Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

μισθωτηρια στις ΔΟΥ- μισθωσεις αγροτων


dimitris GM

Recommended Posts

 
Α
Δυνατότητα υποβολής δήλωσης μίσθωσης ακίνητης περιουσίας στη Δ.Ο.Υ. με απλοποιημένο έντυπο
[23.01.2015]
 

 


ΑΠΛΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΝΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΣΘΩΣΗ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
 
Με σκοπό τη μείωση της γραφειοκρατίας και τη διευκόλυνση των φορολογουμένων, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου υπέγραψε Απόφαση για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα με την υποβολή δήλωσης πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας μέσω διαδικτύου, σύμφωνα με την οποία τους δίνεται η δυνατότητα υποβολής της δήλωσης στη Δ.Ο.Υ. με ειδικό απλοποιημένο έντυπο.

 

 

α]  Συμφωνα με τα παραπανω,  η υποβολη μεσω ΙΝΤΕΡΝΕΤ   ειναι  γραφειοκρατια

β] η υποβολη της δηλωσης στις ΔΟΥ θα ειναι προς "διευκολυνση"  των φορολογουμενων...

γ] θεωρειται νομιμη δικαιολογια, οτι αντιμετωπιζω προβλημα υποβολής μεσω διαδικτυου,  αν  ισχυρισθω οτι δεν μπορω επειδη μου ...εφαγε η γατα το   ποντικι...??

 

 

Β

 
 Αγρότες: Παράταση υποβολής στοιχείων μίσθωσης μέχρι 27/2 και προαιρετική υποβολή όταν το μηνιαίο μίσθωμα είναι μικρότερο των 80 ευρώ
[23.01.2015]
 

 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΙΣΘΩΣΗΣ – ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ - ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ

Προκειμένου να ικανοποιηθούν πάγια αιτήματα ενός πολύ μεγάλου αριθμού αγροτών και να εξαλειφθεί ο κίνδυνος απώλειας των ενισχύσεων που συνδέονται με τις καλλιεργούμενες εκτάσεις, αλλά και για την απλοποίηση της διαδικασίας υποβολής δηλώσεων, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, μετά από συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μόσχο Κορασίδη, υπέγραψε Αποφάσεις με τις οποίες:

1) Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής της δήλωσης πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης αγροτικών εκτάσεων για τις εκμισθώσεις που συνάφθηκαν μέχρι 31-12-2014, έως την 27/2/2015.
 

2) Γίνεται προαιρετική η  υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης για τους εκμισθωτές αγροτικών εκτάσεων, εφόσον το μηνιαίο μίσθωμα δεν υπερβαίνει το ποσό των 80 ευρώ ανά μήνα.

Τέλος, με εγκύκλιο της Γ.Γ.Δ.Ε. και για τη διευκόλυνση των αγροτών κατά την υποβολή των πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας καθώς και για την απλούστευση της διαδικασίας, δίνεται πλέον η δυνατότητα να μην συμπληρώνονται όλα τα στοιχεία των συνεκμισθωτών-συνιοδιοκτητών κατά το χρόνο υποβολής της δήλωσης. Διευκρινίζεται περαιτέρω ότι τα στοιχεία αυτά θα παρέχονται εγγράφως, εφόσον ζητούνται από τις φορολογικές αρχές. Με την εγκύκλιο αυτή αντιμετωπίσθηκε το πρόβλημα της αδυναμίας εμπρόθεσμης υποβολής δήλωσης πληροφοριακών στοιχείων σε περίπτωση που γεωργικές εκτάσεις ανήκουν στην συνιδιοκτησία πολλών και μερικές φορές αγνώστων μεταξύ τους προσώπων, με αποτέλεσμα να καθίσταται ανέφικτη η εμπρόθεσμη υποβολή της.
 
εναν χρονο εκαναν να καταλαβουν οτι υπαρχουν αγνωστοι ή μαλλωμενοι μεταξυ τους συνιδιοκτητες...και  παρεμεναν  τα χωραφια ανοικιαστα ή  νοικιαζονταν "προφορικα"
Καποια στιγμη θα  θυμηθουν να επεκτεινουντην ρυθμιση και για  τα αστικα ακινητα
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 
 

 
 
Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Πρόκειται για μια απόφαση η ο οποία γυρίζει τα πράγματα πίσω, στο σημείο που παραδέχεται ότι η υποβολή της δηλώσεως στη ΔΟΥ γίνεται για σκοπούς εξυπηρέτησης και διευκολυνσης των φορολογουμένων. Αν ισχύει αυτό ως επιχείρημα , τότε θα πρέπει άμεσα να επεκταθεί και στην υποβολή των πάσης φύσεως δηλώσεων που σήμερα υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά,

Link to comment
Share on other sites

σοτηρη

 

η επισημη ανακοινωση απο την ΓΓΔΕ

 

http://www.publicrevenue.gr/kpi/public/blog/attach/files/rss/dt_aplop_entypo_23_01_2015.pdf

 

 

αυτο το "απλοποιημενο" εντυπο δεν βρηκα....ακομα

 

καλημερα

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Μάλλον η όλη ιστορία έγινε για να προχωρήσει άμεσα η νέα ενεργοποίηση δικαιωμάτων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για δικαιώματα ενίσχυσης 2015-2020 http://www.opekepe.gr/one.asp?id=1420726375&year=2014&cat=%C1. Πολλοί παραγωγοί είναι μισθωτές εκτάσεων ακόμη και  με μηδενικά μισθώματα ενός απλού μισθωτηρίου σαν αυτό που επισυνάπτω.

Τέτοια μισθωτήρια εισάγονται ως απαραίτητα δικαιολογητικά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ μέσω της οποίας εισάγεται και οριστικοποιείται η δήλωση καλλιέργειας για στρεμματική ενίσχυση του κάθε δικαιούχου. 

ΑΠΛΟ ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΟ ΑΓΡΟΥ.pdf

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Ασε να κάνουν πρώτα εγκύκλιο την ανακοίνωση . Στην εγκύκλιο θα δίνουν και τις απαραίτητες λετομέρειες και οδηγίες.

Link to comment
Share on other sites

διευκρινιστικη.... που διευκρινιζει τις διευκρινησεις...., που ειχαν διευκρινησει  τις διευκρινισες.

 

Διευκρινίσεις επί των χθεσινών διευκρινίσεων σχετικά με τις υποχρεώσεις υποβολής μισθωτηρίων

[27.02.2014]
 

 

Νέες διευκρινίσεις δόθηκαν από το Υπ. Οικ. που διευκρινίζουν περαιτέρω, όσα είχαν διευκρινιστεί χθες (σ.σ. 26.2.2014), σχετικά με την υποχρέωση των αγροτών για την υποβολή μισθωτηρίων. Σε περίπτωση που υπάρχουν και νέες διευκρινίσεις που θα διευκρινίζουν όσα διευκρινίστηκαν σήμερα, θα σας ενημερώσουμε σχετικά, με ειδικό διευκρινιστικό άρθρο που θα κοινοποιεί τις σχετικές διευκρινίσεις.

 

περισσοτερα...εδω..

 

http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/17648

 

[χασαμε    το ...τοπι...stop] :mrgreen: :mrgreen:

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα Δημήτρη.

Στις 23/1/2015 λένε :

"2) Γίνεται προαιρετική η  υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης για τους εκμισθωτές αγροτικών εκτάσεων, εφόσον το μηνιαίο μίσθωμα δεν υπερβαίνει το ποσό των 80 ευρώ ανά μήνα."

Το παραπάνω διευκρινιστικό επί διευκρινήσεων είναι χθεσινή ανακοίνωση ή αφορά εκείνη την ημερομηνία του Φεβρουαρίου 2014?

Link to comment
Share on other sites

ηταν "80"

με αυτο  εδω

 

http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/22092

μετα εγινε "100"

 

παραμενει "100"...θα δουμε πού θα καθισει  η ...μπιλλια...

 

Ομως,

συμφωνα με την  ανω διευκρινηση [δλδ..μια απο τις πολλες  διευκρινισεις...]

 

 Οι προφορικές συμφωνίες μισθώσεων έχουν υποχρέωση υποβολής, όπως ακριβώς και οι έγγραφες.

 

ερωτημα

 

αφου ειναι "προφορικες"   πώς θα εχουν υποχρεωση υποβολής όπως και οι έγγραφες??? :smile: :-) :smile:

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

ε στο τέλος....ας πάνε να τις βρουν μόνοι τους.

Με τέτοιο μπλέξιμο να δω πόσοι θα δηλώνουν.

 

 

Nα τα δηλωνετε για να τελειώνετε γρήγορα με τις επιδοτήσεις . Διαφορετικά θα μπλέξετε στα γρανάζια της γραφειοκρατείας των ΔΟΥ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.