Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Νέο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας


Engineer

Recommended Posts

Με Προεδρικό Διάταγμα που κατατέθηκε στο ΣτΕ, δημιουργούνται 4 υπερ-υπουργεία, ενώ δύο άλλα μετονομάζονται. Συνολικά, η κυβέρνηση θα αποτελείται από 10 υπουργεία.

 

Το πρώτο υπερ-υπουργείο είναι το Υπουργείο Εσωτερικών στο οποίο υπάγονται οι υπηρεσίες και οι αρμοδιότητες των υπουργείων: 1) Εσωτερικών, 2) Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, 3) Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και 4) Μακεδονίας Θράκης.

 

Το δεύτερο υπερ-υπουργείο είναι το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, στο οποίο υπάγονται οι υπηρεσίες και οι αρμοδιότητες των υπουργείων: 1) Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, 2) Ναυτιλίας και Αιγαίου, 3) Τουρισμού και 4) Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

 

Το τρίτο υπερ-υπουργείο είναι το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο οποίο υπάγονται οι υπηρεσίες και οι αρμοδιότητες των υπουργείων: 1) Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, 2) Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και 3) οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

 

Επιπλέον, δημιουργείται Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο οποίο υπάγονται οι αρμοδιότητες και οι υπηρεσίες των υπουργείων: 1) Πολιτισμού και Αθλητισμού και 2) Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 

Το Υπουργείο Υγείας μετονομάζεται σε Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας μετονομάζεται σε Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η γενική γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων μεταφέρεται από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

 

Τα υπόλοιπα τέσσερα υπουργεία της κυβέρνησης θα είναι τα Εξωτερικών, Εθνικής Αμυνας, Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 

Οι αρμοδιότητες, οι θέσεις και το προσωπικό των υπουργείων που συγχωνεύονται μεταφέρονται στα νέα υπουργεία.

 

Πηγή: http://www.energia.g...sp?art_id=89969

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά εγώ άλλα ακούω. Δεν βγαίνει άκρη. Τα Δημόσια Έργα....που πάνε τελικά ? Ποιος θα είναι υπουργός των υποδομών ? Άλλο Βαρουφάκης...άλλο Λαφαζάνης. Και Σταθάκη έχω ακούσει για Υποδομών.

Link to comment
Share on other sites

Βάζουν το κάρο μπροστά από το άλογο. Πολύ ωραία ακουγονται όλα αυτά. Παρόμοια εχουν γινει και στο παρελθόν. Ωστόσο όλα αυτά για να λειτουργήσουν θέλουν σοβαρή και υπεύθυνη δημόσια διοίκηση και φυσικά πολιτικούς προισταμένους ικανούς να ανταπεξέλθουν στο εγχείρημα αυτό. Το δεύτερο μένει να αποδειχθεί στην πράξη . Το πρώτο δεν ισχύει όμως στην περίπτωση της χώρας μας. Προβλέπω επικαλυψεις αρμοδιοτήτων , ασάφειες , αστοχίες κλπ κλπ Ολο αυτό τελικά θα αποτύχει.

Link to comment
Share on other sites

ΑΝ.ΥΠ. ΥΠΟΔΟΜΩΝ  Χρήστος Σπίρτζης (δεν είναι συνωνυμία , αυτός είναι)

ΑΝ.ΥΠ. ΠΕ.ΚΑ από τους Οικολόγους Γιάννης Τσιρώνης..

 

 

Το πρώτο με εκνευρίζει , το δεύτερο με ανησυχεί.

Edited by avgoust
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.