Μετάβαση στο περιεχόμενο

TτE: «Δεν έπιασαν πάτο οι τιμές των κατοικιών»


Engineer

Recommended Posts

Συνάδελφε όχι μόνο έχουν πετρέλαιο, αλλά και πολύ περισσότερο από εμάς. Οπότε ας τις ξεχάσουμε αυτές τις χώρες. Ειδικά στο Κατάρ που ανακάλυψαν το πετρέλαιο το 1800 και κάτι και έχουν έσοδα εδώ και 150 χρόνια από αυτό. Ακόμα και να εξάγουμε πετρέλαιο και να έχουμε έσοδα θα αργήσουμε πολύ σαν χώρα να γίνουμε όπως άλλες χώρες του εξωτερικού.

Link to comment
Share on other sites

Και ακόμα δε ξέρουμε κι αν έχουμε περισσότερο από αυτό της θάσου. εγώ αν δε το δω με τα μάτια μου, δε θα το πιστέψω ότι έχουμε...

 

Αλλά όπως αυτοί έχουν πετρέλαιο, εμείς έχουμε άλλες πλουτοπαραγωγικές πηγές. Και οι άραβες έχουν πετύχει πολύ ψηλότερα επίπεδα ζωής από αυτά που για μας θα ήταν υπεραρκετά. 

 

Αν αργήσουμε να γίνουμε σα τις άλλες χώρες θα φταίει μόνο η νοοτροπία μας.

Link to comment
Share on other sites

Eγώ ήθελα να ξερα με βάση ποια στοιχεία προβλέπει αναπτυξη για το 2015, την ώρα που οι επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη και με τη φορολογία που υπάρχει οι εναπομήναντεσ δεν θα αντέξουν για πολύ. Φτάνει ποια με την υποστήριξη αυτού του σάπιου πολιτικού καθεστώτος με κάθε μέσο (εκθέσεις ,ΜΜΕ κτλ).

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Άρα συνάδελφε georgios_m, μας προτείνεις τον κρατισμό; Λυπάμαι, αλλά αυτά τα πολιτικά συστήματα έχουν αποτύχει. Οι άνθρωποι δεν είναι άγγελοι.

 

Όσο για τις αραβικές χώρες που επικαλείσαι, διάβασε λίγο πώς παράγεται ο πλούτος "πίσω από τη βιτρίνα" π.χ. από http://www.washingtonpost.com/world/middle_east/far-from-qatars-bling-foreign-workers-say-theyre-living-a-nightmare/2013/11/19/32b9ef32-4a22-11e3-bf60-c1ca136ae14a_story.html :

"Qatar, the richest country per capita on the planet, is divided into two worlds. One exemplifies this Persian Gulf monarchy’s ambitions — a skyline of majestic new high-rises, sprawling universities and elegant museums; the fast-developing city on the sea that is set to host soccer’s 2022 World Cup.
The other is here, among the spare, bug-infested bunk beds of Qatar’s migrant workforce. This is where the movers and builders of the kingdom’s magic live, the migrant workers say. And it’s a world almost entirely devoid of Qataris."

Link to comment
Share on other sites

είναι κρατισμός όταν προτείνω να μην υπάρχουν φόροι και το κράτος να λειτουργεί σε ελεύθερο ανταγωνισμό με τον ιδιωτικό τομέα?

 

κρατισμός είναι το κράτος να λειτουργεί παρασιτικά, παίρνοντας ποσοστά από την εργασία του κόσμου για να χρηματοδοτήσει δραστηριότητες που ελάχιστα ωφελούν την την κοινωνία.

 

 

νομίζω πως αυτή η άσχημη πλευρά που καταγγέλεις δε σχετίζεται με το ζήτημα της φορολογίας, εξ άλλου υπάρχει και στις υπόλοιπες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της ελλάδας.

 

και μπορεί όντως, ένα μέρος του πλούτου εκεί να παράγεται με απάνθρωπες μεθόδους. Αλλά από τον απόλυτο πλούτο μέχρι την απόλυτη φτώχεια υπάρχει κάποια μέση κατάσταση που μπορεί να επιτευχθεί με τίμιο τρόπο.

Edited by georgios_m
Link to comment
Share on other sites

είναι κρατισμός όταν προτείνω να μην υπάρχουν φόροι και το κράτος να λειτουργεί σε ελεύθερο ανταγωνισμό με τον ιδιωτικό τομέα?

 

Το ακριβώς αντίθετο μάλλον, δεν γνωρίζω από πολιτικά συστήματα και συστήμτα διακυβέρνησης, νομίζω εσύ λες για φιλελευθερισμό. Τέλος πάντων, αυτά είναι όνειρα θερινής νυχτός για την χώρα μας όπου το πολιτικό σκηνικό έχει μετατραπεί σε ένα θέατρο του παραλόγου, όλοι κοιτάνε πως και πως να σώσουν την καρέκλα τους και πέφτουν σούζα μπροστά σε Ε.Ε-ΔΝΤ-Μέρκελ-Σόιμπλε και λοιπά τσιράκια.

Link to comment
Share on other sites

Σωστά, είναι το ακριβώς αντίθετο, μόνο που δεν είπα να μην υπάρχει καθόλου κράτος, απλά αυτό που θα υπάρχει να υπάρχει με την αξία του.

Link to comment
Share on other sites

περιττό να πω ότι είσαστε εδώ και αρκετά ποστς εκτός θέματος....

(υπάρχει και η παγκοσμιοποίηση για το θέμα σας)

 

ας βάλω κάποιες σχετικές με το θέμα συζητήσεις προς επαναπροσανατολισμό

 

http://www.michanikos.gr/topic/29874-%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B7-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B1/

 

http://www.michanikos.gr/topic/41129-%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%89%CE%BD/

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.