Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Κλιματική Αλλαγή-Φαινόμενο του θερμοκηπίου


Ήρωνας

Recommended Posts

Μετά από ένα (όχι και τόσο λεπτομερές) ψάξιμο παρατήρησα πως δεν υπάρχει κάποια συζήτηση στο Forum σχετικά με την Κλιματική Αλλαγή.

Θεωρώ λοιπόν πως το παρόν θέμα μας αφορά σε πολύ μεγάλο βαθμό καθώς οποιαδήποτε λύση, είτε μικρή (σε ατομικό, οικιακό και ομαδικό επίπεδο) είτε μεγάλη (κρατικό επίπεδο ή εφαρμογή διεθνών αποφάσεων), είτε υποχρεωτική είτε εθελοντική (που νομίζω πως είναι η σημαντικότερη και η πιο "αδικημένη") θα εφαρμοστεί απο μηχανικούς.

Ταυτόχρονα μέσα από την συναναστροφή μου με μηχανικούς παρατήρησα μεγάλη άγνοια και ακόμη μεγαλύτερη παραπληροφόρηση, σχετικά με το τι ισχύει για την Κλιματική Αλλαγή.

Εδώ λοιπόν ευελπιστώ να γίνει έναν όμορφος διάλογος σχετικά με δύο θέματα.
Πρώτον και κυριότερο τι θεωρεί ο καθένας ότι ισχύει. Κάθε άποψη όμως πρέπει να στηρίζεται και σε αντίστοιχα επιστημονικά επιχειρήματα. Τέτοια μπορεί να είναι δημοσιευμένες έρευνες, επιστημονικά άρθρα, papers και εργασίες και όχι κάποιο τυχαίο μπλογκ ή κάτι που άκουσα από έναν γνωστό γνωστού :smile: .
Δεύτερο θέμα συζήτησης είναι τι μπορεί να κάνει κάθε μηχανικός, ανάλογα το αντικείμενο του, ώστε να συμβάλει στον περιορισμό του φαινομένου της Κλιματικής Αλλαγής (αυτό βέβαια προϋποθέτει πως κάποιος συμφωνεί πως υπάρχει την Κλιματική Αλλαγή) αλλά και γενικά για την μείωση των ανθρωπινων επιπτώσεων στο περιβάλλον.

*Προσθήκη: Επίσης θα ήταν πολύ ενδιαφέρον όσοι αμφισβητούν την ύπαρξη της κλιματικής αλλαγής και το κατα πόσο αυτή οφείλεται στον άνθρωπο, να παραθέσουν και κάποιες έρευνες και στοιχεία τα οποία στηρίζουν αυτήν την άποψη.

Edited by Ήρωνας
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 63
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Mea culpa. Έκανα λάθος διατύπωση. Δεν βρήκα ενεργή συζήτηση.
Η συζήτηση που παραθέτεις όπως θα δεις είναι ανενεργή για πάνω απο 2 χρόνια, ενώ είχε ξεφύγει μερικώς και από το αρχικό θέμα, γι' αυτό και δεν θέλησα να κάνω κάποιο σχόλιο εκεί.
Επιπρόσθετα έχουν δημοσιευθεί πολλά στοιχεία μετά το 2012 και μετά και θεώρησα πως θα ήταν πολύ κακή βάση το να επαναφέρουμε μια τόσο παλιά συζήτηση ενώ θα ήταν προτιμότερο να ξεκινήσει μια καινούρια απο μηδενική βάση.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστά, μετά το 2012 έχουν προκύψει νέα στοιχεία. Ακόμη και περιοδικά και βιβλία του 2010 που έχω βασίζονται σε παλαιότερα στοιχεία του 2007. Καλό θα είναι να συζητήσουμε το θέμα με βάση τα νέα δεδομένα. 

Link to comment
Share on other sites

Ένα κάπως μονόπλευρο site αλλά τουλάχιστον παρέχει όλες τις πηγές του ώστε αν θέλει να τις αμφισβητήσει κάποιος να μπορεί να το κάνει:

http://theconsensusproject.com/

Και ένα παρόμοιο της NASA:

http://climate.nasa.gov/

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 "Διαχείριση της ιονόσφαιρας για στρατιωτικές ανάγκες"

Δεν ζητώ τώρα απάντηση ούτε έχω εγώ κάποια έτοιμη, απλώς το θέτω ως θέμα συζήτησης. Είναι άραγε όλοι οι αρθρογράφοι που ασχολούνται με το θέμα "τρελαμένοι"; Είναι άνθρωποι με ανύπαρκτο επιστημονικό υπόβαθρο που παρασύρονται από άλλες δημοσιεύσεις; Ή μήπως στηρίζονται στην άγνοια του αναγνώστη με σκοπό την πολιτική προπαγάνδα μέσα από την τρομοκράτησή του; Πάρτε υπ’ όψη σας ότι ακούστηκε επίσημη καταγγελία στο βήμα του ΟΗΕ για το σύστημα αυτό…

http://rt.com/news/161672-haarp-closure-weather-experiments/

http://el.wikipedia.org/wiki/Haarp

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=421637

Δεν ζητώ να υιοθετήσουμε σενάρια επιστημονικής φαντασίας, απλώς θέτω το ερώτημα: Μήπως η ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή δεν περιορίζεται στην αύξηση των αερίων του θερμοκηπίου αλλά επεκτείνεται και σε άλλους παράγοντες;  

Edited by Konstantinos IB
Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω ασχοληθεί τόσο με το τι περιβαλλοντικές επιπτώσεις μπορεί να έχει ο πειραματισμός στην ιονόσφαιρα αλλά μερικά πράγματα είναι  δεδομένα.

