Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Μούχλα σε τοιχοποιία (υγρασία - υδρατμοί - συμπυκνώματα)


NKOLAS

Recommended Posts

Σε μια σχετικά νεόδμητη (αποπεράτωση 2008 διώροφη μεζονέτα με υπόγειο υπάρχει φοβερό πρόβλημα υγρασίας κατά βάση στο ισόγειο και κατά δεύτερον σε τμήμα του υπογείου .

Συγκεκριμένα στη βόρεια πλευρά του ισογείου δίπλα από ανοιχτή με πάσο κουζίνα σχεδόν από την αρχή που κατοικήθηκε (μετά από κανά τετράμηνο) άρχισε να φουσκώνει τμήμα του τοίχου που βρίσκεται ανάμεσα σε υποστύλωμα και σε ανοιγόμενη εξωτερική πόρτα , καθώς και το ξύλινο δάπεδο . Ακριβώς απέξω υπάρχει υδρορροή και η καμινάδα του λεβητοστασίου . Το ισόγειο σε αυτό το σημείο είναι στο ίδιο επίπεδο με τον εξωτερικά περιβάλλοντα χώρο του οποίου τμήμα πλάτους ~2,00Μ έχει κατασκευαστεί με σταμπωτό δάπεδο . Φέτος το πρόβλημα οξύνθηκε και άρχισε να φουσκώνει ο τοίχος και από την εξωτερική πλευρά και τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά το πρόβλημα όλο και επεκτείνεται και σε παρακείμενους τοίχους και σημεία .

Στο υπόγειο από την άλλη πρόβλημα υπάρχει μόνο από τη μοναδική πλευρά που το κτίριο δεν είναι μπαζωμένο λόγω της ράμπας του γκαράζ . Δίπλα από τον τοίχο που παρουσιάζει φουσκώματα τόσο από την εσωτερική όσο και από την εξωτερική πλευρά υπάρχει αποθηκούλα μη θερμαινόμενη (κάτω από τη σκάλα και δίπλα από τη ράμπα) .

Που πιστεύετε πως εντοπίζεται το πρόβλημα και τι προτείνετε ως λύση ?

post-970-131887266349_thumb.jpg

post-970-131887266366_thumb.jpg

post-970-13188726639_thumb.jpg

post-970-131887266402_thumb.jpg

post-970-131887266415_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι μονωμένος σωστά ο τοίχος και έρχεται σε επαφή ο σοβάς με το έδαφος με αποτέλεσμα να υπάρχει η ανυψωτική υγρασία που μας δείχνεις στις φώτο. Κάνε έναν έλεγχο στην υδρορροή μη τυχόν και έχει ρωγμές και χάνει νερό από εκεί

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Όπως είπε ο συνάδελφος, παρουσιάζεται ανιούσα υγρασία στη κατασκευή. Η υδρορροή καταλήγει σε φρεάτιο ή εκβάλει ελεύθερα στο δάπεδο εξωτερικά; οπότε ελέγχεις φρεάτιο ή γρήγορη απορροή ομβρίων στο δάπεδο.

Το υπόγειο : Μήπως υπάρχει και εκεί ανιούσα υγρασία; Η ράμπα προφανώς είναι με κλίση, μήπως μαζεύει τα νερά προς τον τοίχο και αυτά τον ποτίζουν συνέχεια;

Link to comment
Share on other sites

Καταλήγει σε φρεάτιο . Οκ , θα ζητήσω να ελεγχθεί .

Στο υπόγειο μεσολαβεί χώρος (η μικρή αποθήκη κάτω από τη σκάλα) και το πρόβλημα το έχει ο εξωτερικός τοίχος του υπογείου (εσωτερικός αποθήκης) .

Το κουφό στη συγκεκριμένη κατοικία είναι πως υπάρχει ακριβώς δίπλα(μεσοτοιχία) όμοια , ταυτόχρονα και πανομοιότυπα κατασκευασμένη η οποία δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα υγρασίας .

Τι άλλο μπορεί να γίνει ? Καμιά ειδική βαφή , πως θα επιλυθεί τώρα το πρόβλημα ?

Link to comment
Share on other sites

Τι άλλο μπορεί να γίνει ? Καμιά ειδική βαφή , πως θα επιλυθεί τώρα το πρόβλημα ?
Αν δεν βρεθεί η αιτία δεν μπορώ να σου δώσω φάρμακο. Υπάρχουν επιλογές από μεγάλη γκάμα υλικών και μεθόδων για να αντιμετωπίσεις στεγανώσεις και ανιούσες υγρασίες. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις θερμοκάμερα;
Link to comment
Share on other sites

Τι άλλο μπορεί να γίνει ? Καμιά ειδική βαφή , πως θα επιλυθεί τώρα το πρόβλημα ?

Υπάρχουν κατάλληλα υλικά και μέθοδοι. Πρέπει όμως πρώτα να καταλάβεις από που ξεκινάει το πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι θα πρέπει να δούμε οτι είναι ΜΟΝΟ στην τοιχοποιία. Οπτικά αυτό είναι εγκληματικό. Σωστές λύσεις υπάρχουν πάντα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.