Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μηχανικοί το 1/5 της κυβέρνησης


Engineer

Recommended Posts

.... εάν από ένας ελ.επ. μηχανικός γινόσουνα υπουργός, θα τα ξέχναγες όλα αυτά που λες. ....

 

Αν έχεις μελετήσει μερικά κτίρια, έχεις βγάλει την άδεια τους και έχεις συμμετάσχει στην κατασκευή τους ή σαν επιβλέποντας ή κατασκευαστής, πίστεψε με δεν το ξεχνάς.

5 με 10 φτάνουν… για να έχεις έναν καλό κύκλο εμπειρίας εφαρμογής για το 90% της οικονομικής – κοινωνικής – δημόσιο τομέα – ιδιωτικό τομέα κλπ που απαρτίζουν την πραγματικότητα της Ελλάδας.

 

Πέρα απ αυτό, προσωπικά προτιμώ να βλέπω μηχανικούς σε πολλούς τομείς της κυβέρνησης παρά δικηγόρους ή γιατρούς σε τομείς άσχετους με τους ίδιους.

Παρ όλο που κατά κανόνα σε καθαρά συντεχνιακό επίπεδο οι «συνάδελφοι» μηχανικοί όταν διοικούν χρησιμοποιούν συχνά την  γνώση τους για την απαξίωση του έργου του μηχανικού, με την λογική … έλα μωρέ σιγά τα δύσκολα… και με ένα κινητό κάνεις αποτύπωση…

(δεν αφορά μόνο τον Σιφουνάκι αυτό αλλά την πλειοψηφία διότι έτσι λειτουργούν)

 

Και μη πάμε μακριά…

ρίχτε μια ματιά και εδώ στο φόρουμ, με πόση απαξίωση συχνά πυκνά συνάδελφοι της μιας ειδικότητας υποτιμούν την αναγκαιότητα ή το επιστημονικό εύρος ή γνώση της άλλης….

Με συχνά την ατάκα, έλα μωρέ δεν είναι και έρευνα της ΝΑΣΑ….

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Εν πάσει περιπτώσει, ακριβώς για τον λόγο ό,τι οι περισσότεροι εξ αυτών μετά τις σπουδές ενσωματώθηκαν σε διάφορα κόμματα, είτε έχουν σπουδές μηχανικού, είτε γεωπόνου, είτε φιλόλογού, δεν παίζει κανέναν ρόλο. Αυτός είναι κατά την γνώμη μου ο λόγος που κάνεις το ..βαρύγδουπο ποσοστο του 20% που αναφέρει ο τίτλος, να μην παίζει κανέναν ρόλο (τουλάχιστον ως προς την βελτίωση της επαγγελματικής μας καθημερινότητας..) Ισως αν οι συνάδελφοι αυτοί προσεγγιστούν ευκολότερα και δεχτούν κάποια παραπάνω πίεση από τα όργανα μας.. :)

Link to comment
Share on other sites

 ..και η σύζυγος του Πρωθυπουργού ! Μακάρι να βοηθηθεί ο κλάδος μας ! Αν και καλό είναι να μην έχουμε μεγάλες προσδοκίες !

Link to comment
Share on other sites

... Μακάρι να βοηθηθεί ο κλάδος μας ! ...

 

Μακάρι να βοηθηθεί η χώρα, αυτό από μόνο του φτάνει για να βγει σε καλό και στον κλάδος μας.

Διότι όταν ο κοσμάκης τρέχει και δεν φτάνει για να λύσει προβλήματα του επιούσιου, πώς να μπορέσει να  ασχοληθεί με  την κατασκευή ή την γη του…

 

Φυσικά αν σταματήσει να θεωρεί το κράτος την οικοδομική δραστηριότητα ως την αγελάδα που μπορεί να την αρμέγει όποτε τα ταμεία του είναι άδεια επειδή αποφεύγει ως ο διάολος το λιβάνι το άρμεγμα των λίγων και ευτραφών αγελάδων μη τυχών και αδυνατήσουν … ή πάνε να βοσκίσουν σε ελβετικά λιβάδια.

 

Θα δείξει, κοντός ψαλμός αλληλούια, και 40 χρόνια (και) φροντίδας της παχιάς αγελάδας έχουμε δει τα αποτελέσματα…

4 χρόνια που είναι η θητεία δεν είναι τρομερός χρόνος να δείξει ….

Edited by Didonis
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

"terry":

Ποσοι εχουν δουλεψει ως μηχανικοι ξερουμε?

 

Αυτή η στερεότυπη ερώτηση τι νόημα έχει;

Εξηγήσέ μου, αν θέλεις,τι σημαίνει το ναι ή το όχι.

Πάρε ως σύγκριση τους μηχανικούς του ιδιωτικού τομέα και τους αντίστοιχους που μπήκαν κατευθείαν σε μία δημόσια υπηρεσία.

Εγώ βλέπω ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Μην με παρεξηγησετε παιδιά για αυτό που θα πω, αλλά μου φαίνεται πως κάποιοι κοιτάτε το δέντρο και όχι το δάσος. Το συνολικό συμφέρον μιας ομάδας είναι το σημαντικό, διότι μόνο μέσα από αυτό μπορεί να επέλθει και συμφέρον σε ατομικό επίπεδο. Το να "βοηθηθούν" πχ οι μηχανικοί ή οι νηπιαγωγοί επειδή οι πολιτικοί θα τους ευνοήσουν έναντι μιας άλλη ομάδας, δεν θα αλλάξει τίποτα.

