Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πυροπροστασία κέντρου δερματοστιξίας


xristina_ts

Recommended Posts

Καλημέρα,

 

θα ήθελα να ρωτήσω για την πυροπροστασία ενός κέντρου δερματοστιξίας σε εμπορικό κέντρο με άδεια οικοδομής του 1992 με αίτηση για τη χορήγηση αυτής το 1986, σε ποια νομοθεσία θα πρέπει να βασιστεί?? Στην 3/81 ή στην 8γ/2007??

 

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Αφού η οικ. άδεια εκδόθηκε το '92,  πας με το διάταγμα το 71/88 στην αντίστοιχη κατηγορία (άρθρο).

 

Η 3/81 δεν έχει καμμία σχέση γιατί αφορά συνάθροιση κοινού, κάτι που δεν εντάσσεται η δική σου δραστηριότητα.

Link to comment
Share on other sites

Μου είχαν πει κάποια στιγμή στην Π.Υ. για την κατάταξη ενός κτιρίου σε προυφιστάμενο ή νέο, λαμβάνεται υπόψιν η ημερομηνία αίτησης για τη λήψη της οικοδομικής άδειας και όχι η ημερομηνία έκδοσης. Γνωρίζετε εσείς κάτι τέτοιο?

Link to comment
Share on other sites

και εγω αυτη την εντυπωση εχω. οτι για την πυροπροστασια μας ενδιαφερει η ημερομηνια αιτησης της αδειας. αφου στο εντυπο την γνωστοποιησης ζηταει ιδιαιτερα την ημερομηνια αιτησης.

Link to comment
Share on other sites

Από την μέχρι τώρα εμπειρία μου πάντως, εμένα σε όλες τις περιπτώσεις έπαιρναν την ημερομηνία έκδοσης της Αδείας Οικοδομής από την Πολεοδομία

Link to comment
Share on other sites

Ισχύει αυτό που λέει ο συνάδελφος @Panagiotis_H

 

@xristina_ts μάλλον λάθος διατύπωση θα έκαναν όταν σου ειπαν οτι σαν χρονολογία λάμβανεται η ημερομηνία αίτησης, αφού όλες οι Πυρ. Διατάξεις αναφέρουν οτι ''...η διάκριση γίνεται σύμφωνα με την ημερομηνία έκδοσης της οικ. άδειας πρίν ή μετά την έφαρμογή του ΠΔ 71/88....''.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, 

 

σήμερα πάλι πήγα στην Π.Υ. και μου είπαν ότι θεωρείται υφιστάμενο, αφού η αίτηση έχει γίνει το 86, παρόλο που η άδεια έχει βγει το 92. Το τσεκάραν λέει και με την Αθήνα! Τι να πω! Και εγώ αυτήν την εντύπωση είχα @dib αλλά αφού έτσι το θέλουν, οκ.

 

Ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση! 

 

Καλή χρονιά να έχουμε!

Link to comment
Share on other sites

Διόρθωση SOS! Με αφορμή τη συζήτηση, κοίταξα τη διευκρινιστική διαταγή του ΠΔ 71/88 και είδα ότι: ως οριακό σημείο είναι η Αίτηση για άδεια έκδοσης οικοδομής!!

εγώ τόσες φορές με την ημερομηνία έκδοσης πήγαινα, και σε όσες ΠΥ είχα πάει δε μου είχαν πει τίποτα, οπότε αν μου το πουν κάποια στιγμή, θα έχουν δίκιο!

Link to comment
Share on other sites

Άρα, και μια υπόθεση για ένα εστιατόριο που μου ήρθε τώρα με αίτηση το 1983 και έκδοση οικοδομικής άδειας το 1992 πάλι θεωρείται υφιστάμενο. Έτσι δεν είναι??? Και ας έχουν περάσει 10 χρόνια σχεδόν από την αίτηση μέχρι να εκδοθεί η οικοδομική άδεια!

Link to comment
Share on other sites

 Και ας έχουν περάσει 10 χρόνια σχεδόν από την αίτηση μέχρι να εκδοθεί η οικοδομική άδεια!

 

Σε 10 χρόνια δεν μπορεί να έχει εκδοθεί οικ. άδεια απο πολεοδομία, αφου, απ΄οσο γνωρίζω (και ας το επιβεβαιώσουν οι πολ. μηχανικοι + αρχιτέκτονες), στο 9μηνο (απο την ημερομηνία αίτησης για έκδοση οικ. άδειας) αν δεν έχουν κατατεθεί όλες οι μελέτες + σχέδια + φορολογφικά, η υπόθεση παει αρχείο.

 

Συνεπώς για μένα, δεν μπορεί να ισχύει κάτι τετοιο, δηλ. στην οικ. άδεια να γράφει ημερομηνία αίτησης 1986 και ημερομηνία έκδοσης 1992 !!!

 

Κάποιο γραφικό λάθος έχει γίνει ή κάποια λαμογιά παίζει !!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.