Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πάχος θερμοπρόσοψης και υλικά επένδυσης


skifx

Recommended Posts

καλή ερώτηση, καθώς οι κατασκευές που βρίσκονται σε επιβαρημένο περιβάλλον, σχετικά σύντομα λερώνονται

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Συνάδελφοι καλησπέρα....

 

Μια ερώτηση σχετική με τα προηγούμενα....Σε νέο κτίριο θα κάνω θερμοπρόσοψη 7cm. Σε δύο σημεία του κτιρίου, σε εξοχές, θα κάνω επένδυση με τεχνητή πέτρα. Από την εταιρεία που θα πάρω τα υλικά της θερμοπρόσοψης μου είπαν να τοποθετήσω την πέτρα μετά το πλέγμα και πριν το σοβά. Από την άλλη ο μάστορας που θα φτιάξει τη θερμοπρόσοψη, προτείνει να μην βάλω τη μόνωση στις προεξοχές αυτές των 30cm, και να βάλω μόνο την επένδυση...

Δεν ξέρω αν οι θερμογέφυρες που θα δημιουργηθούν στα συγκεκριμένα σημεία είναι τόσο σοβαρές (αν δεν μπει τελικά θερμοπρόσοψη), είναι τόσο μεγάλες ώστε να έχω πρόβλημα με τον ΚΕΝΑΚ...γενικά δεν ξέρω τι τελικά να εφαρμόσω....ποια είναι η γνώμη σας??? έχετε τοποθετήσει επένδυση πέτρας σε θερμοπρόσοψη??? ποια υλικά χρησιμοποιήσατε???

Ευχαριστώ θερμά

Link to comment
Share on other sites

Θα πρέπει ο μηχανικός που θα κάνει την ενεργειακή μελέτη με βάση τις διατάξεις του ΚΕΝΑΚ να λάβει υπόψη τις θερμογέφυρες που δημιουργούνται από τις προεξοχές αυτές σε περίπτωση που δεν τοποθετηθεί η μόνωση, και να διερευνήσει εάν το ΄η κατασκευή στο σύνολό της ικανοποιεί τις απαιτήσεις θερμοπερατότητας.

Χρειάζεται διερεύνηση

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα ...

Από  την  μικρή ισως  εμπειρία μου με την θερμοπρόσοψη ( τόσο στο σπίτι μου , όσο και σε κάποιες δουλειές )έχω να πω τα εξής.

 

1. Το όλο σύστημα ειναι παρα πολύ καλό. Η διαφορά  στην  μόνωση   ειναι  αισθητή.

2. Το έτοιμο επίχρισμα  ειναι  ότι καλύτερο . Εννοώ αυτό που έρχεται έτοιμο , και όχι σε σκόνη !!  Δημιουργείται μια επιφανεια  αδιάβροχη  και  αρκετα  σκληρή . Δεν βλέπω τον λόγο για να  βάλει κάποιος  τρία χέρια  σοβά.  Πλέον υπάρχουν  και ελληνικές εταιρείες που τον κατασκευάζουν  με πιο οικονομική τιμή και πολυ καλό αποτέλεσμα .  Μάλιστα  κάποια κομμάτια  τα έχω βαψει  χωρίς κάποιο πρόβλημα . Απλά  χάνεται  λίγο  αυτό το ανάγλυφο που δίνει  ο έτοιμος σοβας.

3. Κάποιου είδους  επένδυση  δεν έχω κάνει .  Εαν  θέλει κάποιος σε καινούργια οικοδομή να κανει επενδυση  πιστευω πρεπει να προβλεψει καποια  κατασκευή ( ισως μαρκίζα )  για να "πατησει"  η επενδυση .

Αλλα  επένδυση  χωρις μονωση δεν το συνιστώ.  Εχει παρατηρηθει  ότι σε σπίτια  με  θερμοπρόσοψη  , τυχον κομματια που δεν εχουν μονωση εμφανιζουν  μούχλα.  ( Δηλαδη  υγροποίηση υδρατμων  κλπ)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Να κανω μια ερωτηση σχετικα με το παχος της μονωσης. Εχω εξωτερικη θερμομονωση/θερμοπροσωψη με εξηλασμενη παχους 3cm. Φτιαχτηκε πριν χρονια οταν οι σχετικες κατασκευες ηταν ακομη αγνωστες στην Ελλαδα. Επειδη απο εφαρμογη δεν ειναι οτι καλυτερο, αξιζει το κοπο να ξυλωθει?

