Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Για παράταση οδεύει η νομιμοποίηση αυθαιρέτων


christoller

Recommended Posts

Παράταση φαίνεται ότι θα δοθεί στην προθεσμία ένταξης στον νέο νόμο νομιμοποίησης αυθαιρέτων ακινήτων και χώρων καθώς βασικός στόχος είναι η ένταξη περισσότερων ιδιοκτητών και η αύξηση στα έσοδα του κρατικού Ταμείου από τα πρόστιμα «τακτοποίησης» που πληρώνουν οι ιδιοκτήτες.

 

Κύκλοι των υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος προαναγγέλλουν παράταση της ρύθμισης για την τακτοποίηση αυθαιρέτων και πέραν του Φεβρουαρίου του 2015, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε τον τελευταίο νόμο (4178/2013) συνταγματικό.

 

Ετσι, μαζί με τις δόσεις που απομένουν από όσους έχουν ήδη ενταχθεί στη ρύθμιση αλλά και την πληρωμή των παραβόλων για τις νέες συμμετοχές, αναμένεται να εισρεύσουν στα Ταμεία 400 εκατ. ευρώ.

 

Το υπουργείο Περιβάλλοντος φαίνεται ότι κινείται στην κατεύθυνση, σε κάθε περίπτωση, να παρατείνει τη διαδικασία νομιμοποίησης των αυθαιρέτων τουλάχιστον για ένα ακόμη έτος μετά τη λήξη ισχύος του τελευταίου νόμου τον ερχόμενο Φεβρουάριο, δηλαδή μέχρι τις αρχές του 2016.

 

Πηγή: fpress.gr

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή, με άλλα λόγια είναι σαν να μας λένε ότι, δεν είναι ακόμα έτοιμοι για την έναρξη της διαδικασίας απόκτησης ηλεκτρονικής ταυτότητας για όλα τα εντός της ελληνικής επικράτειας ακίνητα κι ότι, θα ετοιμαστούν εκεί γύρω στο τέλος του 2015, που θα πάει και η αναμενόμενη παράταση ισχύος του 4178......

Link to comment
Share on other sites

Εύχομαι και απεύχομαι (δεν αντέχω άλλο να έχω εκκρεμότητες αλλά και δεν προλαβαίνω να τα τελειώσω αν δεν παρατήσω όλες τις άλλες δουλειές) να δοθεί η παράταση ΑΛΛΑ να περιλαμβάνει και τη Β φάση, ακόμα και από τις τακτοποιήσεις του 4014.

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Προσωπικα θα μου φαινοταν λογικο η παραταση να ακολουθησει την εξαντληση των χρηματων του "Εξοικονομω" ή να περασει τροπολογια που παρατεινει το νομο κατ' εξαιρεση στους ιδιοκτητες που εχουν λαβει προεγκριση.

Link to comment
Share on other sites

... το δημοσίευμα δεν κάνει τίποτα παραπάνω από τον να μην επιβεβαιώνει την ικανότητα κάποιων ... να νομοθετούν .... να τηρούν  - τηρήσουν - εφαρμόσουν - εφαρμόζουν νόμους ... προθεσμίες ... 

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

το 'βλεπες, το 'παιξες?

παράταση και αυτο-συγχωροχάρτι για τις Α/Φ (κατάργηση ???)

Edited by imhotep
Link to comment
Share on other sites

Προφανώς δεν θα παρατήσουμε τις άλλες δουλειές μας (όχι βέβαια ότι είναι και πολλές) για τις εκκρεμότητες των παλιών υποθέσεων του 4178-4014, προφανώς η παράταση θα αφορά όλες τις φάσεις όλων των δηλώσεων και προφανώς πάλι οι Ελληνάρες θα θυμηθούν ότι είναι αυθαιρετούχοι το 2016 και μέχρι τότε εμείς θα κλαιγόμαστε ότι βαράμε μύγες. Το μόνο για το οποίο δεν είμαι σίγουρος είναι το σχήμα των επόμενων δόσεων μετά το Φλεβάρη του 2015.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.