1) Η ιονόσφαιρα περιέχει μόρια και ιόντα που απορροφούν την υπεριώδη ακτινοβολία και τις ακτίνες Χ ενώ αντανακλούν τα ραδιοκύματα με πολύ μεγάλο μήκος κύματος. Οπότε είναι αδύνατο να παίζει κάποιο ρόλο στην κλιματική αλλαγή σε ότι αφορά το φαινόμενο του θερμοκηπίου και την απορρόφηση υπέρυθρης ακτινοβολίας.

2) Η ιονόσφαιρα βρίσκεται στο ανώτατο μέρος της ατμόσφαιρας και επομένως δεν παίζει (απο μόνη της) ουσιαστικό ρόλο στον καιρό και το κλίμα. Τοπικά καιρικά φαινόμενα μπορούν να επηρεαστούν αλλά σε βαθμό και κλίμακα που δεν πλησιάζουν σε καμία περίπτωση τα σενάρια συνομωσίας.

3) Πάμε τώρα σε κάτι ουσιαστικότερο. Το HAARP δεν αποτελεί ούτε τεράστια, ούτε μυστήρια, ούτε μυστική, ούτε μοναδική εγκατάσταση. Είναι μια πολύ συγκεκριμένη εγκατάσταση με γνωστές δυνατότητες, που μάλιστα βασίστηκε κατα ένα μεγάλο βαθμό στις έρευνες 2 Ελλήνων του Διονύση Παπαδόπουλου και του Νικόλα Χριστοφίλου.
Αντίστοιχες ή παρόμοιες εγκαταστάσεις υπάρχουν σε πάρα πολλά μέρη του κόσμου με πιο "κοντινή" μας την Κύπρο ενώ ενδεικτικά άλλες χώρες που έχουν παρόμοιες εγκαταστάσεις είναι η Ιαπωνία, η Ρωσία (το οποίο είναι 53 φορές πιο ισχυρό από το HAARP) , το Πουέρτο Ρίκο (όπου μάλιστα γυρίστηκαν και κάποιες σκηνές από ένα Τζειμς Μποντ, τόσο μυστικές εγκαταστάσεις είναι!!) αλλά και η Νορβηγία με συμμετοχή πολλών ευρωπαικών χωρών.|
Μάλιστα το ευρωπαικό HAARP ονόματι EISCAT είναι 278 φορές πιο ισχυρό από αυτό των ΗΠΑ!!!

Τώρα αν αναρωτιέσαι πως ξεκίνησε όλη αυτή η συζήτηση περι HAARP εδώ εξιστορεί κάποια πράγματα:
http://ellinikahoaxes.gr/2014/10/14/%CF%80%CF%89%CF%82-%CF%84%CE%BF-haarp-%CE%B1%CF%80%CE%AD%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%B7-%CF%86%CE%AE%CE%BC%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85/

Για να πάμε και εντός θέματος θεωρώ πως η Κλιματική Αλλαγή δεν επηρεάζεται από τέτοιου είδους εγκαταστάσεις σε ικανό βαθμό ώστε να είναι παρατηρήσιμος.
Επίσης δεν βλέπω (προς το παρόν) κάποια άλλη ανθρώπινη δραστηριότητα που να επηρεάζει ουσιαστικά την Κλιματική Αλλαγή, σε παγκόσμιο επίπεδο, πέρα από την έκλυση θερμοκηπιακών αερίων. Τοπικά προφανώς και υπάρχουν, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο και σε μακροχρόνιο διάστημα τα θερμοκηπιακά αέρια είναι αυτά που παίζουν τον σημαντικότερο (και μοναδικό μάλλον ρόλο).
Θα μπορούσα μόνο να συμπεριλάβω την αποψίλωση των δασών και την αστικοποίηση των αγροτικών περιοχών και γενικά την αλλαγή χρήσης γης, η οποία μειώνει την βλάστηση και αλλάζει το albedo και την παραγωμένη ενέργεια τοπικά.

Edited by Ήρωνας
Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω ασχοληθεί τόσο με το τι περιβαλλοντικές επιπτώσεις μπορεί να έχει ο πειραματισμός στην ιονόσφαιρα αλλά μερικά πράγματα είναι  δεδομένα.

Κακώς. Να ασχοληθείς. Αν ήταν το πράγμα να φαίνεται από τα συνήθη δεδομένα τότε χαιρέτα το. Δεν θα το φέρναμε απλώς ως θέμα συζήτησης αλλά ως θέμα αντιμετώπισης. Δεν πιστεύω φυσικά ότι πρόκειται περί ενός Αμερικανικού υπερόπλου  :) ούτε ότι προκαλεί...σεισμούς  :D. Το αντίθετο. Πιστεύω ότι το γεγονός πως το έχουν και άλλες χώρες εκτός των ΗΠΑ είναι πολύ ανησυχητικό.

 

Υ.Γ. Μιλάω πάντα με υποθέσεις διότι ούτε εγώ έχω ερευνήσει το θέμα από επιστημονική σκοπιά και το συζητώ αποσκοπώντας σε μια σοβαρή επιστημονική ανάλυση.

Edited by Konstantinos IB
Link to comment
Share on other sites

μπορειτε να ριξετε μια ματια και εδω:

 

http://www.cru.uea.ac.uk/

 

εχει αρκετες πληροφοριες για ενημερωση και ερευνα...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.