεται στη σελίδα 2 συμφωνώ, την λύση δεν έχω βρει ακόμα.
Η φατσούλα δεν σε κοροιδευει, απευθήνεται στον ds που έκανε ένα αστείο που με χαροποίησε.

Οσον αφορά τη γενική κουβέντα συμπληρώνω:
Λεεί η είδηση οτι το κολωνάκι πλησιάζει τιμές Νίκαιας και Κολονού,
με την Νίκαια αναρωτήθηκε κανένας τι έγινε?.......................

Edited by Arche
Link to comment
Share on other sites

ΟΤΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ.......


http://wallstreetjackass.typepad.com/.a/6a00d8341c7ae753ef011168fb66da970c-800wi


 


ΤΟΤΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ....


http://wallstreetjackass.typepad.com/.a/6a00d8341c7ae753ef011168fb66ef970c-pi


  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ΟΤΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ, ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

 

ΚΑΙ ΈΝΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ: http://https://www.youtube.com/watch?v=6sudzsjNO2g

Edited by Arche
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.