 

Η αλλαγή που θέλουμε να έρθει στην ζωή μας ξεκινάει από εμάς τους ίδιους και όχι σε βάρος άλλων. Αν δεν το καταλάβουμε αυτό, είμαστε καταδικασμένοι να είμαστε οι κόκκορες σε μια κοκκορομαχία όπου οι νικητές θα είναι πάντα αυτοί που βάζουν τα στοιχήματα.

Edited by mechatr0n
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Το ιδανικό θα ήταν να συμμετέχουμε εμείς ενεργά στην Πολιτική που είμαστε καθημερινά στο δρόμο και γνωρίζουμε τα πραγματικά προβλήματα . Αλλά όπως λειτουργούσαν οι σύλλογοι, συντεχνίες μας είχαν απομακρύνει να έχουμε ενεργή συμμετοχή.

Κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να θεωρούμε τίποτα δεδομένο και να μην αφήνουμε να παίρνουν αποφάσεις άλλοι για εμάς. Κυρίως σε τέτοιες περιόδους έπρεπε να έχουμε δημιουργήσει επιστημονικούς συλλόγους που δεν θα είχαν κομματικούς χρωματισμούς. 

Οι Μηχανικοί της νέας Κυβέρνησης αν χρησημοποιήσουν την πρακτικότητα και τον ορθολογισμό (χαρακτηριστικά Μηχανικών) ίσως να έχει οφέλη όλη η κοινωνία. 

Edited by ISMINI
Link to comment
Share on other sites

αν οι εκλογές άλλαζαν κάτι θα είχαν καταργηθεί από όλα  τα κόμματα......

ακόμα και σε λιβυη-ιρακ-συρια- σοβιετ  κάποιες εκλογές  έκαναν

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αν έχεις μελετήσει μερικά κτίρια, έχεις βγάλει την άδεια τους και έχεις συμμετάσχει στην κατασκευή τους ή σαν επιβλέποντας ή κατασκευαστής, πίστεψε με δεν το ξεχνάς.

5 με 10 φτάνουν… για να έχεις έναν καλό κύκλο εμπειρίας εφαρμογής για το 90% της οικονομικής – κοινωνικής – δημόσιο τομέα – ιδιωτικό τομέα κλπ που απαρτίζουν την πραγματικότητα της Ελλάδας.

 

Δεν γίνονται υπουργοί αυτοί και αν γίνουν...τα ξεχνάνε όλα μετά. Είσαι σε άλλο ρόλο μετά. Delete βάζεις σε όλα. Κατάλαβετε επιτέλους ότι μιλάτε για παράγοντες και όχι επαγγελματίες - μεροκαματιάρηδες ξαναλέω. Ο Σπίρτζης μας είχε πρήξει με το ΤΣΜΕΔΕ τόσους μήνες και τον Συλιανάκη, τα βαλε και με τον Λάτση...όλα προεκλογικά ήταν. Σόου. Πιο πολύ θα ασχολούνται όλοι αυτοί για τους μηχανικούς του δημοσίου. Ο ελ.επ. μηχανικός είναι μόνος του, τέλος !

Link to comment
Share on other sites

Χρειαζόμαστε περισσότερα μαθήματα στα σχολεία για να γίνουμε ενεργοί πολίτες και όχι ιδιώτες της οικιακής οικονομίας.. Δεν φτάνει να έχεις το σπίτι σου καθαρό και οργανωμένο. Πρέπει να φροντίσεις και το έξω σπίτι..

 

Idiot is a word derived from the Greek ἰδιώτηςidiōtēs ("person lacking professional skill", "a private citizen", "individual"), from ἴδιοςidios ("private", "one's own").[1]In Latin the word idiota ("ordinary person, layman") preceded the Late Latin meaning "uneducated or ignorant person"

 

An idiot in Athenian democracy was someone who was characterized by self-centeredness and concerned almost exclusively with private—as opposed to public—affairs.[6] Idiocy was the natural state of ignorance into which all persons were born and its opposite, citizenship, was effected through formalized education.[6] In Athenian democracy, idiots were born and citizens were made through education (although citizenship was also largely hereditary). "Idiot" originally referred to "layman, person lacking professional skill", "person so mentally deficient as to be incapable of ordinary reasoning". Declining to take part in public life, such asdemocratic government of the polis (city state), was considered dishonorable. "Idiots" were seen as having bad judgment in public and political matters. Over time, the term "idiot" shifted away from its original connotation of selfishness and came to refer to individuals with overall bad judgment–individuals who are "stupid". According to the Bauer-Danker Lexicon, the noun ίδιωτής in ancient Greek meant "civilian" (ref Josephus Bell 2 178), "private citizen" (ref sb 3924 9 25), "private soldier as opposed to officer," (Polybius 1.69), "relatively unskilled, not clever," (Herodotus 2,81 and 7 199).[7] The military connotation in Bauer's definition stems from the fact that ancient Greek armies in the time of total war mobilized all male citizens (to the age of 50) to fight, and many of these citizens tended to fight poorly and ignorantly.

 

Στην αρχαία Αθήνα το κράτος προσπαθούσε να σε κάνει ενεργό πολίτη.. Σήμερα μας θέλει ανενεργούς..

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.