Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επείγον! Κινητοποίηση στο ΕΤΑΑ τη Δευτέρα 22/12/14 στις 9,00πμ


SynelefsiMixanikon

Recommended Posts

http://synelefsimixanikon.espivblogs.net/%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%AF%CE%B3%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84/

 

1. Για το ΕΤΑΑ

Αυτή τη στιγμή το ταμείο δεν μπορεί να δώσει ασφαλιστική ενημερότητα σε κανέναν απολύτως μηχανικό! ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως χρωστάμε τις αναδρομικές αυξήσεις με προσαύξηση και όχι μόνο αυτοί που είχαν χρέη προς το ταμείο! Όλες οι καταστάσεις των οφειλετών στάλθηκαν στην ΗΔΙΚΑ και από εκεί στις ΔΟΥ. Περιλαμβάνονται ακόμα και οι αυξήσεις των εισφορών (από 7/2011) τις οποίες το ταμείο δεν μας ζήτησε ποτέ να πληρώσουμε. Οι αυξήσεις αυτές είναι προσαυξημένες με τους τόκους υπερημερίας και όλες τις τοκογλυφικές επιβαρύνσεις! Η διαδικασία κινήθηκε «υπηρεσιακώς» με βάση το νόμο 4254/2014. Προετοιμάστηκε πάνω από ενάμιση μήνα από το ΤΣΜΕΔΕ και όλους τους κλάδους του ΕΤΑΑ. Αυτή η ενέργεια δεν καλύπτεται από καμιά απόφαση της διοίκησης του ταμείου.
Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών θέλουν να εισπράξουν βίαια ασφαλιστικές εισφορές και μάλιστα όχι μόνο τις ληξιπρόθεσμες, αλλά και τις προσαυξημένες, παρά την απόφαση της διοίκησης του ΕΤΑΑ, αυξήσεις εισφορών τις τελευταίας τριετίας.

Η καταρρέουσα κυβέρνηση δεν σταματά πουθενά! Περισσότερες από 80 βουλευτικές και υπουργικές τροπολογίες έχουν κατατεθεί τα τελευταία 24ωρα στα νομοσχέδια που ψηφίζονται αυτές τις ημέρες στη Βουλή, ενώ έχει προγραμματιστεί η ψήφιση τριών νομοσχεδίων έως και τη Δευτέρα. Η αντισυνταγματική εκτροπή επιτείνεται.

Η αναγκαστική είσπραξη ασφαλιστικών οφειλών από τις ΔΟΥ αποτελεί μια ακόμα βόμβα για την ζωή των ασφαλισμένων, μετά μια σειρά πληγμάτων που προηγήθηκαν (όπως η αποστολή στοιχείων οφειλετών στο ΚΕΑΟ και η καταστροφική αύξηση εισφορών, παρά τις αντίθετες αποφάσεις της διοίκησης του ταμείου, η απώλεια της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και των ασφαλιστικών προϋποθέσεων άσκησης επαγγέλματος για την πλειοψηφία των μηχανικών, η αρπαγή αποθεματικών).

Οι σημερινοί πρωτεργάτες της μνημονιακής καταστροφής στο ταμείο είναι γνωστοί. Πρόκειται για τον πρόεδρο του ΕΤΑΑ Σελιανάκη, την προϊσταμένη εισφορών στο ΤΣΜΕΔΕ Λέκκα και την κυβερνητική επίτροπο.

Τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του ΕΤΑΑ αλλά και της ΔΕ του ΤΣΜΕΔΕ είτε δεν θέλησαν είτε δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την καταστροφή. Ασφαλώς δεν εξομοιώνουμε όλα τα μέλη των διοικήσεων αυτών με τους πρωταίτιους. Εφόσον όμως διατηρούν ίχνος ευθιξίας οφείλουν να παραιτηθούν: η Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών πάντως το απαιτεί. Καλούμε να ζητήσουν το ίδιο όλοι οι φορείς των μηχανικών αλλά και των υπόλοιπων ασφαλισμένων στο ΕΤΑΑ.

Η Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών καλεί όλους τους μηχανικούς, που ορθώνουν ή θέλουν να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στην εξόντωση και την καταστροφή που μεθοδεύεται , σε κινητοποίηση την Δευτέρα 22.12.2014, στις 9.00πμ, στα γραφεία του ΕΤΑΑ (Μάρνη 22), για να ακυρώσουμε οριστικά τη λειτουργία της σημερινής διοίκησης του ταμείου, που στη συνείδηση των ασφαλισμένων έχει ήδη εκπέσει..

