Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ηλεκτρονικός φάκελος για 9 εκατ. ασφαλισμένους - Τι πρέπει να γνωρίζετε


Engineer

Recommended Posts

«Ενεργοποιήθηκε» ο ηλεκτρονικός Φάκελος Ασφάλισης Υγείας για όλους τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Πλέον οι περισσότεροι από 9 εκατ. ασφαλισμένοι έχουν την δυνατότητα να ενημερώνονται ηλεκτρονικά για όλες τις υπηρεσίες που έχουν λάβει και θα συνεχίσουν να λαμβάνουν από τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ και τους συμβεβλημένους παρόχους.

 

Ο προσωπικός Φάκελος Ασφάλισης Υγείας περιέχει στοιχεία για το σύνολο των νοσηλειών, των υπηρεσιών υγείας, των υλικών, των νόσων και διαγνώσεων που υπάρχουν καταγεγραμμένες στο μηχανογραφικό σύστημα και αναφέρονται σχεδόν στο σύνολο των ασφαλισμένων της χώρας.

 

Πρόσβαση στον Φάκελο

 

Πρόσβαση στον Φάκελο έχει κάθε ασφαλισμένος μέσω του site του ΕΟΠΥΥ: www.eopyy.gov.gr:

 

Συγκεκριμένα, ο ασφαλισμένος έχει δυνατότητα να πραγματοποιήσει Εγγραφή με τα στοιχεία της Αστυνομικής Ταυτότητας ή του Διαβατηρίου στην υπηρεσία πιστοποίησης στοιχείων ασφάλισης στη διεύθυνση: https://apps.ika.gr/...cationInsPerson (Εγγραφή Ασφαλισμένου).

 

Στη συνέχεια εκτυπώνει ένα αποδεικτικό εγγραφής στο οποίο αναφέρεται ο μοναδικός κωδικός εγγραφής, για τον γιατρό και δεύτερο αποδεικτικό με τα προσωπικά στοιχεία της εγγραφής του, για προσωπική χρήση.

 

Έτσι, ο ασφαλισμένος, όταν για οποιοδήποτε λόγο πραγματοποιήσει επίσκεψη σε οποιοδήποτε γιατρό εγγεγραμμένο στον ΕΟΠΥΥ, με την Ταυτότητα ή το Διαβατήριο του και το αποδεικτικό εγγραφής του, θα ζητήσει την ενεργοποίηση των κωδικών του.

 

Επίσκεψη σε γιατρό

 

Με την πρώτη επίσκεψη σε γιατρό εγγεγραμμένο στις Ιατρικές Υπηρεσίες ΕΟΠΥΥ για Παροχές ΕΚΠΥ, ο ασφαλισμένος, με το αποδεικτικό εγγραφής του και την επίδειξη της Αστυνομικής Ταυτότητας ή του Διαβατηρίου, θα ζητήσει από τον γιατρό την ενεργοποίηση του προσωπικού του Φακέλου.

 

Ο γιατρός, θα συνδέεται από το site του ΕΟΠΥΥ από επιλογή: Εφαρμογές στη διεύθυνση: https://apps.ika.gr/eVerifyInsPerson (Εφαρμογές/Ιατρικές Υπηρεσίες/Ενεργοποίηση Χρήστη Φακέλου Ασφ. Υγείας) και θα καταχωρεί τον μοναδικό κωδικό του αποδεικτικού εγγραφής, προκειμένου να ενεργοποίηση την υπηρεσία. Ο μοναδικός κωδικός εγγραφής μετά την ενεργοποίηση του, ακυρώνεται.

 

Διαχείριση Φακέλου:

 

Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω βημάτων ο ασφαλισμένος αποκτά δυνατότητα διαχείρισης του Φακέλου του με τους προσωπικούς κωδικούς που διαθέτει από την

Εγγραφή του και συνδέεται από το site του ΕΟΠΥΥ στη διεύθυνση:

 

https://apps.ika.gr/...RecordInsPerson (Εμφάνιση ατομικών δεδομένων υγείας).

 

Σημειώνεται ότι στον Φάκελο Ασφάλισης Υγείας έχει δυνατότητα πρόσβασης μόνον ο ασφαλισμένος με τους κωδικούς που διαθέτει καθώς αφορά προσωπικά του στοιχεία, τα οποία έχει δυνατότητα να τα γνωστοποιήσει με προσωπική του ευθύνη.

