Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μη Κοινοποίηση Διορισμού Πραγατογνώμονα από τους διαδίκους


Recommended Posts

Στις 9/1/2014 συνάδελφος ζήτησε εξαίρεση και διορίσθηκα στη θέση του ως πραγματογνώμων σε δικαστική υπόθεση ασφαλιστικών μέτρων. Ωστόσο ποτέ δε μου κοινοποιήθηκε από τους διαδίκους η απόφαση αυτή και σήμερα (9/1/2015) μέσω του μηχανικού του εναγομένου έμαθα προφορικά για το διορισμό μου χωρίς φυσικά καμία κοινοποίηση. Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

 

1) Ηταν υποχρεωμένοι οι διάδικοι (ή ένας εξ αυτών) να μου εχουν κοινοποιήσει το διορισμό;

2) Οι δικές μου ενέργειες ποιές πρέπει να είναι;

Edited by atsimeri
Link to comment
Share on other sites

Κατ αρχην αν δεν σου κοινοποιηθει διορισμος (δια του δικαστικου επιμελητη) δεν κανεις τιποτα.

Η κοινοποιηση αυτη μπορει να γινει και απο το δικαστηριο κατ ευθειαν.

Παντως απο την ημερα που το δικαστηριο παιρνει την αποφαση διορισμου σου μεχρι να σου κοινοποιηθει μπορει να περασουν 2-3 μηνες.

Η γνωμη μου ειναι να περιμενεις.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Πιθανότατα το δικαστήριο σε όρισε πραγματογνώμονα και θα σε ειδοποιήσει ο επιμελέστερος (επισπεύδων) των διαδίκων. Αν δε σε ειδοποιήσει κανείς σημαίνει οτι δεν ενδιαφέρεται κανείς για να προχωρήσει η δίκη.

Πριν δεχθείς τον ορισμό σου, λάβε γνώση της υπόθεσης, εκτίμησε αν μπορείς - έχεις τις γνώσεις για να την κάνεις και προσδιόρισε - ανέφερε την εκτίμησή σου για την αμοιβή σου (ανάλογα με το χρόνο που θα αφιερώσεις και τη σπουδαιότητα του θέματος). Πάρε προκαταβολή 50% αν δε θες να κάνεις τζάμπα δουλειά και κάνε τη δουλειά σου με αυστηρά επαγγελματικό τρόπο.με μοναδικό σκοπό να ανακαλύψεις την αλήθεια. Μην ξεχνάς οτι έχεις ευθύνη για τεκμηριωμένο πόρισμα, διαφορετικά θα μπλέξεις με τους δικηγόρους.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

και να προσθέσω εγώ (στα όσα σωστά εγραψε ο GPER) ότι θα πρέπει να πάρεις το συννολικό ποσόν της αμοιβής πριν την παράδοση, μάλλον με την παράδοση (1 μέρα πριν γίνεται η καταβολή σε τραπεζικό λογαριασμό και αφούύ ελέγξεις τότε μόνο την δίνεις). Επίσης κάνεις και συμφωνητικό (ε γ γ ρ α φ ο  και το καταθέτεις στην Εφορία)

και φυσικά κρατάς την απόσταση που απαιτείται σε αυτές τις περιπτώσεις

Edited by alfisti1978
Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω ότι αρκεί να μην την παραδώσεις αν δεν εξοφληθείς. Το ιδιωτικό συμφωνητικό μπορεί να σου δημιουργήσεις κάποιο μπέρδεμα (όχι φορολογικό) και από την άλλη δεν σου εξασφαλίζει την αποπληρωμή σου, διότι πολύ απλά μπορεί να μη θέλουν να την παραλάβουν ποτέ.

ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΞΟΦΛΗΘΕΙΣ - 50% ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.