Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αντλία θερμότητας - μη επαρκής θέρμανση


lemouz75

Recommended Posts

Καλη Χρονια να εχουμε με υγεια και τυχη.Το προβλημα που αντιμετωπιζω εχει να κανει με την αντλια θερμοτητας που εχω βαλει.Η αντλια ειναι χαμηλων θερμοκ. τυπου scroll  11.9kw(δεν ειναι inverter) με βαθμο αποδοσης 2,72cop στους 2βαθμους  (air) και 45 βαθμους(water) και ειναι συνδεμενη με δοχειο αδρανειας 200lit..Tο σπιτι ειναι Θεσσαλονικη  110τμ(εχει γινει θερμομονωση και εχουν μπει καινουργια κουφωματα ολα με το  εξοικονομω κατ οικον ). Συνολο σωματων (πανελ) 10 συν το boiler του θερμοσιφωνα.Δεν γνωριζω ποσες θερμιδες ειναι τα σωματα μου.Η καταναλωση που βλεπω ειναι περιπου 40kwh ανα ημερα για αυτες τις μερες που εχει μεχρι και -7 στην Θεσσαλονικη.Το θεμα ειναι οτι το σπιτι εχει κατα μεσο ορο 19 με 20 βαθμους το μεγιστο  και τα σωματα δεν ειναι καινε ουτε και το νερο του θερμοσιφωνα ειναι καυτο.Ζητησα απο τον θερμουδραυλικο να ανεβασει την ρυθμιση του νερου που εχει στον control της αντλιας απο 55c σε 60c αλλα δεν παει  η ρυθμιση πανω απο 55c στο control.Tα χαρακτηριστηκα της αντλιας λενε οτι μπορει να δωσει θερμοκρασια νερου μεχρι 65c.Οποιος γνωριζει και μπορει να με βοηθησει ας πει την γνωμη του και οτι αλλες πληροφοριες μπορω να δωσω ρωτηστε με.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

post-98535-0-00384600-1420294833_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 149
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλή χρόνια φίλε μου,

πρώτoν, τα σώματα που έχεις είναι διαστασιολογημενα για τέτοιες θερμοκρασίες νερού? η μήπως κράτησες αυτά που είχες από πριν που υποθέτω δουλεύαν με μεγαλύτερες θερμοκρασίες?

Και εγώ αντλία έχω στο σπίτι, δουλεύει άψογα όπου τα σώματα είναι σωστά διαστασιολογημενα. Σε ένα δωμάτιο που δεν υπήρχε δυνατότητα αλλαγής του σώματος, η διαφορά είναι αισθητή...

Edited by dada
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Φιλε dada εγω εχω τα κλασικα σωματα πανελ και δουλευαν με λεβητα πετρελαιου πριν.Για βοηθησημε λιγο μπας κ βγαλω καμμια ακρη.

Link to comment
Share on other sites

Χρειάζεσαι μηχανολόγο να προβεί σε μελέτη θερμικών απωλειών αρχικά και στη συνέχεια διαστασιολόγηση των θερμ. σωμάτων καθώς και της αντλίας θερμότητας και σύγκριση με αυτά που υπάρχουν στην εγκατάσταση.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Εάν τα σώματά σου ήταν υπολογισμένα να θερμαίνουν τους χώρους σου με δεδομένη θερμοκρασία νερού προσαγωγής 85oC και τώρα η ΑΘ σου προσάγει νερό θερμοκρασίας 60οC είναι φυσιολογικό.Ό,τι σου είπε ο συνάδελφος nikmmech από πάνω

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μαλλον θελεις μεγαλύτερα σώματα. Επικοινώνησε πρώτα με την εταιρεια της αντλίες μήπως ειναι και κάποιο θεμα ρυθμίσεις και μετα βρες έναν μηχανικό να σου διαστασιολογησει τα σώματα που ταιριάζουν στην περιπτωση σου

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν εχω ασχοληθει με επιθεωρησεις κ εξοικονομω κτλ (και δεν προκειται) οποτε δεν γνωριζω την διαδικασια, αλλα δεν γινονται 2 ενεργειακες επιθεωρησεις? Οι επεμβασεις γινονται στο φλου και χωρις μελετη? Μεγαλη εντυπωση μου κανει.... Με θερμομονωση και αντλια ανεβαινουμε κατηγορια και παει, τελος??? Πετανε την αντλια στο δικτυο και αντε γεια? 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.