Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γγ. Εσόδων: Φόρος 26% με την πώληση πάνω από δύο ακινήτων μέσα σε δύο χρόνια


Engineer

Recommended Posts

Ως επιχειρηματίας, με συντελεστή 26% και υποχρέωση προκαταβολής φόρου 55% θα φορολογείται όποιος προχωρά εντός διετίας στην πώληση τριών τουλάχιστον ακινήτων του.

 

Αυτό προβλέπει εγκύκλιος της γενικής γραμματέως Δημόσιων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου βάσει της οποίας φορολογείται η υπεράξια από την πώληση ακίνητου.

 

Στην ίδια εγκύκλιο αναφέρεται ότι σε περίπτωση πώλησης οικοπέδου ή αγροτεμαχίου το οποίο εντάχθηκε στα όρια οικισμού σε χρονικό διάστημα μετά την ημερομηνία απόκτησης του από την πώληση, ως χρόνος κτίσης δεν θεωρείται η ημερομηνία στην οποία πραγματικά αποκτήθηκε, αλλά ο χρόνος ένταξης του στα όρια του οικισμού.

 

Πηγή: http://www.skai.gr/n...#ixzz3LnNEO4aR

Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

δεν πουλάς σε σκιζω με ενφιά , πουλάς σε σκιζω με φορολογία.... διαμέρισμα, αποθήκη, γκαράζ και εγινες επιχειρηματίας

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Απο την μια πρεπει να φυγει αυτη η ***** που εχει πιει το αιμα του κοσμου, απο την αλλη αν ερθει το βλασταρι επανω θα ψαχνουμε στα σκουπιδια να φαμε.... μπρος γκρεμος και πισω ρεμα 

απο πουθενα δεν σωζεται η κατασταση  :sad:

 

edit. τι κολπα ειναι αυτα? η πλατφορμα αντικατεστησε μονη της μια λεξη που εγραψα με αστερισκους! Τεχνολογια!  :smile:

Edited by ckiriako
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

να διευκρινισουμε οτι

μιλαμε για εναν ακομα φορολογικο,....Μπεν Χουρ...

για την ΠΟΛ 1251

με διευκρινισεις για την εφαρμογη των διαταξεων περι υπεραξιας..

 

http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/20010

 

υγ

στην παρ. 11 υπενθυμιζει τις διαταξεις του ν 4172/13 περι "επιχειρηματικης δραστηριοτητος για τρεις πωλησεις ακινητων

εντος   "2" ετων....

 

 

ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4172 Φορολογία εισοδήματος, επείγοντα μέτρα εφαρμογής του ν. 4046/2012, του ν. 4093/2012 και του ν. 4127/2013 και άλλες διατάξεις

  • Αρθρο 21. Κέρδη από επιχειρηματική δραστηριότητα

    1. Ως κέρδος από επιχειρηματική δραστηριότητα θεωρείται το σύνολο των εσόδων από τις επιχειρηματικές συναλλαγές μετά την αφαίρεση των επιχειρηματικών δαπανών, των αποσβέσεων και των προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις. Στα έσοδα από τις επιχειρηματικές συναλλαγές περιλαμβάνονται και τα έσοδα από την πώληση των στοιχείων του ενεργητικού της επιχείρησης, καθώς και το προϊόν της εκκαθάρισής της, όπως αυτά προκύπτουν στη διάρκεια του φορολογικού έτους. Ειδικά, για τον προσδιορισμό του εισοδήματος από αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα στα έσοδα από επιχειρηματικές συναλλαγές περιλαμβάνονται τα έσοδα από την παραγωγή γεωργικών, πτηνοτροφικών, κτηνοτροφικών, δασοκομικών, υλοτομικών και αλιευτικών προϊόντων.

    2. Το κέρδος από επιχειρηματική δραστηριότητα προσδιορίζεται για κάθε φορολογικό έτος με βάση το λογαριασμό αποτελεσμάτων χρήσης, ο οποίος συντάσσεται σύμφωνα με το Ελληνικό Λογιστικό Σχέδιο και τον Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (Κ.Φ.Α.Σ.), όπως ισχύει. Σε περίπτωση που η επιχείρηση εφαρμόζει Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, το κέρδος προσδιορίζεται αποκλειστικά, σύμφωνα με τον πίνακα φορολογικών αποτελεσμάτων χρήσης.

    3. Για τους σκοπούς του παρόντος άρθρου ως «επιχειρηματική συναλλαγή» θεωρείται κάθε μεμονωμένη ή συμπτωματική πράξη με την οποία πραγματοποιείται συναλλαγή ή και η συστηματική διενέργεια πράξεων στην οικονομική αγορά με σκοπό την επίτευξη κέρδους.

