Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Μέσω Taxisnet η κατάθεση συμφωνητικών


Engineer

Recommended Posts

1ον Τα συμφωνητικα ειναι για εξασφαλιση δικη μας. Δεν αναφερομαι σε αμοιβες 20-100Ε, αλλα αν το ποσο ειναι μεγαλο τοτε ας το ξανασκεφτειτε.

Εκτιμω οτι ολοι εχουμε φαει τα φεσια μας.

 

2ον Συμφωνω οτι η υποχρεωση συνταξης συμφωνητικου δεν θα επρεπε να υπαρχει. Ομοιως και οι κρατησεις επι "νομιμων αμοιβων", με παραμονη καθιερωση της ΕΤΑ στα 118Ε, αντι για 112,5Ε που οριζει ο νομος.

 

3ον Τη συνταξη συμφωνητικου την οριζει ο Ν3919. Ακομα και αν διαφωνουμε με το νομο, ο νομος ειναι νομος και πρεπει να τον ακολουθουμε.

 

4ον Ασχετα με το δημοσιευμα, η ηλ. υποβολλη αναφερεται στις τριμηνιαιες υποβολλες και φυσικα αφορα και συμφωνητικα μεταξυ επιτηδευματιων και ιδιωτων.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί έχουν ζητήσει ποτέ συμφωνητικά με ιδιώτες? Εμένα δεν μου ζήτησαν ποτέ κάτι τέτοιο......Ποιος ο λόγος να τσιγκλάς την εφορία?

Link to comment
Share on other sites

Εμένα 2 φορες μου τα έστειλαν πίσω τα των ιδιωτών.

Μετά μου τα πήραν πάλι.... (συνέχιζα να τα πηγαίνω)

Εδώ και 1 έτος έχω σταματήσει να πηγαίνω...

Link to comment
Share on other sites

10/10/2014 - Κατάθεση συμφωνητικών που καταρτίστηκαν μεταξύ επιτηδευματιών ή τρίτων το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο

Φορολογική περίοδος: Ιουλίου - Σεπτεμβρίου

 

Σύμφωνα με το αρθρo 8 § 16 του N. 1882/1990 και την Α.Υ.Ο. 1065606/7222/18.7.2000 τα συμφωνητικά που καταρτίζονται μεταξύ επιτηδευματιών ή τρίτων καταχωρούνται σε κατάσταση, η οποία υποβάλλεται από κάθε υπόχρεο επιτηδευματία για θεώρηση στην αρμόδια ΔΟΥ μέχρι την εικοστή (20ή) ημέρα των μηνών Ιανουαρίου, Απριλίου, Ιουλίου, Οκτωβρίου εκάστου έτους, στην οποία (κατάσταση) συμπεριλαμβάνονται τα συμφωνητικά που καταρτίστηκαν το αμέσως προηγούμενο ημερολογιακό τρίμηνο.

Στην παραπάνω κατάσταση αναγράφονται τα στοιχεία κάθε συμφωνητικού (αριθμός και ημερομηνία, ονοματεπώνυμο, επάγγελμα, διεύθυνση, ΑΦΜ κάθε συμβαλλόμενου στο συμφωνητικό, αντικείμενο συμφωνητικού, ποσό, διάρκεια συμφωνητικού, λοιπές παρατηρήσεις).

Η κατάσταση αυτή υποβάλλεται μόνο από κάθε συμβαλλόμενο επιτηδευματία στην αρμόδια για τη φορολογία εισοδήματός του ΔΟΥ προς θεώρηση.

Για τον τόπο και χρόνο φύλαξης των συμφωνητικών και καταστάσεων αυτών ισχύουν ανάλογα οι διατάξεις του Π.Δ. 186/1992 περί ΚΒΣ.

Kατ’ εξαίρεση, σύμφωνα με το άρθρο 8 § 16 του ν. 1882/1990, όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 6 του άρθρου 27 του Ν.2682/1999 (ΦΕΚ Α 16/8.2.1999) δεν θεωρoύνται τα συμφωνητικά τoυ πρoηγoύμενoυ εδαφίoυ πoυ καταρτίζoνται από επιτηδευματίες ή τρίτoυς με τo Δημόσιo, τις τράπεζες, τoυς oργανισμoύς, τις επιχειρήσεις τoυ ευρύτερoυ δημόσιoυ τoμέα, τoυς δήμoυς και τις κoινότητες, τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις και τις επιχειρήσεις πoυ εκδίδoυν κάρτες συναλλαγών και τις εταιρίες χρηματoδoτικής μίσθωσης τoυ ν. 1665/1986 (Άρθρo 8 παρ. 2 N. 2386/96 - Άρθρο 27 § 6 του Ν. 2682/1999).

