Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Περιοχή Ειδικής Προστασίας για την Ορνιθοπανίδα (SPA)


af.civileng

Recommended Posts

Καλησπέρα σας!

 

Αρχικά συγγνώμη αν βρίσκομαι σε λάθος section του forum...

 

Ένας πελάτης μου έχει μία έκταση η οποία οριακά ίσως ανήκει σε Περιοχή Ειδικής Προστασίας για την Ορνιθοπανίδα (SPA).

 

Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση;

Ποιες οι προϋποθέσεις για να μπορεί να βγει οικοδομική άδεια;

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Link to comment
Share on other sites

δλδ

ν 3937/11

 

Α 60/11

 

 

ds  τις καλησπερες μου

 

δες και αυτο

http://www.minenv.gr/1/12/121/12103/g1210300.html

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

απο οσο ξερω δεν χρειαζεται Ειδικη Οικολογικη Αξιολογηση στην φαση της οικοδομικης αδειας. 

αν ο πελατης σου χρησιμοποιησει το κτιριο για καποια αλλη δραστηριοτητα (βιοτεχνικη χρηση ας πουμε) θα στο ζητησουν απο την αδειοδοτουσα αρχη, εφοσον εισαι φυσικα εκτος σχεδιου.

Edited by KonstantinosA
Link to comment
Share on other sites

af.civileng

Στα πολύ σωστά που αναφέρθηκαν παραπάνω παραθέτω το άρθρο 9 του ν. 3937 στα κρίσιμα σημεία του, όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με μεταγενέστερους νόμους, στο οποίο πρέπει να εστιάσεις.

Αρχικά εξέτασε την αρτιότητα του γηπέδου και παράλληλα τις επιτρεπόμενες χρήσεις.

 

 
Εθνικό σύστημα προστευόμενων περιοχών 
ΑΡΘΡΟΝ-9 
Ρυθμίσεις για την προστασία και διαχείριση των περιοχών του Δικτύου Natura 2000
1. Με την επιφύλαξη της παρ.3, στις περιοχές του Δικτύου Natura 2000 ισχύουν οι εξής περιορισμοί: 
α) Απαγορεύεται η εγκατάσταση ιδιαιτέρως οχλουσών και επικίνδυνων βιομηχανικών εγκαταστάσεων που εμπίπτουν στις διατάξεις της Οδηγίας ΕΟΚ-82/96 (L10).
β) Απαγορεύεται η εγκατάσταση βιομηχανικών εγκαταστάσεων υψηλής όχλησης, όπως αυτές ορίζονται στο Παράρτημα της κοινής Υπουργικής Αποφ-13727/724/03 (ΦΕΚ-1087/Β/03) των Υπουργών Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων 'Εργων.
γ) Απαγορεύεται η αλιεία με δίχτυα τράτας, δράγες, πεζότρατες ή παρόμοια δίχτυα και με στατικά δίχτυα πάνω από κοραλλιογενή ενδιαιτήματα και ασβεστοφυκικούς βυθούς.
δ) Απαγορεύεται η εγκατάσταση και λειτουργία ιχθυοκαλλιεργειών σε λιβάδια ποσειδωνίας.
ε) Απαγορεύεται η τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων, πλην εκείνων που ενημερώνουν τον επισκέπτη για την περιοχή ή προωθούν τις ήπιες φυσιολατρικές δραστηριότητες.
2α) Στις περιοχές που βρίσκονται εκτός εγκεκριμένων σχεδίων πόλεως ή εκτός ορίων οικισμών νομίμως προϋφιστάμενων του 1923 ή εκτός ορίων οικισμών με πληθυσμό μέχρι 2000 κατοίκους και εμπίπτουν σε ΕΖΔ ή ΖΕΠ, το ελάχιστο όριο αρτιότητας και κατάτμησης των γηπέδων ορίζεται σε 10000 τμ, εφαρμοζόμενης κατά τα λοιπά, όπως ισχύει της παρ.1 του Αρθ-1 του ΠΔ/24-5-85 ( ΦΕΚ-270/Δ/85 ). Κατ' εξαίρεση, θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα κατά παρέκκλιση, γήπεδα έκτασης τουλάχιστον 4000 τμ τα οποία, κατά τη δημοσίευση του παρόντος, θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα, σύμφωνα με τις οικείες πολεοδομικές διατάξεις.
β) Το πιο πάνω καθοριζόμενο ελάχιστο εμβαδόν γηπέδων δεν ισχύει για την ανόρυξη φρεάτων, την κατασκευή αντλητικών εγκαταστάσεων, μικρών γεωργικών αποθηκών και υδατοδεξαμενών και την εγκατάσταση συνοδών έργων σταθμών ηλεκτροπαραγωγής από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
γ) Ειδικότερες υφιστάμενες διατάξεις ρύθμισης του χώρου, οι οποίες προβλέπουν μεγαλύτερα όρια αρτιότητας ή περιορίζουν τις επιτρεπόμενες χρήσεις γης, διατηρούνται σε ισχύ.
 