  • Κάθε τρεις ομοειδείς συναλλαγές που λαμβάνουν χώρα εντός ενός εξαμήνου θεωρούνται συστηματική διενέργεια πράξεων.

  • Η διάταξη του προηγούμενου εδαφίου δεν εφαρμόζεται για τους τίτλους του άρθρου 42 που αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης σε οργανωμένη αγορά, συμπεριλαμβανομένης και της Εναλλακτικής Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ή για τα ομόλογα που εκδίδονται από εισηγμένες εταιρείες, καθώς και για τα κρατικά ομόλογα, εκτός από τις περιπτώσεις όπου ο φορολογούμενος ασχολείται κατ' επάγγελμα με τις ανωτέρω συναλλαγές. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών μπορεί να προβλέπεται η εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου και σε κάθε άλλη ρυθμιζόμενη αγορά ή άλλους τίτλους. Με όμοια απόφαση καθορίζονται οι φορολογούμενοι που ασχολούνται κατ' επάγγελμα με τις ανωτέρω συναλλαγές.

  • Σε περίπτωση συναλλαγών που αφορούν ακίνητα, η περίοδος του δεύτερου εδαφίου είναι δύο (2) έτη.

    4. Κάθε προσαύξηση περιουσίας που προέρχεται από παράνομη ή αδικαιολόγητη ή άγνωστη πηγή ή αιτία θεωρείται κέρδος από επιχειρηματική δραστηριότητα υπό τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας.

    Προβολή νόμου στο σύνολό του

    Σχετικές αποφάσεις άρθρου

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

δεν πουλάς σε σκιζω με ενφιά , πουλάς σε σκιζω με φορολογία.... διαμέρισμα, αποθήκη, γκαράζ και εγινες επιχειρηματίας

οι άνθρωποι είναι απίστευτοι. Το απίστευτο είναι όμως με τούς δημοσιογράφους που όταν ψηφιζόταν , το2013!! το είχαν στα ρεπορτάζ τους χωρίς να το σχολιάζουν , και το θυμήθηκαν τώρα που αρχίζουν να το βλέπουν μπροστά τους. Ομως ισχύει από 1/1/2014 και δεν αντέδρασε κανείς!!

<<διαμέρισμα, αποθήκη, γκαράζ και εγινες επιχειρηματίας>>, όχι αν πουληθεί σε ένα συμβόλαιο είναι μία μεταβίβαση. Σε τρία συμβόλαια, τρείς μεταβιάσεις!!!

Link to comment
Share on other sites

αυτο που λεει, ειναι το εξης....

 

τρια αδελφια κληρονομησαν απο την μητερα  μεριδια σε 4  χωραφια στην...Ελατοβρυση

και απο τον πατερα τους άλλα 4 ...στον Πλατανο..

 

εχουν και μεριδια απο  εναν "ακληρο" αδελφο...

 

Δεν μπορουν να πουλησουν περισσοτερα απο 2 ακινητα σε διαστημα  2  ετων

 

αν πουλησουν και τριτο ακινητο

θα φορολογηθουν σαν επαγγελματιες...

 

να προσθεσω και αυτο..

 

"....Συγκεκριμένα, προτείνουμε με την έκδοση της κάθε εγκυκλίου να εκδίδεται μία ειδική έκδοση για τους δημοσιογράφους η οποία στα ακροτελεύτια εδάφιά της θα περιέχει τις έξης φράσεις:
«Τα ανωτέρω δεν εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. H παρούσα εκδίδεται κατ' εξουσιοδότηση του άρθρου ... του νόμου....  και ερμηνεύει τις διατάξεις α), β) γ).. του νόμου ...... ο οποίος έχει ψηφιστεί στην βουλή την ..... με την κάτωθι σύνθεση :.....».

 

[χωρις να εχουν διαβασει τον Νομο]

 

περισσοτερα...εδω

 

http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/21646

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

η κλασική πονηράδα...

 

ας λέγανε ότι για πωλήσεις έως 400.000 ευρώ ανά οικονομικό έτος δεν υπάρχει φόρος

από 400.000 και άνω 26%

 

 

θα πουλήσει ο άλλος κάτι χωράφια πουχε από τον παππού του και τα είχε αφήσει με το κάθε χωράφι 3000 ευρώ ακι από το δεύτερο θα πληρώνει

 

αλλά είπαμε τα εισοδηματικά κριτήρια καταστρατηγούν την ισότητα......

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.