Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

«Συστημένο γράμμα» πριν από την επίσκεψη της Εφορίας


Engineer

Recommended Posts

«Συστημένο γράμμα» από την Εφορία θα λαμβάνουν φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που πρόκειται να ελεγχθούν, προκειμένου να ενημερώνονται εγκαίρως, ώστε να μην υποβάλλουν τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις για τις χρήσεις τις οποίες θα αφορά ο έλεγχος.

 

Σύμφωνα με τον νέο Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών, από τη στιγμή που θα εκδοθεί εντολή για φορολογικό έλεγχο, δεν επιτρέπεται η υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων για τα φορολογικά αντικείμενα, τα οποία πρόκειται να ελεγχθούν.

 

Οι λεπτομέρειες για τη διαδικασία που θα ακολουθείται σ’ αυτές τις περιπτώσεις καταγράφονται σε εγκύκλιο της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Αικατερίνης Σαββαΐδου.

 

Στο εξής, όποιος φορολογούμενος πρόκειται να ελεγχθεί, θα ενημερώνεται γι’ αυτό μέσω συστημένης επιστολής που θα αναγράφει τη σχετική εντολή ελέγχου. Με τον τρόπο αυτό, θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει ανακύψει με πολλούς φορολογούμενους, οι οποίοι υπέβαλαν τροποποιητικές δηλώσεις για χρήσεις για τις οποίες επρόκειτο να ελεγχθούν, καθώς δεν γνώριζαν ότι είχαν εκδοθεί εντολές ελέγχου γι’ αυτούς.

 

Στη συστημένη επιστολή θα αναγράφεται ρητά ότι από την ημερομηνία έκδοσης της εντολής ελέγχου, η υποβολή εκπρόθεσμης αρχικής ή τροποποιητικής φορολογικής δήλωσης δεν παράγει έννομο αποτέλεσμα.

 

Πάντως, στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι οι τροποποιητικές δηλώσεις φορολογουμένων που αφορούν τις οικονομικές χρήσεις μέχρι και το 2013 –και εφόσον αποδεδειγμένα οι φορολογούμενοι δεν είχαν ειδοποιηθεί για την έκδοση των εντολών ελέγχου πριν από την υποβολή της δήλωσης– θα γίνονται δεκτές.

 

Πηγή: http://www.efsyn.gr/...psi-tis-eforias

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.