Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μπαράζ ελέγχων ξεκινάει η εφορία σε ακίνητα που ρευματοδοτήθηκαν από το 2008 έως το 2013


Engineer

Recommended Posts

Μπαράζ ελέγχων ξεκινάει η εφορία σε ακίνητα που πήραν ρεύμα από το 2008 έως το 2013.

 

Με απόφαση της ΓΓΔΕ Κατερίνας Σαββαϊδου καθορίζονται τα κριτήρια και οι λεπτομέρειες επιλογής του δείγματος ελέγχου των υποθέσεων για τις οποίες χορηγήθηκε βεβαίωση για την ηλεκτροδότηση ακινήτων, από 1/1/2008 μέχρι 31/12/2013, για τα οποία η οικοδομική άδεια έχει εκδοθεί από την 1/1/1995 και μετά.

 

Με την ίδια απόφαση καθορίζονται τα κριτήρια για την επιλογή υποθέσεων που θα ελεγχθούν, και αφορούν ακίνητα με οικοδομική άδεια μέχρι 31/12/1994 και των λοιπών υποθέσεων για τις οποίες θεωρήθηκε από την αρμόδια ΔΟΥ, από 1/1/2008 μέχρι 31/12/2013, υπεύθυνη δήλωση του ηλεκτρολόγου - εγκαταστάτη.

 

Σύμφωνα με την απόφαση:

 

α) Υπάγονται στο δείγμα και ελέγχονται οι υποθέσεις ακινήτων με επιφάνεια άνω των εκατόν ογδόντα (180) τ.μ. που ανεγέρθηκαν από τον ιδιώτη-ιδιοκτήτη. Εξαιρετικά, εφόσον πρόκειται για αυθαίρετα που ανεγέρθηκαν από τον ιδιώτη - ιδιοκτήτη, είτε αυτά έχουν νομιμοποιηθεί είτε έχει εγκριθεί αρμοδίως η ηλεκτροδότησή τους, οι οικείες υποθέσεις υπάγονται στο δείγμα και ελέγχονται, εφόσον η επιφάνεια του ακινήτου υπερβαίνει τα εκατόν είκοσι (120) τ.μ.

 

Οι κατά τα προηγούμενα εδάφια υποθέσεις ελέγχονται εφόσον η βεβαίωση για την ηλεκτροδότηση χορηγήθηκε ή η υπεύθυνη δήλωση του ηλεκτρολόγου εγκαταστάτη θεωρήθηκε:

 

αα) εντός του έτους 2008 και ο αριθμός φορολογικού μητρώου του υπόχρεου λήγει στο 7

 

αβ) εντός του έτους 2009 και ο αριθμός φορολογικού μητρώου του υπόχρεου λήγει στο 1

 

αγ) εντός του έτους 2010 και ο αριθμός φορολογικού μητρώου του υπόχρεου λήγει στο 4

 

αδ) εντός του έτους 2011 και ο αριθμός φορολογικού μητρώου του υπόχρεου λήγει στο 2

 

αε) εντός του έτους 2012 και ο αριθμός φορολογικού μητρώου του υπόχρεου λήγει στο 5

 

αστ) εντός του έτους 2013 και ο αριθμός φορολογικού μητρώου του υπόχρεου λήγει στο 9

 

Επί υποθέσεων για τις οποίες συντρέχουν οι ανωτέρω προϋποθέσεις του έτους χορήγησης της βεβαίωσης ηλεκτροδότησης ή θεώρησης της υπεύθυνης δήλωσης του ηλεκτρολόγου εγκαταστάτη και του αριθμού του φορολογικού μητρώου του υπόχρεου, εφόσον εντός του ίδιου έτους χορηγήθηκε βεβαίωση ή θεωρήθηκε υπεύθυνη δήλωση για την ηλεκτροδότηση περισσότερων του ενός ακινήτων του ίδιου υπόχρεου, τότε λαμβάνεται υπόψη το σύνολο της επιφάνειας όλων γενικά των εν λόγω ακινήτων και ελέγχονται οι αντίστοιχες υποθέσεις όλων των ακινήτων αυτών, αν το παραπάνω σύνολο υπερβαίνει τα εκατόν ογδόντα (180) τ.μ. ή αν η συνολική επιφάνεια ειδικά των αυθαιρέτων υπερβαίνει τα εκατόν είκοσι (120) τ.μ.

