Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβλημα με εγκατάσταση TV


NIKOS ASTROS

Recommended Posts

Γεια σας,

Πρόσφατα αντικατέστησα σε μια οικοδομή 22 ετών τον κεντρικό ενισχυτή ο οποίος ήταν σχεδόν "πεθαμένος". Μετά την αντικατάσταση σε ένα εκ των διαμερισμάτων, αντικατέστησα την μοναδική πρίζα διέλευσης που είχε με μια της olympia electronics και είχαμε τέλειο αποτέλεσμα. Η οικοδομή είμαι 4όροφη και το διαμέρισμα αυτό ήταν στον 3ο. Τσεκάροντας δε και το σήμα του 4ου ορόφου (και εκεί μία πρίζα είχε), είχα μια μικρή απώλεια λόγω του ότι η πρίζα ήταν στην κουζίνα από τον εργολάβο και αυτοί την είχαν κάνει προέκταση αρκετά μέτρα, παρεμβάλλοντας έναν ενισχυτή σήματος 15ετίας του οποίου οι ρυθμιστές ήταν στον max. Στην συνέχεια χαμηλώνοντας τους και επαναφέροντας τους στο max φθάσαμε και εκεί στο επιθυμητό επίπεδο. Τελειώνοντας και κατεβαίνοντας στον 1ο εκεί τα πράγματα δεν ήταν και τόσο καλά αφού η ισχύς του σήματος ήταν χαμηλή. Αλλάζω καλώδιο από την πρίζα προς την ΤV και τα πράγματα κάπως βελτιώθηκαν. Σήμερα με κάλεσε και ένας από τον δεύτερο ο οποίος πιάνει πάρα πολύ λίγα κανάλια. Από τα σκαλίσματα που έκανα στην οικοδομή είδα ότι ενώ αυτή έχει 10 διαμερίσματα, επάνω, στον κεντρικό ενισχυτή (κλιμακοστάσιο) καταλήγουν μόνο δυο. Επίσης λύνοντας-αντικαθιστώντας την πρίζα του 3ου ορόφου είδα ότι αυτή έδινε και στον άπω κάτω όροφο, δηλαδή στον 2ο κοκ. Τα ερωτήματα μου είναι τα εξείς:

 

1.Καμιά βοήθεια να ξεμπλέξω?

2. Υπάρχει περίπτωση να φταίει η πρίζα διέλευσης που αντικατέστησα στον 3ον αφού από εκεί κάτω έχουν προβλήματα? Η πρίζα αυτή (διελεύσεως) δεν μου είχε βελάκια για εισερχόμενο-εξερχόμενο προς επόμενη καλώδιο και τα έβαλα στην τύχη... Πάντως αυτός στον 3ο βλέπει τέλεια.

3. Μήπως πρέπει να αλλάξω τις πρίζες σε όλα τα διαμερίσματα, δεδομένου ότι αυτές είναι 20ετίας και βάλε και έχουν απώλειες?

4. Τι πρίζες (μαρκα) να επιλέξω? Έχω ακούσει ότι δεν είναι όλες καλές (εννοείται πως όχι Κινέζικες) και κυρίως για τις Λεγκραντ, ότι είναι χάλια, τι μου προτείνετε?  

5. Πόσο σωστό ή λάθος είναι η εργολαβική εγκατάσταση να έχουμε από 10 διαφορετικά διαμερίσματα μόνο δύο καλώδια στο κλιμακοστάσιο?

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και όποια βοήθεια σας για μένα, πολύτιμη! Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 20
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ολες οι πριζες διελευσης εχουν in και out(συνηθως βελακια).Τσεκαρε την πριζα και δες και το καλωδιο μηπως εχει φθορα η κοπει(αυτο που κατεβαινει στην στηλη κατω)

Link to comment
Share on other sites

Tην τσέκαρα άπειρες φορές και δυστυχώς δεν είχε κάτι.... Ήταν μιά της olympia electronics και την είχα πάρει και ακριβά αν θυμάμαι. Αν την συνδέσεις ανάποδα λογικά ούτε εσύ ούτε ο κάτω σου θα βλέπει, σωστά?

