Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Σύνολο δικαιολογητικών άδειας έγκρισης και δόμησης


Recommended Posts

Καλημέρα φίλε ΚΑΝΑ , που έχεις πλέον περίσσεια χρόνου ως συνταξιούχος και μας βοηθάς

τους υπόλοιπους στην "νομοθετική άβυσσο" του ΥΠΕΚΑ.

Θα ήθελα την γνώμη σου , εαν απαιτείται και σε ποιο στάδιο μελέτη για

Απόβλητα Εκσκαφών Κατασκευών & Κατεδαφίσεων (ΑEKK) ?

Είναι αρκετά μπερδεμένο το Θέμα και το σιχαίνομαι γιατί είναι  "Μπιρμπιλοδουλειά".

Περιμένω σχόλια και οδηγίες προς ναυτιλομένους !!!

Ευχαριστώ θερμα΄

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 58
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αγαπητέ Kakos_lykos

καλημέρα

Προφανώς εννοείς αυτό

http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=kzPoL7o5Zn8%3D&tabid=508

και κυρίως όσα περιλαμβάνονται στο άρθρο 6 παρ 2 και 3 (τα επισυνάπτω πιο κάτω)

σε συνδυασμό με το άρθρο

 Άρθρο 17 -  Κατασκευές και φυτεύσεις στους ακάλυπτους χώρους και περιφράξεις  (και ΕΚΤ,ΟΙΚ)

1.       Για την κατασκευή κάθε εργασίας δόμησης και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του κτιρίου τηρούνται τα προβλεπόμενα από τη σχετική νομοθεσία μέτρα για την εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων από εκσκαφές, κατασκευές και κατεδαφίσεις, όπως εκάστοτε ισχύει.

Θεωρώ προς όχι ακόμη

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

2.Πριν από την έναρξη των οικοδομικών εργασιών ή των έργων τεχνικών υποδομών, οι διαχειριστές ΑΕΚΚ υποχρεούνται να υποβάλλουν Στοιχεία για τη Διαχείριση των Αποβλήτων (ΣΔΑ) που θα παραχθούν από τη δραστηριότητά τους, παρέχοντας πληροφορίες τουλάχιστον για • το όνομα και τη Διεύθυνση του διαχειριστή • τον τόπο και τη δραστηριότητα προέλευσης των αποβλήτων • τον κύριο του έργου • τη συνολική ποσότητα κατ΄ όγκο (κ.ο.) ή κατά βάρος (κ.β.) των αποβλήτων που εκτιμάται ότι θα παραχθεί από την υλοποίηση του έργου • τις ποσότητες κ.ο ή κ.β. ανά κατηγορία αποβλήτων που εκτιμάται ότι θα παραχθούν, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κατάλογο Αποβλήτων. • εκτίμηση της ποσότητας και του τύπου των υλικών που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν από το διαχειριστή • εκτίμηση της ποσότητας των υλικών που θα οδηγηθούν προς ανακύκλωση – αξιοποίηση • εκτίμηση της ποσότητας των καταλοίπων για υγειονομική ταφή • επικυρωμένο αντίγραφο της σύμβασης του διαχειριστή με εγκεκριμένο σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης ΑΕΚΚ ή υπεύθυνη δήλωση του διαχειριστή ότι θα συνεργασθεί με εγκεκριμένο σύστημα για την εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων που θα παραχθούν από το έργο, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρούσας απόφασης.

 

3. Ειδικότερες υποχρεώσεις των διαχειριστών ΑΕΚΚ: α) Ως προς τα ιδιωτικά έργα: α.1) Το ΣΔΑ υποβάλλεται από τον διαχειριστή ΑΕΚΚ, στις αρμόδιες πολεοδομικές υπηρεσίες μαζί με τα άλλα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη χορήγηση ή αναθεώρηση των σχετικών αδειών για ανέγερση κτιρίων, κατεδαφίσεις, επισκευές, τοποθέτηση κάδων σε δημόσιους χώρους κ.λπ. α.2) Για να εξασφαλίζεται ή εκπλήρωση των υποχρεώσεων που απορρέουν από το Ν.2939/01 και την παρούσα απόφαση, ο διαχειριστής υποχρεούται με την έναρξη των εργασιών να προσκομίζει στις αρμόδιες πολεοδομικές υπηρεσίες μαζί με επικυρωμένο αντίγραφο των Στοιχείων Διαχείρισης Αποβλήτων (ΣΔΑ) εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένης Τράπεζας ή του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, ποσού 0.2 % επί του συνολικού προϋπολογισμού του έργου αποκλειστικά για έργα εκσκαφών και 0.5 % επί του συνολικού προϋπολογισμού του έργου για έργα κατασκευών και κατεδαφίσεων. α.3) Ο διαχειριστής εντός 30 ημερών από την αποπεράτωση των εργασιών διαχείρισης των ΑΕΚΚ, οφείλει να καταθέτει στην ως άνω αρμόδια υπηρεσία βεβαίωση παραλαβής των ΑΕΚΚ από εγκεκριμένο σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης, στην οποία εκτός από τα στοιχεία του υπόχρεου, τη Δ/νση και τη δραστηριότητα προέλευσης των αποβλήτων αναφέρονται επίσης τα ακριβή στοιχεία σχετικά με τις κατηγορίες και τις ποσότητες των ΑΕΚΚ που παρελήφθησαν, βάσει των σχετικών παραστατικών (Δελτίων Αποστολής, Τιμολογίων κλπ) που τηρούνται στο αρχείο του εν λόγω συστήματος. α.4) Εντός 10 ημερών από την κατάθεση της ως άνω Βεβαίωσης, επιστρέφεται η εγγυητική επιστολή στον ενδιαφερόμενο διαχειριστή ΑΕΚΚ. α.5) Σε περίπτωση διακοπής των εργασιών αναστέλλεται η εφαρμογή του εδαφίου α.2, για όσο χρόνο έχουν διακοπεί οι εργασίες. β) Ως προς τα δημόσια έργα: β.1) Η διαχείριση της περίσσειας υλικών εκσκαφών που προέρχονται από δημόσια έργα: είτε περιλαμβάνεται ως όρος στην απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων του έργου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις σχετικές διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας, είτε περιλαμβάνεται ως όρος στην σύμβαση ανάθεσης του έργου β.2) Η διαχείριση των αποβλήτων κατασκευής ή κατεδάφισης έργων τεχνικών υποδομών ή κτιριακών έργων που προέρχονται από δημόσια έργα: είτε περιλαμβάνεται ως όρος στην απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων του έργου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις σχετικές διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας , είτε περιλαμβάνεται ως όρος στην σύμβαση ανάθεσης του έργου β.3) Ο διαχειριστής των αποβλήτων κατασκευής ή κατεδάφισης έργων τεχνικών υποδομών ή κτηριακών έργων μετά από την αποπεράτωση των εργασιών διαχείρισης τους οφείλει να καταθέτει, στην Υπηρεσία που επιβλέπει το έργο, βεβαίωση παραλαβής των αποβλήτων από εγκεκριμένο σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης, όπως προβλέπεται στην παρ. 3, (εδ. α.3) του παρόντος άρθρου.

