Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

TA σε δημοτικά γήπεδα


manolis1978

Recommended Posts

Καλησπέρα σας.

 

Πρόσφατα μου προτάθηκε να εκτελέσω καθήκοντα ΤΑ σε δημοτικό γήπεδο στο οποίο υπάρχει αθλητική ένωση για προπονήσεις αθλητών λοιπό προσωπικό και κερκίδες. Άγνωστο αν τελούνται επίσημα αγώνες κτλ. Εκτελώ καθήκοντα ΤΑ σε γραφεία αλλά τη συγκεκριμένη δουλειά την απέρριψα για λόγους έλλειψης εμπειρίας και για οικονομικούς λόγους σε σχέση με την απόσταση των εγκαταστάσεων απο την έδρα μου. Σε δεύτερη φάση που έκατσα να ενημερωθώ σχετικά  βρήκα εκτός των άλλων τα παρακάτω που με προβλημάτισαν.

 

1. Απαιτείται εκτός των άλλων πιστοποιητικό ασφάλειας που χορηγείται μετά από σειρά βεβαιώσεων ως προς τις κτηριακές και ΗΜ εγκαταστάσεις από αρμόδιο μηχανικό

2. Για την εκτέλεση των αγώνων απαιτείται προσωπικό ασφαλείας και συντονιστής για το συντονισμό και επικοινωνία με αστυνομία πυροσβεστική κτλ σε θέματα ασφαλείας και εκκένωσης κατα την τέλεση των αγώνων.

 

Και το ερώτημα που έχω είναι αν τα παραπάνω αποτελούν αρμοδιότητες του ΤΑ ή τα παραπάνω αποτελούν εργασία άλλου μηχανικού - προσώπου καθώς στο νόμο 3850/10 στο άρθρο 14 λέει

 

" β) ελέγχει την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των τεχνικών μέσων, πριν από τη λειτουργία τους, καθώς και των παραγωγικών διαδικασιών και μεθόδων εργασίας πριν από την εφαρμογή τους και επιβλέπει την εφαρμογή των μέτρων υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων και πρόληψης των ατυχημάτων, ενημερώνοντας σχετικά τους αρμόδιους προϊσταμένους των τμημάτων ή τη διεύθυνση της επιχείρησης."

 

Για το πρώτο προφανώς το απαιτείς απο τον εργοδότη να βρεί τις βεβαιώσεις. Για το δευτερο?

Edited by manolis1978
Link to comment
Share on other sites

Ο ΤΑ ασχολείται μόνο με θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους (στο δημοτικό γήπεδο) και όχι τους αθλητές, φιλάθλους κ.λ.π.

Πιστοποιητικά Η/Μ, ΥΔΕ, πυρασφάλειας αν δεν υπάρχουν θα πρέπει να το αναφέρει στο βιβλίο υποδείξεων. Τα ζητά - δεν τα εκδίδει ο ίδιος.

Για άλλα μέτρα ασφάλειας κατά τους αγώνες εφόσον δεν αφορούν εργαζόμενους στο γήπεδο δεν έχει ευθύνη υπόδειξης μέτρων

Link to comment
Share on other sites

Εχεις δίκιο... σε συνέχεια της ενημέρωσης βρίκα ότι ο υπεύθυνος ασφαλείας για τους αγώνες πρεπει να ειναι πιστοποιημενος απο την ΕΠΟ, οπότε διαχωρίζονται οι αρμοδιότητες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.