3. Οι γεωργικές και κτηνοτροφικές δραστηριότητες υπόκεινται σε περιορισμούς, οι οποίοι υποχρεωτικά περιλαμβάνουν τα ήδη οριζόμενα στον κανονισμό 146/10 (L47) περί καθεστώτος της πολλαπλής συμμόρφωσης. Στις περιπτώσεις όπου κρίνεται αναγκαίο, εφαρμόζονται συμπληρωματικές κατά περίπτωση διατάξεις με ευθύνη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Τα ίδια ισχύουν και για τις δραστηριότητες του αλιευτικού τομέα και όπου κρίνεται αναγκαίο εφαρμόζονται συμπληρωματικές διατάξεις με ευθύνη του Υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Νησών και Αλιείας.
4. Δάση και δασικές εκτάσεις εντός των περιοχών του Αρθ-19 του Ν-1650/86 μπορούν να διατίθενται σε φυσικά και νομικά πρόσωπα για τη δημιουργία ορειβατικών καταφυγίων και χιονοδρομικών κέντρων, σύμφωνα με διαδικασία ανάλογη με την προβλεπόμενη του Αρθ-51 του Ν-998/79, καθώς και για τις χρήσεις τις προβλεπόμενες στην παρ.5 του Αρθ-46 του ως άνω νόμου, εφόσον οι παραπάνω χρήσεις επιτρέπονται από τις πράξεις χαρακτηρισμού και οριοθέτησής τους κατά το Αρθ-21 του Ν-1650/86 και το Αρθ-8 του παρόντος)
(...)
"7. Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ανατίθεται στην εταιρεία "ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ", όπως αυτή μετονομάζεται, η τήρηση των ορίων ΕΖΔ και ΖΕΠ σε εθνικό επίπεδο και καθορίζεται η διαδικασία ενημέρωσης και τήρησής τους, καθώς και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια. 
8. Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθορίζονται τα όρια των περιοχών του Δικτύου Natura 2000 στα ενιαία χαρτογραφικά υπόβαθρα της εταιρείας "ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ", όπως αυτή μετονομάζεται. Μετά τον ως άνω καθορισμό, η εντός/εκτός ορίων ΕΖΔ και ΖΕΠ έκταση βεβαιώνεται από σχετικό πιστοποιητικό που χορηγείται από το οικείο κτηματολογικό γραφείο, μετά τη σύστασή του κατά τις διατάξεις του Ν-2664/98 ή, εφόσον τέτοιο δεν υφίσταται, από την εταιρεία "ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ", όπως αυτή μετονομάζεται". 
 
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πολυ σωστος ο Παυλος33 με την αναρτηση του. πρεπει πρωτα να ξεκαθαριστει η χρηση....

 

οσο για το ''οριακά ίσως ανήκει σε Περιοχή Ειδικής Προστασίας για την Ορνιθοπανίδα (SPA)'' μπες στο geodata.gov.gr και με συντεταγμενες ΕΓΣΑ θα δεις αν εισαι μεσα ή οχι. Αν εισαι πολυ οριακα, μπορεις να κανεις ερωτηση στην Αποκεντρωμενη Διοικηση της περιοχης σου να σου απαντησει (κατι το οποιο μπορει να παρει μεχρι και 1-2 χρονια). Ωστοσο καπου στη νομοθεσια διαβασα οτι γηπεδα ακομα και σε αποσταση 300 μετρων απο τα ορια NATURA 2000  χρειαζονται Ειδ. Οικ. Αξιολογηση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.