 

4. Η μη τήρηση των υποχρεώσεων που απορρέουν από τα εδάφια α και β της παρ. 3, συνεπάγεται την επιβολή κυρώσεων σύμφωνα με την κείμενη κατά περίπτωση σχετική νομοθεσία.

 

 5. Οι υποχρεώσεις των εδαφίων α και β της παρ. 3, θα εφαρμόζονται σταδιακά με την έγκριση και έναρξη λειτουργίας των συστημάτων εναλλακτικής διαχείρισης, τα οποία σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχουν καλύψει όλες τις περιοχές της επικράτειας μέχρι 1 Ιανουαρίου 2014.

Link to comment
Share on other sites

Ενδεχόμενα, λαμβάνοντας υπόψη τα αναφερόμενα στην παρ.5 του άρθρου 6 της ΚΥΑ 36259/1757/Ε103/10 που έχει τονίσει ο KANA, να πρέπει να υποβληθούν ΣΔΑ και εγγυητική επιστολή κατά το στάδιο της άδειας δόμησης μόνο για έργα που εκτελούνται στις περιοχές όπου έχει εγκριθεί η λειτουργία συστημάτων ανακύκλωσης ΑΕΚΚ (οι αδειοδοτημένες εταιρίες με τις περιοχές που καλύπτουν αναφέρονται εδώ: http://www.eoan.gr/el/content/14 )

 

Ωστόσο, από όσο γνωρίζω, δεν έχει υπάρξει καμία οδηγία/ανακοίνωση προς τις κατά τόπους πολεοδομικές υπηρεσίες μετά την έκδοση της ΚΥΑ το 2010 που να αφορά στα ιδιωτικά έργα.

Link to comment
Share on other sites

armenopoulos

Από την διατύπωση της ίδιας παρ 5 

καταλαβαίνω ότι η εφαρμογή προβλέπεται για όλη την επικράτεια 

όταν ολοκληρωθούν και λειτουργήσουν όλες οι προβλεπόμενες ανά περιοχή  μονάδες

(απλώς τότε έκαναν την ευχή να ολοκληρωθούν μέχρι 1-1-14!!)

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση διερεύνηση του Θέματος !!

Ας το αφήσουμε τότε μέχρι να δούμε εάν θα το διορθώσει κάποιος Υπουργός.

Link to comment
Share on other sites

Η διατύπωση της παρ.5 είναι προβληματική (και δεν αναφέρομαι στην ημερομηνία 1-1-14 για την οποία συμφωνώ μαζί σου) καθώς δεν περιλαμβάνει την έκδοση κάποιας διαπιστωτικής πράξης ή ανακοίνωσης η οποία να δηλώνει την επάρκεια κάλυψης κάθε συγκεκριμένης γεωγραφικής περιοχής από τα αναγκαία συστήματα διαχείρισης ΑΕΚΚ ώστε να είναι δυνατή η "σταδιακή" όπως προβλέπεται εφαρμογή των υποχρεώσεων των εδαφίων α και β της παρ.3.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

έγκριση δόμησης=πιστοποιεί τη δυνατότητα δόμησης

 

άδεια δόμησης=δικαίωμα εκτέλεσης εργασιών

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Σε έκδοση άδεια δόμησης στη περιοχή της Καβάλας μου ζητήθηκε να κάνω μιά Τεχνική έκθεση απαλλαγής απο ΣΔΑ, μήπως έχετε κάτι αντίστοιχο ή υπάρχει στο φορυμ; Πρώτη φορά μου έχει ζητηθεί.

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα συνάδελφε. Στην Διεύθυνση δόμησης Ξάνθης  ξεκίνησαν να ζητάνε σύμβαση με εταιρία για την διαχείριση των αποβλήτων σε κάθε άδεια δομησης για ανέγερση και κατεδάφιση. Συγκεκριμένα απαιτούν κατά την έκδοση της άδειας Σ.Δ.Α και κατά την έναρξη των εργασιών σύμβαση με εταιρία και εγγυητική τραπέζης!!!!!. Αν κάποιος συνάδελφος έχει τύχει κάτι αντίστοιχο ας μας ενημερώσει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.