Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Δείτε με ένα κλικ πόσα ένσημα έχετε στα ταμεία


Engineer

Recommended Posts

Θέλω να πιστεύω ότι το επερχόμενο σύστημα κάθε φορά που θα κάνεις log in θα είναι ήδη ενημερωμένο (να μη κάνει δηλαδή 40 λεπτά να ανοίξει) και σου λέει πόσα συντάξιμα χρόνια έχεις συμπληρώσει (αθροίζοντας εισφορές και ένσημα από όλα τα ταμεία που εμπλέκεσαι), πόσα σου απομένουν για την ελάχιστη σύνταξη που δύνασαι να πάρεις και στην περίπτωση που έχεις ξεπεράσει τα ελάχιστα απαιτούμενα να σου λέει στην πόση σύνταξη βρίσκεσαι. Με το πάτημα του κουμπιού "βγαίνω στη σύνταξη" να μπορείς να την πάρεις από τον επόμενο, κι όχι μετά από 3 μήνες, χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθείς καμία υπηρεσία. Αν δε το κάνει αυτό, τότε δεν αξίζει κανενός επαίνου.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

georgios_m, zefuros, pantsel, τα είπατε όλα:

1. Το έργο αυτό είναι πραγματικά σημαντικό. Αφορά και επηρεάζει όλους τους πολίτες, είναι αναπτυξιακό (γιατί εξοικονομεί τεράστιο αριθμό εργατοωρών) και ταυτόχρονα χτυπάει τη διαφθορά (απάτες σε βάρος του ΙΚΑ, μαϊμού συντάξεις κ.ά.). Αυτά περιμένουμε από το κράτος, όχι έργα-βιτρίνες.

2. Το έργο άργησε, προφανώς. Η απαιτούμενη τεχνολογία-τεχνογνωσία (Η/Υ) είναι απλούστατη και υπήρχε ήδη από τη δεκαετία του '80.

3. Το έργο άργησε επίτηδες. Αυτό δε μπορεί να το πει κανείς με βεβαιότητα, ωστόσο είναι διαπιστωμένο ότι πολλές φορές στην Ελλάδα μικρά συμφέροντα (που πολλαπλασιασμένα έχουν πολιτικό βάρος) εμποδίζουν την πρόοδο (π.χ. ΚΤΕΛ & ΟΣΕτζήδες vs. ανάπτυξη σιδηροδρομικών μεταφορών). Πάντως είμαι από αυτούς που θεωρούν ότι η μηχανογράφηση σε πολλούς τομείς θα μπορούσε να είχε γίνει δεκαετίες νωρίτερα, εάν υπήρχε πολιτική βούληση.

4. Η τρόικα 'μας ανάγκασε' ( ; ) να κάνουμε το έργο. Είναι κρίμα που εκατοντάδες τέτοια θέματα, μικρά και μεγάλα, που σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες οι πολίτες ωφελούνται χρόνια από αυτά, μπήκαν 'στο ίδιο σακί' με τη (σκληρή) δημοσιονομική προσαρμογή των μνημονίων. Αυτά που τόσο χρειάζεται η χώρα, βαφτίστηκαν από τους λαϊκιστές (που αμφιβάλλω αν τα διάβασαν ποτέ) "μνημόνιο" και καταδικάστηκαν μαζί με τις περικοπές. Έτσι τρέφεται το επιχείρημα "μόνοι μας, δε θα τα κάναμε ποτέ".

 

Εγώ θέλω να πω μπράβο σε όλους όσους δούλεψαν για αυτό το έργο, γιατί είναι προφανές ότι απαιτήθηκε αρκετή δουλειά. Σε πολιτικό επίπεδο, σε Υπουργούς και Τρόικα, δυσκολεύομαι να πω μπράβο, μάλλον πιο ταιριαστό είναι το 'Επιτέλους'!

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Αν  υπηρχε  μηχανογραφηση  από  τις  αρχες  δεκαετιας  1990  προφανως  θα  προλαμβαναμε 

την  χρεωκοπια  της  χωρας  μας  η  οποια   θα  ταλαιπωρησει     και  τις  επομενες  2  γενιες  

 αλλα  οποιος  τοτε  μιλαγε  για  τετοια  θεματα  τον  εκτελουσαν  εν  ψυχρω 

συνδικαλιστες  και  καναλαρχες  ,  κυκλώματα   ιδιωτικα ,  και  επαγγελματιες   που  ευδοκιμουν  και  πλουτιζουν από  την  αναρχια    στην  δημοσια  διοικηση  

μπορω  επομένως  να  θεωρησω  την  μικρη   αυτή  προοδο   ως  ένα  μεγαλο  βημα  για   την  εξυγιανση  του  δημοσιου  τομεα 

δεν  αρκει  όμως   αυτό   πρεπει  να  ακολουθησει  μια  ολοκληρη  νομοθετικη  επανασταση   4-5  δεκαετιων  για  να  βγουμε  από  το  βαθυ  πηγαδι  που  εχουμε  πεσει  .  το  μοναδικο  θετικο  σημεια  στα  5  μαυρα  αυτά  χρονια  της  επιτροπειας  από  τους  δανειστες .

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά

Παιδιά μπήκα στο σύστημα

 ΑΤΛΑΣ και πάτησα  αποδέχομαι ο εξυπηρετητής του συστήματος να συνδεθεί στο TAXIS με τους προσωπικούς κωδικούς μου και να τραβήξει τα δεδομένα στο ΑΤΛΑΣ,

αλλά τώρα το ξανσκέφτηκα μήπως βιάστηκα να δώσω έγκριση ΟΚ και μετάνιωσα.

Γίνεται να το κάνω να ξεσυνδεθεί?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Μπα, πίστεψέ με αν ήθελαν να τα συνδέσουν, (που το κάνουν ανα πάσα στιγμή) δεν περίμεναν το δικό σου κλικ

Link to comment
Share on other sites

Καθε φορα που θα μπαινεις θα σου ζητα εξουσιοδοτηση κσι σιγουρα αυτο που λεει ο Ικαρος

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.