 

2. Για το ΤΕΕ.

Ένας από τους λόγους που οι εκπρόσωποι των μηχανικών στο ΤΣΜΕΔΕ και το ΕΤΑΑ παρέμειναν είτε αδρανείς είτε ανήμποροι να αποτρέψουν την από καιρό και εμφανώς κλιμακούμενη σημερινή καταστροφή, είναι η ανάμειξή τους στην περαιτέρω εμπλοκή των αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ στην Τράπεζα Αττικής. Την πολιτική όμως ευθύνη για αυτό, φέρει η ΔΕ του ΤΕΕ, που μονίμως προκαλεί και καλύπτει αυτή την εμπλοκή.

Η Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών καλεί την Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ να ακυρώσει την τελευταία απόφαση της ΔΕ του ΤΕΕ τη συμμετοχή του ΤΣΜΕΔΕ στην επερχόμενη ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Αττικής.

 
  • Upvote 11
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Τα λέτε δεν τα λέτε κανένας δεν ακούει....και ο λόγος είναι πως δεν δείχνετε ότι σας ενδιαφέρει ο μηχανικός αλλά το κόμμα....βέβαια αυτό είναι κοινό σε όλες τις παρατάξεις.....

Edited by Faethon11
  • Upvote 7
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Μόλις εκτύπωσα ηλεκτρονικά ασφαλιστική ενημερότητα από το site του ΤΣΜΕΔΕ. Βέβαια, δεν έχω οφειλή σε σχέση με τα ειδοποιητήρια.

 

Ως προς τα λοιπά, συμφωνώ στην πλειοψηφία.

Edited by nikmmech
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Η Ανοιχτή Συνέλευση δεν είναι παράταξη, έχει συμμετέχοντες που ανήκουν σε κάποιες παρατάξεις και άλλους που δεν ανήκουν πουθενά, όπως εγώ. Εκεί ο καθένας μιλάει για τον εαυτό του και δεν έρχονται έτοιμα κείμενα παρατάξεων.

 

Το ότι ενδιαφέρεται για τους μηχανικούς το έχει αποδείξει νομίζω με τη διαδικασία του σφραγίσματος των βιβλιαρίων και άλλες δράσεις. Αλλά αν δεν ενδιαφέρονται οι ίδιοι οι μηχανικοί να συμμετέχουν και να αναλάβουν δράση πόσα να κάνεις?

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

ε λοιπόν...προσοχή τι θα ψηφίσετε στις επόμενες εκλογές που ειναι και  κοντα μάλλον...

Link to comment
Share on other sites

αυτό που ΔΕΝ λένε και οι ''αριστεροί ''  μηχανικοί είναι ότι τρώμε αυξήσεις για να μην έχουν ΑΥΞΗΣΗ ουτε 1 ΕΥΡΩ οι προ 93  όσοι είναι αυτοί

 

από την άλλη πας για διαμαρτυρια για το ΕΤΑΑ και σου κοτσαρουν και 2-3  ΑΣΧΕΤΑ ΠΑΝΟ για καθαριστριες κτλ

 

 

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΛΕΣ οι παρατάξεις ΙΔΙΕΣ ΕΙΝΑΙ....αν    πάμε αυριο 5000 ατομα θα μας έχει φώτο και το left.gr και η ΑΥΓΗ τι κόσμο μάζεψαν...

..να πάρουμε καλά ανταλλάγματα για να βγει ο προεδρος....θέσεις σε επιτροπές του τεε...

να χώσουμε και κάποιον μισθωτό στο ΤΕΕ...να βολέψουμε κάποιον δικό μας βρε αδερφέ τσάμπα τρέχουμε?

 

προσωπικά την κινητοποίηση την ποσταρα αλλού για όποιον ενδιαφέρεται.....αλλά είπαμε όχι και ΑΠΟΛΙΤΙΚ - ΑΚΟΜΑΤΙΚ διαμαρτυρια ότι είναι

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Ετσι, .......

Τα πάντα κομματικά είναι μην λέμε ότι θέλουμε....οκ, μπορεί να πάει 1 και 2 και 10 απλιτίκ αλλά το γενικότερο πλαίσιο είναι κομματικό. 

Link to comment
Share on other sites

Ετσι, .......

Τα πάντα κομματικά είναι μην λέμε ότι θέλουμε....οκ, μπορεί να πάει 1 και 2 και 10 απλιτίκ αλλά το γενικότερο πλαίσιο είναι κομματικό. 

ίκαρε από βιασύνη τογραψες ξεχνώντας???  το  Ο  όμικρον 8-)

Edited by akius
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.