Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Υπεγράφη το έργο για την ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων


Engineer

Recommended Posts

Yπέγραψε, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας την απόφαση ένταξης της κρατικής ενίσχυσης για τη διασύνδεση των Κυκλάδων με το ηπειρωτικό διασυνδεδεμένο σύστημα υψηλής τάσης από συγκεκριμένα Επιχειρηματικά Προγράμματα.

 

Συγκεκριμένα, έγινε δεκτό το αποτέλεσμα της θετικής αξιολόγησης της πρότασης και υπογράφηκε η απόφαση Ένταξης Πράξεων Κρατικής Ενίσχυσης «Διασύνδεση των Κυκλάδων με το Ηπειρωτικό Διασυνδεδεμένο Σύστημα Υψηλής Τάσης (ΥΤ)» στο Ε.Π. "Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα", «Διασύνδεση των Κυκλάδων με το Ηπειρωτικό Διασυνδεδεμένο Σύστημα Υψηλής Τάσης (ΥΤ)- ΑΤΤΙΚΗ» στο ΠΕΠ Αττικής, «Διασύνδεση των Κυκλάδων με το Ηπειρωτικό Διασυνδεδεμένο Σύστημα Υψηλής Τάσης (ΥΤ) - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» στο ΠΕΠ Μακεδονίας - Θράκης, «Διασύνδεση των Κυκλάδων με το Ηπειρωτικό Διασυνδεδεμένο Σύστημα Υψηλής Τάσης (ΥΤ) - ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» στο ΠΕΠ Μακεδονίας - Θράκης, «Διασύνδεση των Κυκλάδων με το Ηπειρωτικό Διασυνδεδεμένο Σύστημα Υψηλής Τάσης (ΥΤ)- Στερεά Ελλάδα» στο ΠΕΠ Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας - Ηπείρου και «Διασύνδεση των Κυκλάδων με το Ηπειρωτικό Διασυνδεδεμένο Σύστημα Υψηλής Τάσης (ΥΤ)- ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ» στο ΠΕΠ Κρήτης και Νήσων Αιγαίου.

 

Το έργο

 

Το έργο της διασύνδεσης των Κυκλάδων στοχεύει στην αξιόπιστη και επαρκή τροφοδότηση των νησιών Σύρου, Πάρου, Τήνου, Μυκόνου και Νάξου με ηλεκτρική ενέργεια για τα προσεχή 30-40 χρόνια διαμέσου της διασύνδεσής του με το ηπειρωτικό Διασυνδεδεμένο Σύστημα Υψηλής Τάσης (ΥΤ). O σχεδιασμός διασύνδεσης ολοκληρώνεται στην πλήρη έκτασή του σε τρεις φάσεις.

 

Α' Φάση περιλαμβάνει τη σύνδεση της Σύρου με το Λαύριο με ένα υποβρύχιο καλώδιο 150 kV ΑC, καθώς και με τις νήσους Πάρο, Μύκονο και Τήνο με αντίστοιχα καλώδια. Τα έργα της Α' Φάσης κατηγοριοποιούνται σε δυο επιμέρους διακριτά και αυτοτελή τμήματα (ΣΤΑΔΙΟ 1 με τέσσερις Ομάδες έργων και ΣΤΑΔΙΟ 2 με δυο Ομάδες Έργων).

 

Το εν λόγω φυσικό αντικείμενο αφορά στο 1ο στάδιο κατασκευής δηλαδή τη μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση του αναγκαίου εξοπλισμού για τις υποβρύχιες καλωδιακές διασυνδέσεις της Σύρου με το Λαύριο (ηπειρωτικό σύστημα) και τη νήσο Μύκονο και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2015.

 

Ημερομηνία λήξης προθεσμίας επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η 31/12/2015.

 

Πηγή: http://www.imerisia....pubid=113433678

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.