 

β) Υπάγονται στο δείγμα και ελέγχονται οι υποθέσεις ακινήτων τα οποία ανεγέρθηκαν από επιχειρήσεις ανέγερσης και πώλησης οικοδομών, ανεξάρτητα από την επιφάνειά τους και εφόσον συντρέχουν οι πιο πάνω προϋποθέσεις του έτους χορήγησης της βεβαίωσης ηλεκτροδότησης ή θεώρησης της υπεύθυνης δήλωσης του ηλεκτρολόγου εγκαταστάτη και του αριθμού του φορολογικού μητρώου του υπόχρεου, εξαιρουμένων των υποθέσεων που αφορούν ακίνητα των οποίων η παράδοση υπάγεται σε Φ.Π.Α. σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 του Κώδικα Φ.Π.Α. (ν.2859/2000).

 

γ) Στις περιπτώσεις που η οικοδομή ανήκει σε περισσότερους του ενός ιδιώτες- ιδιοκτήτες ή ανεγέρθηκε από περισσότερες της μιας επιχειρήσεις ανέγερσης και πώλησης οικοδομών, ελέγχεται ολόκληρη η υπόθεση, εφόσον ο αριθμός του φορολογικού μητρώου ενός εκ των ιδιωτών - ιδιοκτητών ή μιας εκ των επιχειρήσεων λήγει στα παραπάνω ψηφία και υπάγεται στο δείγμα.

 

Πηγή: http://www.newsbeast...apo-tin-eforia/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Οταν πρωτοξεκίνησε αυτή η ιστορία πριν 20 χρόνια οι  γνωστοί και μη εξαιρετέοι υπάλληλοι των εφοριών είχαν πρόβλημα χρόνου να ελέγξουν τα τιμολόγια και έτσι πολύς κόσμος περίμενε καιρό , μήνες γιά να πάρει την υπογραφή . Ετσι άλλοι πήγαιναν 2-3 μήνες πριν το τέλος των εργασιών , αλλά το κύριο πρόβλημα το είχαν οι κατασκευαστές που έπρεπε να μπούν μέσα οι ιδιοκτήτες και έτσι στήθηκε ιστορία με λαδάκι Καλαμών γιά το γρηγορόσημο .

Το πράγμα μεγάλωσε μαθεύτηκε και το υπουργείο είπε να σφραγίζουν χωρίς έλεγχο . Προφανώς κάποιοι δεν θα κάλυπταν το ΕΚΚΟ , τα ιδιωτικά κυρίως , αφού τα επιχειρηματικά το υπερκάλυπταν και τώρα είπαν να βρούν μιά άλλη πηγή εσόδων .

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν κατάλαβα για τι είδους ελέγχους μιλάνε. Θα κοιτάνε αν έχει εκδοθεί σωστά το πιστοποιητικό ηλεκτροδότησης από τον ηλεκτρολόγο ή αν ο ιδιοκτήτης δηλώνει λάθος το ακίνητο στο Ε9 ?

Link to comment
Share on other sites

Φαντάζομαι

πως θα ελέγχουν αν ο τελικός πίνακας

και η αναλυτική κατάσταση τιμολογίων

συμφωνούν μεταξύ τους

και αντιστοιχούν σε τιμολόγια που έχουν πραγματικά κοπεί.

 

Πολύ αγγαροδουλειά μοιάζει να είναι

όπου όμως θα βγουν και λαβράκια...

Link to comment
Share on other sites

  • 10 μέρες πριν τις εκλογές... σιγά μην ελέγξουν έστω και μία οικοδομή. Ωσπου να πιουν έναν καφέ θα έχουν αλλάξει οι διευθυντές και οι προτεραιότητες.

Για να ελέγξουν τις παλιές οικοδομές, πρέπει πρώτα να βρουν τους φακέλους και τις καταστάσεις με τα τιμολόγια.