Τι θα μου προσφερει το επιπλεον παχος αυτη, μειωση απωλειων σιγουρα αλλα στην αισθηση θα αλλαξει κατι? αλλαζει και η αδρανεια στη θερμανση του σπιτιου? να βαλω 5 ή 7cm? περισσοτερο παχος? ακουσα οτι στο εξωτερικο φτιαχνουν μεχρι και 20ποντες θερμοπροσωψεις.

Link to comment
Share on other sites

Τουλαχιστον 5 πόντους με 7 εισαι οκ.. Εξαρτάται και το μέρος που ειναι το σπίτι αλλα με 7 πχ αθηνα εισαι σουπερ. Αυτα για τα 20ποντα ούτε Νορβηγία να ήσουν. Φυσικά οσο αυξάνει το πάχος αυξάνει και το κόστος.. Τα 3εκ που εχεις ειναι σίγουρα ανεπαρκή δεν ξερω και αν εχει γινει καλη δουλεια, νομιζω οτι πρεπει να ξεκινήσεις απο την αρχή να εισαι σωστός

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Τα 20 cm δεν είναι και τόσο σπάνια στο εξωτερικό, αν μιλάμε για καινούργιες κατασκευές. Σε 4-5 χρόνια με την υποχρέωση όλα τα νέα κτίρια να είναι net zero ή near zero θα επιβληθούν και εδώ, τουλάχιστον για Γ, Δ ζώνες. Για το cost-effective του πράγματος υπάρχει πολύ συζήτηση, αλλά με την αβεβαιότητα που υπάρχει στις τιμές των καυσίμων δε βγάζεις άκρη. Για να πέσουν οι τιμές τα επόμενα χρόνια δύσκολο το βλέπω. Εγώ στη θέση σου πάντως και αν πρόκειται για σπίτι στην Καβάλα θα χτύπαγα 10άρα αν με έπαιρνε οικονομικά. Αν σου τη βάλει και συνεργείο που το κατέχει θα μαζέψεις αρκετά και από τις θερμογέφυρες. Μην ξεχνάς ότι είτε βάλεις 5 cm είτε 10 cm τα εργατικά πάνω-κάτω είναι ίδια, το extra υλικό πληρώνεις περισσότερο. Έτσι όπως το περιγράφεις μάλλον θα είναι καλύτερα να ξηλώσουν την παλιά και να βάλουν εξαρχής το καινούργιο στρώμα θερμομόνωσης.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον CHOUTOS. Ορίστε κι ένα παράδειγμα, με 15cm σε εξωτερικές τοιχοποιίες και δώμα, στην Santa Barbara: "Το παράδειγμα της Πράσινης Γειτονιάς στην Αγία Βαρβάρα".

Link to comment
Share on other sites

Τοτο παχος πως μπορει να μαζεψει τις θερμογεφυρες?

 

Σε βορεινο τοιχο, μονωμενο, υπαρχει μια χαμηλα γωνιά που εχει 7 βαθμους χαμηλοτερη απο το υπολοιπο σπιτι. Ειναι γωνια με μπαλκονι και απο κατω μή μονωμενο διαμερισμα. Εκει υπαρχουν υγεοποιησεις και κυριως δημιουργηται μουχλα, λιγη μεν αλλα υπαρχει. Με την αλλαγη της μονωσης θα αλλαξει αυτο ή πρεπει να μονωθει και το μπαλκονι καθως και ο κατω οροφος?

Link to comment
Share on other sites

Οι θερμογέφυρες μαζεύονται αν το συνεργείο κάνει σωστά την τοποθέτηση. Δεν αρκούν δηλαδή μόνο οι παραπάνω πόντοι της θερμομόνωσης. Για τις υγροποιήσεις είναι άλλο θέμα, πρέπει να το δει μηχανικός για το αν είναι επιφανειακή συμπύκνωση. Έτσι όπως το λες μάλλον αυτό είναι, σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να το δει άνθρωπος και από κοντά. Η θερμομόνωση σίγουρα θα βοηθήσει να μειωθεί το φαινόμενο, εφόσον πρόκειται για επιφανειακή συμπύκνωση. Έχεις αλλάξει πρόσφατα κουφώματα?

Edited by CHOUTOS
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.