Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Οι ακριβότεροι δρόμοι του κόσμου


Engineer

Recommended Posts

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιεί η εταιρεία Συμβούλων Cushman & Wakefield η οδός Ερμού στην Αθήνα βρίσκεται στην 31η θέση μεταξύ 64 περιοχών στη λίστα με τους πιο εμπορικούς δρόμους του κόσμου.

 

 

Ο πιο γνωστός, ίσως, εμπορικός δρόμος της Ελλάδας κατά το παρελθόν και συγκεκριμένα το 2007 βρισκόταν μεταξύ των 10 ακριβότερων δρόμων του κόσμου, σύμφωνα με την ίδια λίστα, καταλαμβάνοντας την 9η θέση με €3.600 / τ.μ το χρόνο δηλαδή €300 / τ.μ το μήνα, ωστόσο, τα τελευταία χρόνια λόγω κρίσης η άρχισε να υποχωρεί σταδιακά.

 

Στη φετινή λίστα οι τιμές κυμαίνονται στα €180 / τ.μ το μήνα ή €2.160 / τ.μ ετησίως ενώ αξίζει να υπογραμμιστεί ότι υπάρχουν και ορισμένα ακίνητα που κρατούν ακόμη τις υψηλές τιμές του παρελθόντος. Αυτό που φαίνεται, ωστόσο, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς είναι ότι η κατάσταση στην οδό Ερμού, η οποία αποτελεί «βαρόμετρο» για την αγορά, είναι περισσότερο "σταθερή" στα μισθώματα που έχουν υποχωρήσει ακόμη και πάνω από 50% σε σχέση με το παρελθόν.

 

Τα ενοίκια σε 285 τοποθεσίες δηλαδή το 85% αυτών που έλαβαν μέρος στη μελέτη παρέμειναν σταθερά ή ανέβηκαν οριακά.

 

Λόγω του ανταγωνισμού και της μικρής προσφοράς τα ενοίκια στη Causeway Bay αυξήθηκαν 14,7% και έσπασαν το φράγμα των $3.000 / τετραγωνικό πόδι πρώτη φόρα στην ιστορία της μελέτης ($3,017 ανά τετραγωνικό πόδι).

 

Στη δεύτερη θέση η Fifth Avenue στη Νέα Υόρκη με σταθερά ενοίκια στις $2.500 / τετραγωνικό πόδι, σχεδόν $900 / τετραγωνικό πόδι μπροστά από τον επόμενο αντίπαλο το Παρίσι με την Avenue des Champs-Elysées της οποίας οι τιμές διαμορφώνονται στα $1.601 / τετραγωνικό πόδι.

 

Η New Bond Street του Λονδίνου διατηρεί την τέταρτη θέση, με αύξηση ενοικίων 4,2%. Η Pitt Street Mall στο Σίδνεϊ συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα, ανεβαίνοντας τρεις θέσεις στην κατάταξη με αύξηση της τάξης του 25% και μίσθωμα €8.658 /τ.μ. τον μήνα.

 

Εντυπωσιακή αύξηση σημειώνει και η "Οδός του Πέραν" η γνωστή Istiklal Caddesi στη Κωνσταντινούπολη που σημειώνει τη δεύτερη μεγαλύτερη άνοδο στον κόσμο (27,3%) με αποτέλεσμα να καταλαμβάνει την 20ή θέση διεθνώς από 29η πέρυσι.

 

Πηγή: http://www.ered.gr/c...moi_tou_kosmou/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Λόγω του ανταγωνισμού και της μικρής προσφοράς τα ενοίκια στη Causeway Bay αυξήθηκαν 14,7% και έσπασαν το φράγμα των $3.000 / τετραγωνικό πόδι πρώτη φόρα στην ιστορία της μελέτης ($3,017 ανά τετραγωνικό πόδι).

 

Επειδή και εγώ δεν το ήξερα, και το έψαξα, η Causeway Bay είναι στο Χονγκ Κονγκ. Στο κινέζικο Χονγκ Κονγκ...

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Causeway_Bay

 

 

220px-HK_Causeway_Bay_Buidlings_2007.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.