Σε σχέση με το παραπάνω, ας θυμηθούμε κάτι εφεδρίες υπαλλήλων και κάτι συγχωνεύσεις ΔΟΥ που γίναν κάποτε...

Άντε και βρίσκουν πίνακες και φακέλους, και διαπιστώνουν -πέντε χρόνια μετά- ότι τα τιμολόγια δεν βγάζουν τα νούμερα του πίνακα... Τι θα κάνουν, θα βεβαιώσουν οφειλή ΦΠΑ;

Edited by AlexisPap
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αμα γινει έστω και ενας έλεγχος σφύρας μου κλέφτικο. Εδω δεν εχουν υπαλλήλους ούτε για γραφεία θα τρέχουν έξω; "Μπαράζ" ελέγχων... Ναι καταιγίδα

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Ο έλεγχος θα είναι απλός . Θα ψάξουν όσους έχουν δηλώσει σύνολο κάτω από το ΕΚΚΟ και ακόμα θα κοιτάξουν λίγο τις αναλογίες ανά εργασία .

 

Ολη η υπόθεση αφορά ιδιωτικά έργα , όπου συχνά οι ιδιοκτήτες δεν έκοβαν τιμολόγια . Τι θα βγάλουν  άγνωστο , αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν αρκετοί ιδιώτες που θα έχουν θέμα . 

 

Γιά επαγγελματίες δεν μπαίνει θέμα , αφού κανένας δεν έχει δηλώσει λιγότερα από το ΕΚΚΟ , εκτός αν κάποιος ήθελε να τον ψάξουν και ήταν άσχετος με άσχετο λογιστή .

Link to comment
Share on other sites

Μα, τι θα ελέγξουν;

 

Τον τελικό πίνακα του μηχανικού; Αυτός μπορεί να έχει όποια αναλογία κρίνει ο μηχανικός, ο αρχικός πίναξ δεν είναι δεσμευτικός... Άπαξ και παρελήφθη, θεωρείται καλώς καμωμένος. Δεν μπορεί εκ των υστέρων να αλλάξει γνώμη η ΔΟΥ.

 

Τα τιμολόγια; πρέπει πρώτα να τα βρούν. Κι άν τα βρούν, πρέπει να αποδείξουν ότι δεν έχουν χάσει μερικά...  :P

Ο ιδιώτης θα λέει "εγώ σας έφερα τα πρωτότυπα, πέντε χρόνια μετά δεν μπορώ να θυμάμαι ποιοι τα εξέδωσαν, βρείτε τα".

 

Άρα, απομένει να ελέγξουν την λίστα των τιμολογίων (όσες ΔΟΥ ζητούσαν λίστα) με τον πίνακα, μήπως κάποιος απρόσεκτος έχει μικρότερο άθροισμα στην λίστα από το ποσό του πίνακα...

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δεν θα ελεγκτει τιποτα.

Μπαρουφες ειναι ολα αυτα.

 

Οπως τα γραφει ο Αλεξ.

Σιγα μη βρουν τιμολογια να ελεγξουν.

 

Να θυμησω οτι εκκρεμουν και ελεγχοι των ΟΑ που ληγουν σε 5 και σε 0.

10% των δηλωσεων του Ν3843.

5% των δηλωσεων του Ν4014.

κτλ

κτλ

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

όταν δε βόλευε ο τελικός πίνακας που αρχικά είχε σφραγιστεί από πολεοδομία, φτιάχναμε καινούριο πίνακα και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα.

Έχω ακούσει όμως περιπτώσεις που με λάδι μηχανής δεν πήγαινες καν τιμολόγια στην ΔΟΥ.

Φαντάζομαι για τέτοιες περιπτώσεις θα μιλάμε και για μένα καλά θα κάνουν να τις ξεψαχνίσουν.

Πρακτικά η εκτίμισή μου είναι ότι δε θα γίνει τπτ.

Όσον αφορά τις άδειες συγκεριμένων χρονολογιών που έληγαν σε 0 και 5 που αναφέρθηκε..

μου έτυχαν αρκετές τέτοιες άδειες σε διαφορετικές πολεοδομίες. Σε μία με κάλεσαν για διευκρινήσεις ενώ σε άλλη έγινε αυτοψία στο ακίνητο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.