Επίσης, σύμφωνα με την Α.Υ.Ο. 1065606/7222/18.7.2000, εξαιρούνται και οι χρηματιστηριακές επιχειρήσεις από την υποχρέωση υποβολής στην αρμόδια ΔΟΥ των συμφωνητικών που καταρτίζουν με τους πελάτες τους και αφορούν πράξεις σχετιζόμενες με μετοχές που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.
 
---------------------------------------------
η προσφατη αποφαση αφορα "μεταξυ επιτηδευματιων"
 
Ηλεκτρονικά μέσω TaxisNet τα συμφωνητικά με απόφαση της Γ.Γ.Δ.Ε.
[29.01.2015]
 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Αθήνα, 29 Ιανουαρίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΙΩΝ

Συνεχίζοντας τις προσπάθειες για τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών προς τους φορολογούμενους, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου υπέγραψε απόφαση, με την οποία τα συμφωνητικά μεταξύ των επιτηδευματιών θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω TaxisNet μέχρι το τέλος των μηνών Απριλίου, Ιουλίου, Οκτωβρίου και Ιανουαρίου για το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο. Με την απόφαση αυτή καταλαμβάνονται όλα τα συμφωνητικά που υπογράφονται από 1/1/2015 και εφεξής

 
-----------------------------------
 
 
 
αρα,  για τα  μεταξυ ιδιωτων...."τρίτων" παραμενει η "προηγουμενη " ρυθμιση
 
κανω λαθος??
Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σωστός, αλλά δεν αποκλείεται να μην υπάρχει διαφοροποίηση και να αφορά και τους "τρίτους", και να γράφτηκε μόνο επιτηδευματιών από κεκτημένη ταχύτητα (συνηθίζεται να αναφέρονται εσφαλμένα μόνο ως επιτηδευματιών, το έχω δει και αλλού).

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μελετες εργοδοτουμενες απο επαγγελματια ή εταιρεια, δηλαδη απο επαγγελματικο ΑΦΜ (πχ βιοτεχνικο κτιριο) υπαγονται στην περιπτωση συμφωνητικων μεταξυ επιτηδευματιων ή μηχανικου-ιδιωτη;

 

Αληθεια, τα συμφωνητικα μεταξυ μηχανικων-ιδιωτων δε σας τα ζητουν απο την ΥΔΟΜ θεωρημενα στη ΔΟΥ για την πληροτητα φακελου;

 

Ευχαριστω!

Ναι στο πρώτο και ποτέ στο δεύτερο για τις ΥΔΟΜ

Link to comment
Share on other sites

Όπως τα λες, Meremeti. Ας περιμένουμε την απόφαση να δούμε τι γίνεται με τους 'τρίτους'.

 

terry, ο νόμος είναι νόμος, τι γίνεται όμως όταν η ερμηνεία δεν είναι ξεκάθαρη ή όταν έχει άλλα προβλήματα; (π.χ. είναι αντίθετος με την κοινή λογική ή με την καθιερωμένη πρακτική). Δείτε το άρθρο του in.gr http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231381253 που δίνει μία άλλη διάσταση: ενώ ο Ν. 1882/1990 προβλέπει ρητά πως "συμφωνητικά που καταρτίζονται μεταξύ επιτηδευματιών ή τρίτων για οποιοδήποτε συναλλαγή θεωρούνται από την αρμόδια εφορία διαφορετικά είναι ανίσχυρα και δεν έχουν κανένα έννομο αποτέλεσμα", έρχεται ο Άρειος Πάγος (1638/2001 απόφαση) και λέει ότι είναι μια χαρά "ισχυρά και νόμιμα" και ότι η θεώρησή τους αφορά μόνο τη φορολογική αντιμετώπιση.

Link to comment
Share on other sites

ότι η θεώρησή τους αφορά μόνο τη φορολογική αντιμετώπιση.

 

 

Μια χαρα τα λεει ο Αρειος Παγος.

Που στηριζεται λοιπον η αποψη οτι δεν πρεπει να πηγαινουν στη ΔΟΥ?

Link to comment
Share on other sites

Σωστός, αλλά δεν αποκλείεται να μην υπάρχει διαφοροποίηση και να αφορά και τους "τρίτους", και να γράφτηκε μόνο επιτηδευματιών από κεκτημένη ταχύτητα (συνηθίζεται να αναφέρονται εσφαλμένα μόνο ως επιτηδευματιών, το έχω δει και αλλού).

 

συνηθως οι ΠΟΛ του ΥΟΙΚ ειναι αρκετα διευκρινιστικες...

 

ακομα  και αν κανουν λαθος...φροντιζουν να τις διορθωσουν...για να μην   εχουν προβληματα με προσφυγές...

 

παντως,    δεν μπορουμε  να  θεωρησουμε σαν  δεδομενο οτι "ξεχασθηκε"- "διατυπωθηκε"  κατα λαθος...

 

αν ειναι ετσι θα επρεπε ηδη να εχουν εκδοσει διορθωτικη...- συμπληρωματικη

 

θα δουμε τις εξελιξεις

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.