 

Σύμφωνα με την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, «στα πλαίσια της αναβάθμισης των υπηρεσιών που προσφέρει προς τους ασφαλισμένους και τους παρόχους υγείας από σήμερα διαθέτει τη δυνατότητα να ενημερώνονται ηλεκτρονικά οι ασφαλισμένοι για όλες τις υπηρεσίες που έχουν λάβει και θα συνεχίσουν να λαμβάνουν από τις Υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ και τους συμβεβλημένους παρόχους.

 

Η πληροφορία έχει συγκεντρωθεί ιστορικά από τα στοιχεία που καταθέτουν οι πάροχοι και οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι, προκειμένου να αποδοθούν αντίστοιχες παροχές σε εφαρμογή του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ)».

 

Πηγή: http://www.imerisia....pubid=113444653

 

Click here to view the είδηση

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αμάν πια με τη φυσική παρουσία. Το ίδιο ζητά και το ΤΣΜΕΔΕ. Και στην τελική, αφού όσοι έχουμε εγγραφεί στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΤΣΜΕΔΕ πήγαμε από εκεί και είδαν τα μούτρα μας, γιατί στα τσακίδια χρειάζεται να πάμε και σε γιατρό για να τα δει κι αυτός; Ας βρουν ή μάλλον ας είχαν ήδη βρει τρόπο να χρησιμοποιούνται οι ίδιοι κωδικοί για όσους ασφαλισμένους έχουν εγγραφεί στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ασφαλιστικού φορέα που ανήκουν.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

δεν τα κάνουν με τους ίδιους κωδικούς  με  taxis  τα ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ για το δημόσιο να ηρεμήσουμε?

ακόμα και να στέλνουμε για να εισπράξουμε

δλδ για ΠΕΑ  πήγε κανείς από εκεί και δεν το ήξερα με την εγγραφή....

 

το κακό είναι ότι ανάλογα το τμήμα του δημοσίου σε τρέχουν και ανάλογα με τα κέφια τους

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αμάν πια με τη φυσική παρουσία. 

+

(ας το πάρω στην πλάκα μην αρχίσω τα καντήλια πρωί πρωί)

 

είναι (εκτός των άλλων) πρακτική όχι φυσικής παρουσίας αλλά φυσικής εξόντωσης (ή ρατσιστικού αποκλεισμού) των υπερηλίκων από το σύστημα

το είχα πρωτοζήσει όταν έπρεπε η μητέρα μου να πάει αυτοπροσώπως στην τράπεζα για την απογραφή των συνταξιούχων και η τράπεζα δεν δεχόταν καν εξουσιοδότηση

 

ζητούνται γιατροί με laptop και δωρεάν wifi για τα χωριά της επαρχίας

επίσης ζητούνται δωρεάν laptop και ταχύρρυθμα μαθήματα εκμάθησης για πιστοποίηση ECDL για παππούδες και γιαγιάδες που ζουν μόνοι

έτσι αντί να βλέπουν τηλεόραση θα μπορούν να ανακατεύουν το ιατρικό τους ιστορικό στον ελεύθερο χρόνο τους (παιδάκι μου πως κλείνει αυτό το μαραφέτι?)

Edited by imhotep
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συγγνώμη συνάδερφοι, διαβάσατε κάτι που δεν είδα;

Απ'ότι κατάλαβα η ενεργοποίηση θα γίνεται με την πρώτη επίσκεψη σε γιατρό. Δε μου φαίνεται και τόσο τραγικό. Άλλωστε αν δεν πας σε γιατρό τι θα μπεις να δεις στο σύστημα;;;;;

Link to comment
Share on other sites

Αυτό είναι το νέο "πρόσωπο" της γραφειοκρατίας....

Μάλλον πιό σωστά της "λαπ(ου)τοπίας"....  :smile:

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι τραγικό, είναι γελοίο εν έτει 2015 και όταν υπάρχουν κωδικοί για το taxis, όπως είπε και ο akius, να καθόμαστε να ασχολούμαστε με ό,τι π@π@ρι@ κατεβάσει η γκλάβα του κάθε καρεκλοκένταυρου που δεν έχει καμιά επαφή με την πραγματικότητα και θεσπίζει μια .... για να δείξει ότι έκανε έργο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Τους κωδικούς taxis πολλοί τους έχουν δώσει στους λογιστές τους... καλύτερα νέοι κωδικοί για αυτό το σύστημα

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.