Edited by miltos
Διαγραφή παράθεσης προηγούμενου μηνύματος
Link to comment
Share on other sites

κανονικα για να εχειs πληρη εικονα πρεπει εκει που σου κανει το προβλημα να το τσεκαρειs με πεδιομετρο μονο ετσι θα δειs την ισχυ του χαμενου σηματοs.αν δεν εχειs φωναξε κανα φιλο που εχει να το εντoπισεται σε χρονο dt αλλιωs θα παιδευεσε μερεs.προφανωs εχουν προβλημα καποια παλια καλωδια.

Link to comment
Share on other sites

κανονικα για να εχειs πληρη εικονα πρεπει εκει που σου κανει το προβλημα να το τσεκαρειs με πεδιομετρο 

 Σήμερα-αύριο το περιμένω. Να σε ρωτήσω  με το πεδιόμετρο τσεκάρεις το σήμα με πρίζα ΤV ή χωρίς αυτήν ή και στις δυο περιπτώσεις? Ο ενισχυτής που εβαλα εχει εξοδο 104db και η εγκατάσταση έχει δύο κατακόρυφες στήλες των 5 διαμερισμάτων η μιά, μήπως θέλει πιο δυνατό μηχανάκι?

Edited by NIKOS ASTROS
Link to comment
Share on other sites

το σημα πριν και μετα στη πριζα για να βρειs τιs απολειεs.τα 104db σαν πολλα μου φαινωνται αλλα μπωρει ναναι και λιγα αν δεν μετρηθει η απολαβη ειναι δυσκολο να πουμε τη χρειαζεσαι απο εδω.

Link to comment
Share on other sites

Θεωρείς οτι τα 104 είναι πολλά? Το σπιλτερ 1/2 που έχω βάλει στην έξοδο μήπως τα κόβει? Δεν έχω κάνει την οικοδομή και δεν ξέρω αν ο ηλεκτρολόγος έχει 5 κατακόρυφες πρίζες ανά στήλη (συνολο 10) ή έχει φορτωσει την μία πχ με 7 στις 10 και στην άλλη έχει 3στις 10, γιατί έτσι βολευόταν να περάσει τα καλώδια. Το παρήγορο είναι οτι μου είπε σήμερα ο διαχειριστής οτι στο υπόγειο βλέπουν καλά, περίεργα πράγματα..

Edited by miltos
Διαγραφή παράθεσης προηγούμενου μηνύματος
Link to comment
Share on other sites

νικο αν δεν εφωδιαστειs με το  analaizer να δειs πραγματικα τι παιζει δεν προκειται να βγαλειs ακρη. πιθανον θα πρεπει να τραβηξειs καποια καινουργια καλωδια ισωs και οχι ! παντωs θελει κοπο και πολυ ανεβα κατεβα.ειμαι σιγουροs οτι θα τα καταφερειs γιατι εχειs πισμωσει.τωρα πωs θα τα παρειs εδω παμε σε αλλο κεφαλαιο που και εδω εχειs την αξιολογη πειρα.

Link to comment
Share on other sites

νικο αν δεν εφωδιαστειs με το  analaizer 

Σωστά, υπομονή. Πάντως σε ευχαριστώ θερμότατα για την πολύτιμη βοήθεια και όταν έχω αποτελέσματα θα μιλήσουμε πάλι!

Link to comment
Share on other sites

Nα σε ρωτήσω, η ένταση του σήματος με έναν επιπλέον ενισχυτή γραμμής αυξάνεται, η μείωση της ποιότητας του σήματος σε τι οφείλεται ( πχ κακό προσανατολισμό κεραίας?) και πως αυτή μπορεί να βελτιωθεί. Μία αποδεκτή τιμή (επί τοις εκατό) σε ένταση και ποιότητα σήματος για να μην κολλάνε τα κανάλια ποια μπορεί να είναι (πχ πάνω από 50-55-60%)? 

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.